Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Неће направити никакав хаос са хормонима ;) Реално, не могу све жене да пију пилуле. У ситуацијама кад постоје нежељени ефекти попут ових које наводи мартинова мала, пијење се прекида. Није упутно малтретирати тело мучнинама, нервозом и осталим нежељеним ефектима анти-беби пилула.

Ja znam da kada sam ja počinjala da pijem očitana mi je bukvica od strane dr da ne počinjem ako ne planiram da ih pijem bar neko vreme. Sem ukoliko budem imala neke neželjene reakcije. Ove koje je ona navela gomila žena ima što u ovulaciji, što u pms-u. Martinova mala povremeno posećuje ovu temu i redovno pita ''da li je trudna'', iščekuje menstruacije, pije postinore i ne koristi kontracepciju kako valja. Zato mislim da bi trebala još jednom da razmisli...

imam jedno pitanje a nigde nisam naisla na odgovor.pocela sam da pijem yasmin tablete i pred krajem sam prve kutije.imala sam slabo krvarenje pre nedelju dana,ali to nije ono sto me brine.brine me bol u grudima koji ne prestaje jos od prosle menstruacije sto sam tad povezala sa pms-om,ali bol nije prestao sa pojavom (izrazito bolne i obilne menstruacije).druga stvar je bol u predelu donjeg stomaka,tj jajnika koji je takodje svakodnevan,ne jak ali je prisutan.cak sam radila test na trudnocu par dana nakon koriscenja pilula (iako menstruacija nije izostala) koji je bio negativan,jer sam osetila i simptome tipa pospanost,umor,bol u ledjima... zanima sta bi to moglo da bude i da li su to normalne pojave pri koriscenju tableta,jer trudnoca ocigledno nije? hvala

У првих месец-два многе жене имају неке нуспојаве. Али након тог времена ако тегобе и даље постоје значи да треба или променити врсту пилула или их не треба пити.

Ja znam da kada sam ja počinjala da pijem očitana mi je bukvica od strane dr da ne počinjem ako ne planiram da ih pijem bar neko vreme. Sem ukoliko budem imala neke neželjene reakcije. Ove koje je ona navela gomila žena ima što u ovulaciji, što u pms-u. Martinova mala povremeno posećuje ovu temu i redovno pita ''da li je trudna'', iščekuje menstruacije, pije postinore i ne koristi kontracepciju kako valja. Zato mislim da bi trebala još jednom da razmisli...
Ово сам и ја написала јер сам проценила да је развила нежељене реакције на пилуле. ''stalno sam nervozna, razdrazljiva, placem za svaku sitnicu, histerisem.''
Не могу да пратим сваког форумаша који сврати на здравље, тело је њено. Ако хоће да се влада неодговорно према њему, то је њена ствар, да не кажем чак и право. На постављено питање је добила одговор у складу са оним што је написала у тој поруци. Поремећај хормона може да настане и накох две године континуираног пијења. И најчешће се не деси ако се прекине узимање одмах.

Ово сам и ја написала јер сам проценила да је развила нежељене реакције на пилуле. ''stalno sam nervozna, razdrazljiva, placem za svaku sitnicu, histerisem.''
Не могу да пратим сваког форумаша који сврати на здравље, тело је њено. Ако хоће да се влада неодговорно према њему, то је њена ствар, да не кажем чак и право. На постављено питање је добила одговор у складу са оним што је написала у тој поруци. Поремећај хормона може да настане и накох две године континуираног пијења. И најчешће се не деси ако се прекине узимање одмах.

A pazi, u prethodnoj poruci si napisala da u prvih mesec dva žene imaju neke nus pojave, a da menjaju vrstu ili prestanu ako se nakon toga nastave... A ona je na pola prve kutije!
Mislim kako god, mene baš briga da li će da ih pije ili neće, da sam na njenom mestu posavetovala bih se sa dr da li da nastavljam ili prekidam, tako sam bar ja.

