_Look_Of_Expectancy_
Domaćin
- Poruka
- 4.413
Da li je za vreme koriscenja Polygynax vaginaleta dozvoljeno imati odnose, i ako nije, koliko dugo (da li do prestanka koriscenja ili jos par dana posle)?
Hvala unapred
Hvala unapred
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne koristim pilule, bar ne jos uvek...ja bih najradije da ih ne nosim , ali moram, jednostavno ili cu da menjam 100 puta dnevno gacice, a ponekad kada sam napolju to bas i nije izvodljivo..mozda nakog ovih vaginaleta necu imati potrebu za dnevnim...Bar se nadam...A sto se tice pilila, prepisala mi je neke koje kostaju 1400 din ali su najblize kao zenskim hormonima, ne mogu sad da se setim imena, a moram da placam jos 100 stvari pored toga pa mi bas i nije izvodljivo, popricacu sa njom, mozda moze neke jeftinije...ne znam da li uzimas kontraceptivne tablete, ja sam takve nalaze imala sa tabletama i od kad sam ih prestala uzimati sekret mi se najzad smanjio....i ne moram da nosim dnevne uloske....
Da li je za vreme koriscenja Polygynax vaginaleta dozvoljeno imati odnose, i ako nije, koliko dugo (da li do prestanka koriscenja ili jos par dana posle)?
Hvala unapred
Ajoj, o tome nsiam razmisljala, stavljam ih vec 5 dana, ali svako vece pre nego da stavim vaginaletu imam odnos, a sad sam negde procitala da ne bi trebalo da se ima odnos u toku lecenja, nadam se da ce imati nekog dejstva posto sam izgleda uprskala stvar..
Dobro je. Tako i radim uvece pred spavanje stavim a pre toga imam odnos...dobro je onda, od sad nsita bez kondoma, hvala :*
То је генерална смерница.pitanje za Pussy i Sofiju
pijem Yazz vec godinu dana, kontam napraviti pauzu.
postoji li kakvo pravilo kolika bi pauza trebala biti?
drugarica mi kaze da joj je njeg ginekolog u Njemačkoj preporucio da ako zeli praviti pauzu da ona bude 3mj. Da je taako "najbolje" za organizam.
znate li vi sta?
На основу релевантних клиничких студија није препоручљива пауза и неки гинеколози погрешно препоручују паузу од 3 месеца. После дуготрајне примене оралних контрацептива у организму се створи метаболичка равнотежа.
Шта значи пауза од три месеца? Она значи поновно успостављање равнотеже током прва два-три месеца коришћења када су нежељени ефекти и најчешћи а најозбиљнији међу њима појава венске тромбоемболије.
Овде имате један озбиљан, непрофитни сајт који је посвећен контрацепцији и најпосећенији је у целом региону. Тамо можете да добијете све неопходне информације и да постављате питања.
www.21dan.com
Caj od kamilice.
Да, механизам је јасан.zanimljivo, meni ni jedan ginekolog nije preporucio pauzu ali mi je zato dr koja mi je radila UZ dojki rekla da zbog grudi treba obavezna pauza svake godine od 3 meseca.....i ja je pitam kako mi ni jedan ginekolog to nije predlagao i a to mi ona rece da zbog reproduktivnog sistema ne mora ali zbog grudi obavezno....
Орални контрацептиви, према робустним клиничким студијама, значајно смањују ризик од рака јајника, дебелог црева и материце. Такође, спречавају развој одређених типова цисти на јајницима. Смањују ризик од бенигних тумора дојке.
Овај линк је поуздан а позива се на четири озбиљне референце: http://www.patient.co.uk/health/Combined-Oral-Contraceptive-Pill.htm
ukoliko je uslov da se pilula prespise da u porodicnoj anamnezi nema tumora dojki, koliko onda moze da se veruje takvim klinickim studijama?

Медицинска доктрина је заснована на "Evidence based medicine". Ту су најзначајније плацебо студије и мета-анализе. У правилно одабраном узорку, са оптималним избором метода и циљева, ако неко намерно не фалсификује резултате истраживања, закључци су, обично, веома поуздани. Било је увек спорадичних покушаја прикривања и фалсификовања резултата истраживања из нечасних побуда али то је увек било ефективно само на кратки рок.
У сваком случају, више треба веровати добро дизајнираним клиничким студијама него рекла-казала "подацима". А наши лекари се едукују и обнављају знање у п.л.м....
Што се тиче хормонских пилула, логичније је да, у случају да неко не жели у дужем периоду да зачне, организам у прва два-три месеца адаптира и створи метаболичку равнотежу, него да се сваке године врши "враћање на старо", па после опет "враћање на ново", где су опет, прва два-три месеца прилагођавања и најризичнија у погледу нежељених ефеката.
Дакле, или континуирано узимање оралних контрацептива или некоришћење истих...трећег нема...
Иначе, мој став је да жене не треба да користе оралне контрацептиве.
Медицинска доктрина је заснована на "Evidence based medicine". Ту су најзначајније плацебо студије и мета-анализе. У правилно одабраном узорку, са оптималним избором метода и циљева, ако неко намерно не фалсификује резултате истраживања, закључци су, обично, веома поуздани. Било је увек спорадичних покушаја прикривања и фалсификовања резултата истраживања из нечасних побуда али то је увек било ефективно само на кратки рок.
У сваком случају, више треба веровати добро дизајнираним клиничким студијама него рекла-казала "подацима". А наши лекари се едукују и обнављају знање у п.л.м....
Што се тиче хормонских пилула, логичније је да, у случају да неко не жели у дужем периоду да зачне, организам у прва два-три месеца адаптира и створи метаболичку равнотежу, него да се сваке године врши "враћање на старо", па после опет "враћање на ново", где су опет, прва два-три месеца прилагођавања и најризичнија у погледу нежељених ефеката.
Дакле, или континуирано узимање оралних контрацептива или некоришћење истих...трећег нема...
Иначе, мој став је да жене не треба да користе оралне контрацептиве.