Питања за радознале

Tako je pljuni tu informaciju!
11.gif

friedrich:
Wisla.........:)

hehe...daj nešto buraz.....

Није тачно Фридриче! Прави назив је Вистула! Али пошто је мала грешка опраштам ти бураз! Хе Хе...

Ај мало још о Химлеру! Ево га из млађих дана!

HimmlerOberfhr.jpg

Кад и како је тај пицопевчић завршио свој патетични живот?

Bullitt13:
Није тачно Фридриче! Прави назив је Вистула! Али пошто је мала грешка опраштам ти бураз! Хе Хе...

Ај мало још о Химлеру! Ево га из млађих дана!

HimmlerOberfhr.jpg

Кад и како је тај пицопевчић завршио свој патетични живот?
Ti se salis?Daj nesto ozbiljnije :wink: Ako znamo
"svapske kaplare u prste",kako ne bi lidere :lol:
23.maj 1945,otrovao se cijanidom pre nego sto su ga ispitali kada je vec bio uhapsen.

Видим има нових колача на теми, па реко да им дам нешто лагано. Шта ја знам колико су опаки! Ајд ево можда длимично теже питање. Ко су били у времену између два рата чланови чувене Freikorps и зашто је она оформљена?

Bullitt13:
Видим има нових колача на теми, па реко да им дам нешто лагано. Шта ја знам колико су опаки! Ајд ево можда длимично теже питање. Ко су били у времену између два рата чланови чувене Freikorps и зашто је она оформљена?
Nije tesko pitanje ali dajem priliku nekom drugom :-P
Evo pomoci cu malo,vezano je za politicke obracune u nemackoj pre dolaska Hitlera na vlast,tacnije pre pojave nacional-socijalista i neki od freikorpsa su postali vodeci ljudi u nacistima(2 su narocito poznata)

Hey pozz svima.......nisam bio prisutan par dana, ali evo me....:0

@Bullit......za ono Wisla odnosno Vistula...pa vidish, kako gde su napisali ......napr. u Vojnoj enciklopediji pishe Wisla...a na drugom mestu Vistula..Sve zavisi gde nadjesh...;)

@Fortes

Pa sad ne mogu da se setim..ali evo probacu......Georg Strasser i Herman Goering.

Ali evo pitanje za sve...malo je shkakljivo, ali veoma interesnatno........

Ko je najpoznatiji MESAR Reicha?........:)

friedrich:
@Fortes

Pa sad ne mogu da se setim..ali evo probacu......Georg Strasser i Herman Goering.
Pitanje je bullitovo pa cu pustiti njega da kaze ko je tacno odgovorio,ali koliko ja znam,dvojica najpoznatijih su bili Ernst Rem i Rudolf Hes.A inace su bili paravojna formacija koja se borila protiv komunista 1919-1920 za vreme vajmarske republike.Cini mi se da su oni ubili Rozu Luxemburg i onog Libkneta(?) koji su bili vodje socijalista u Nemackoj.

Браво Фортес, бамби за тебе бураз! Фридриче Геринг није сигурно, он је био малтене племић, шта би он адио са њима, а за Штрасера нисам сигуран!

Фрајкорпс датира још и друге половине 18. века, сигурно не знате да је и Карађорђе био члан! То су биле углавном добровољци, а од Вајмарске републике постаје стециште за све незадовољне пензионере који су свој данак војсци одужили! Управо је из Фрајкорпса, Рем ангажово многе у СА, јер су и сами таманили комунисте, па се претпоставља да је тај идеал преузет баш одатле!
Фортес имаш част!!!

Фридриче да није Дитрих? Он је исто био члан Фрајкорпса после Првог св. рата! Такође је поред Хаузера и Ханкеа имао најбројније људство у СС, а за њих двојицу сам сигуран да им то није било занимање, наравно!!!

Back