Није на пола прве кутије већ је попила 2/3 . ;)
Не подносе све жене исто. Код неких заиста буде драматично.
Друга девојка која се јавила има блаже тегобе, не хистерише и не плаче за сваку ситницу. :)
Из моје перспективе, између написаног од стране мартинове мале и милицемилке има разлике.
Суштина је да до хормоналног поремећаја у највећем броју случајева не дође.
Праг толеранције се разликује од особе до особе.
Ја сам трпела стравичне мучнине првих месец дана и нисам одустала. Моја сестра је одустала због осећаја гребуцкања у очима после , буквално, пола кутије Јасмина.

ja sam imala manje mucnine, promene raspolozenja i tackasto krvarenje ceo prvi mesec dok se telo priviklo na pilule ali sam nastavila da ih pijem i sledeci mesec je sve ok bilo, nikakvo krvarenje izmedju ciklusa, mucnine, niti razdrazljivost. Ali sam ja isla na to da vidim da li ce sledeca kutija da napravi razliku ili ne. Da nije, prestala bih sa uzimanjem posle 2.kutije..

hvala na odgovoru.poznate su mi nus pojave,ali ove kao sto sam rekla nisam nigde nasla.jako vodim racuna o zdravlju,bas zato sam i pocela da ih pijem,jer imam mali disbalan sa hormonima pa mi ih je ginekolog iz tog razloga prepisao (a on iz zdravstvenih razloga mi trenutno nije dostupan za pitanja)
p.s. sto se tice razdrazljivosti i kod mene je to prisutno,ali tome ne pridajem veliki znacaj jer kao sto sam rekla vise me brinu ove fizicke tegobe...ostale su mi jos 2 tablete pa cu videti sta ce se desavati sa sledecom kutijom.zanimalo me je da li se jos neko zalio na ove simtome,tj da li imam razloga za zabrinutost.

da se ne bi ponavljala ta pitanja da li sam trudna i slicno sam i pocela da pijem pilule za kontracepciju, a postinor sam popila jednom, kada je kondom pukao, pa nisam nasla drugo resenje. ta nervoza i histerisanje su prosli, hvala Bogu, sada je tu neki braonkast sekret i napetost u grudima, ali, koliko sam shvatila, to je normalno, hvala vam na odgovorima

Ako se neko razume jako bi mi znacilo, posto je lekarka sada na odmoru zbog praznika pa da se ne sekiram dok ne dodje. Radila sam bris vagine i cerviksa, ovo su rezultati. DMP- epitelne celije, mali broj PMN leukocita, gram pozitivni pacili i kokobacili.
Patogene bakterije nisu izolovane.
Jel je dobar rezultat?
Hvala unapred

Нема везе. Одеш кад хоћеш. Колпоскопија подразумева бојење епитела, а папа тест узимање бриса. Ако се ради колпоскопија папа је непотребан. ;)

Nedavno sam bila kod ginekologa na redovnom pregledu i doktorka mi je rekla da imam (ne znam dal je bas taj izraz koristila il je rekla pojavio) hirzutizam i da je zbir 15 (a u proseku je valjda 10) i da to nije bolest nego samo povisen sportski hormon i da nema potrebe da se sekiram... posto je doktorka veoma hmmm nemam opisa nisam postavljala suvisna pitanja je je na svako odgovorila "To je normalno, nema potrebe za brigu"...
E sad ja vas pitam dal je to normalno i na koji nacin bih mogla da se resim toga....
a i nace imam izrazene dlacice (tj malje) na nogam koje inace resavam voskom i epilatorom.....

Da li neko moze da mi objasni kako u nalazu PAPA testa i biopsije grlica mogu da se nalaze koilociti (kao indikatori postojanja HPV infekcije), a da istovremeno tipizacija na visokorizicne i niskorizicne HPV bude negativna? Da li neka druga infekcija moze da izazove pojavu koilocitoze?

drage moje,

prvo mi je krenuo nevidjeni svrab i peckanja spolja, nije bilo sekreta nikakvog, Otisla sam ko dr , uradili su bris , bio je 2. grupa, papa 2 grupa, Onda sam otisla laboratoriju privatnu i tamo odradila sve briseve, cak i na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu,,,sve je bilo ok i u nalazu je nadjeno dederijevi bakcili za koje su mi rekli da su normalni stanovnici vagine i malo belih krvnih zrnaca, nikakva mi terapija nije prepisana, samo tantum rosa,,,medjutim svrab ne prestaje vec skoro godinu dana, ,,,,pre nekih tri meseca primetim spolja na vulvi kao neke izrastaje, par komada i skapiram da me ustvari oni svrbe i peckaju, Odem kod dr , on mi kaze da su to papilomi, jer mi je sekret promenjen, Sekret mi je bio 2. grupa i kolposkopija je uvek bila ok,........ Dr u domu zdravlja mi kaze da se to ne skida, vec moze samo da prodje, ali peckanje je nepodnosljivo,,,,Trazila sam uput za Narodni front, tamo mi je dr konstatovala papilome male promene spolja, i predlozila da se to spali, E sada , ja sam proslog meseca 18, dana cilusa ( dobila sam na 27 dana ) imala neki braonkast sekret ( samo je ispala iz vagine jedna grumuljica) i jako sam se uplasila, jer to nije bila sredina ciklusa, kako sam tada mislila, Sexualne odnoee nemam vec 3 godine, tako da nije kontaktno krvarenje, vec sam spntano dobila. Uradila sam ponmovo papa i bio je druga grupa ali je tamo napisano da dodjem na kontrolu za tri meseca, Jako sam se uplasila i plasim se da nemam rak,,,,,neka mi je bog u pomoci,,,jako se plasim,,,,,,

