Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
40 mi je godina od 2010 do 2011 vec sam tri puta bila u bolnici gdje su mi radili kiretrazu sve tri puta radila sam i ph nalaz koji je pokazao da je poremecaj hormona i sada ponekad se jave ta ista krvarenja i ljekar mi propise ergometrin da bi se to obustavilo sto se tice uzv na maternici i jajnicima je uredu a takoder i papa-test pa me interesuje da to spada u rani klimaks unaprijed zahvalna !

40 mi je godina od 2010 do 2011 vec sam tri puta bila u bolnici gdje su mi radili kiretrazu sve tri puta radila sam i ph nalaz koji je pokazao da je poremecaj hormona i sada ponekad se jave ta ista krvarenja i ljekar mi propise ergometrin da bi se to obustavilo sto se tice uzv na maternici i jajnicima je uredu a takoder i papa-test pa me interesuje da to spada u rani klimaks unaprijed zahvalna !

koliko su meni objasnili dr kad sam ih isto pitala - ne.
celije materice mogu da bujaju nezavisno od godina..

Не мора бити. Уосталом др ти је преписао терапију због хормоналног поремећаја. ;)

da li povracanje i dijareja u toku 7 dana pauze uticu na na zastitu?
Какве паузе? Попила си кутију анти-беби пилула и паузираш седам дана, а у тих седам дана си повраћала и имала пролив?

bila sam danas kod dr da vidim za to krvarenj i sutra idem na ultra zvuk da vide d ali je sve ok, Nasli su mi spolja papilome i preporucili mi da ih skinem radiotalasima u narodnog fronnta, Da li je neko skidao kondilome radiotalasima i kakva su vasa iskustva, Cula sam da se dobija anestezija ali kakv je postoperativni tok, Jel mnogo boli, da li treba da se rane mazu necim posle,hvala

Онда немаш претераног разлога за бригу. Нису ни кондиломи опасни ако се на време реше, посебно ако нису изазвани канцерогеним сојевима вируса, а папиломи се углавном само прате. Они могу настати и услед најобичније иритације регије.
Наравно, како год се одлуче да их скидају, ок је.

Прочитај мало о папиломима:
http://www.dermatim.net/webpage/fibromi-i-papilomi

Ово је о радиоталасном уклањању папилома:
http://www.aacentar.com/uklanjanjebradavica.aspx

Zdravo svima, nova sam i upadam z:)
Da li mozda neko moze da malo pomogne..

Za Ng smo se malo zaigrali i poceli da radimo na bebi..kada se i desila ovulacija (znam jer me godinama unazad na taj dan uzasno boli stomak pa je potvrdjeno kod par ginekologa)
Par dana ranije osetila sam blago peckanje ali resila sam da sacekam da prodju praznici posto nije bilo strasno..
Pre dva dana je krenuo sirasti sekret, kandida sigurno..
Zanima me da li je moguce da sam ostala u drugom stanju ako sam imala kandidu, tj da li je mogla da spreci da dodje do trudnoce.
Znam da se trudnicama ceto desava da je dobiju u trudnoci ali da li ova gljiva sprecava da do nje dodje?

Hvala unapred!!!

Не може нико да ти да тачан одговор на постављено питање. Можда јеси, можда ниси остала у другом стању. ;)
Кандида се развија у киселој средини која не погодује сперматозоидима, умртви их. Али свеједно , мораш проверити тестом на трудноћу. :)

Recite mi koji je vremenski period izmedju dve menstruacije ,,prihvatljiv,, da tako kažem, koji može da prođe a da pritom nema nikakvih zdravstvenih problema. Da li je to 28 dana, 30, 40, ili je sve to individualno. Da li punije osobe imaju veći problem sa mesečnim ciklusom od mršavih ili je to individualna stvar?

Mojoj prijateljici je hpv otkriven u privatnoj klinici, ginekolog il nije znao ili nije mario kod uzimanja uzorka za PAPU.
Ujedno, malo koji ginekolog kaže da se ode na ta 4 brisa jer košta državu. Tražite svoje pravo.. i odite na briseve.

Recite mi koji je vremenski period izmedju dve menstruacije ,,prihvatljiv,, da tako kažem, koji može da prođe a da pritom nema nikakvih zdravstvenih problema. Da li je to 28 dana, 30, 40, ili je sve to individualno. Da li punije osobe imaju veći problem sa mesečnim ciklusom od mršavih ili je to individualna stvar?

Прихватљиво је до 45 дана, тако каже литература.
Пуније жене чешће имају проблеме са плодношћу али , наравно, то није никакво правило.

ja sam imala cikluse na 28-33 dana ali kada sam napunila 30 godina , ja sam pocela da dobijam na 25-28 dana a poslednjih godinu dana na 25-26....sta bi to moglo da znaci? i traju mi oko 5 dana, stime sto je prva dva dana jako obilna a ostalo curka,,,,,sta mislite?

Back