drage moje,

prvo mi je krenuo nevidjeni svrab i peckanja spolja, nije bilo sekreta nikakvog, Otisla sam ko dr , uradili su bris , bio je 2. grupa, papa 2 grupa, Onda sam otisla laboratoriju privatnu i tamo odradila sve briseve, cak i na hlamidiju, ureaplazmu i mikoplazmu,,,sve je bilo ok i u nalazu je nadjeno dederijevi bakcili za koje su mi rekli da su normalni stanovnici vagine i malo belih krvnih zrnaca, nikakva mi terapija nije prepisana, samo tantum rosa,,,medjutim svrab ne prestaje vec skoro godinu dana, ,,,,pre nekih tri meseca primetim spolja na vulvi kao neke izrastaje, par komada i skapiram da me ustvari oni svrbe i peckaju, Odem kod dr , on mi kaze da su to papilomi, jer mi je sekret promenjen, Sekret mi je bio 2. grupa i kolposkopija je uvek bila ok,........ Dr u domu zdravlja mi kaze da se to ne skida, vec moze samo da prodje, ali peckanje je nepodnosljivo,,,,Trazila sam uput za Narodni front, tamo mi je dr konstatovala papilome male promene spolja, i predlozila da se to spali, E sada , ja sam proslog meseca 18, dana cilusa ( dobila sam na 27 dana ) imala neki braonkast sekret ( samo je ispala iz vagine jedna grumuljica) i jako sam se uplasila, jer to nije bila sredina ciklusa, kako sam tada mislila, Sexualne odnoee nemam vec 3 godine, tako da nije kontaktno krvarenje, vec sam spntano dobila. Uradila sam ponmovo papa i bio je druga grupa ali je tamo napisano da dodjem na kontrolu za tri meseca, Jako sam se uplasila i plasim se da nemam rak,,,,,neka mi je bog u pomoci,,,jako se plasim,,,,,,

na sredini ciklusa ti je otprilike ovulacija..nista neobicno ukoliko u tom periodu imas krvarenje u tragu ili braonkast sekret..cak je moguce i da imas bolove tih dana i to je ok..

ovulacija moze da se desi i u toku menstruacije,nije bas da se uvek javlja sredinom ciklusa

Менструални циклус може да буде и ановулаторни-без овулације.
Браонкасто крварење као симптом може да се појави из више разлога: упала метерице и аднекса ,присуство цисти на јајницима,
инфекција грлића материце,вагинална инфекција...да не набрајам даље...
Тачно је да може да се појави и у току овулације....

Такође не мора бити никавих симптома а може постојати озбиљан проблем...

Потребно је урадити комплетан гинеколошки преглед од брисева до УЗ...
Дакле,правац код гинеколога од поверења и то што пре када већ постоје симптоми..

За остале које немају симптоме комплетан гинеколошки преглед једном у 6 месеци...
По оној народној "Боље спречити него лечити"...

naravno, nisam ni rekla da ne moze biti i zbog nekih drugih problema, ona je svejedno rekla da ce do lekara, a nema potrebe da krene da panici pre vremena, tj.pre nego sto uradi sve analize detaljno, stres jos nikome nista dobro nije doneo.
Нисам ни ја мислила да почне да паничи...z:)
Пост је био више уопштен, а нагласак на редовне детаљне контролне прегледе на 6 месеци...z:)

Стрес остављамо у старој години...то је мој став...
Препоручујем и осталима...у Новој години само опуштено...:konfete:

ali meni taj braonkast sekret nije bio sredinom ciklusa od 27 dana vec 18 dana,,,strah me je,,,,puno....

То рачунање је непоуздано. Овулација може да се деси кад год.
Мој савет ти је да одеш код гинеколога и да ти ураде ултра-звук материце и јајника. Ако је и то ок, онда гинеколошких проблема немаш. ;)

hvala vam svima,,,,,plasim se jako, sutra idem pravac kod dr, pa vam javljam, Nadam se da nije nista opasno, sada mi prijateljica javlja da je i ona cesto imala takva braonkasta krvarenja,,,,da je to od nekog hormona ali zbog svog mira odoh sutra kod dr....

Back