Питања за радознале

Ђап је велики стручњак, руска школа, поцепао је и Амере и Французе! Французи су толико били разбијени да су у целој Индокини изгубили утицај!!!
Ево још једног генерала, ко не зна нек' се упуца одма'!!!

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    14,8 KB · Pregleda: 8
Bullitt13:
Ђап је велики стручњак, руска школа, поцепао је и Амере и Французе! Французи су толико били разбијени да су у целој Индокини изгубили утицај!!!
Ево још једног генерала, ко не зна нек' се упуца одма'!!!
Friedrich von Paulus.Iako je bio moj red za pitanje,ali nema veze..

@Фортес
Извини бураз, поставио сам Фон Паулуса, јер сам гледао на Хисторију емисију у којој праве паралелу између његовог напада на Стаљинград и Ђаповог на Сајгон! Врхунске емисије имају на том програму сваки дан у 10, би пре неки дан поређење између Француза у Виетнаму и Руја у Авганистану!
Фридриче! Лаве ај постављај!!! Неког пилота по могућности!

Bullitt13:
@Фортес
Извини бураз, поставио сам Фон Паулуса, јер сам гледао на Хисторију емисију у којој праве паралелу између његовог напада на Стаљинград и Ђаповог на Сајгон! Врхунске емисије имају на том програму сваки дан у 10, би пре неки дан поређење између Француза у Виетнаму и Руја у Авганистану!
Фридриче! Лаве ај постављај!!! Неког пилота по могућности!
Repriziraju tu emisiju vec n-ti put.Ima odlicnih,d-day i incon,bitka za britaniju i irak,Kurska bitka i Jon Kipur rat.........Ima history mnogo jake emisije o ww2 ali sve repriziraju po milion puta,discovery je mala beba za njih kad su reprize u pitanju.

Wooooooow...stvarno..pa to je cool...:)
Ali da li si proverio da sluchajno nema neki sajt koji vec postoji o JG54, poshto sam vec nashao o JG26 i JG52.Bravo fortes.......aj sad ti Ober...postavi neko pitanje.

@fortes......izvini za pogibiju..ja to onako iz glave ......nisam proveravao godinu..:).

:)
ma ima ih o JG52 kao i o JGxx koliko hoces, ali nije tema sajta samo to...vec i ostatak, kao i kompjuterske igre koje se bave ovim periodom...

elem, evo mog pitanja, za koje nisam siguran da znam pravi odgovor, tako da je ovo prilika da ga proverim...

dakle, koji je poslednji zabelezen 'dogfight' u evropi, i naravno koji su avioni ucestvovali?

Pozz Ober.......Neznam kada je bio zadnji fight, ali znam da je zadnji let izvršila Hana Reisch iznad Berlina, čini mi se oko 5-6 maja '45.

Ajde, kada praviš sajt i kako možemo da se uključimo u njega za saradnju.

Pozzzzz

p.s. Fortes..šta se smaraš na forumu Politika .....:), ja sam to već davno batalio

Ova bitka se desila 12. Aprila 45 iznad _______, a pesnice su ukrstili jedna roda (Fi 156) i jedan Piper Cub...Piloti iz pipera su primetili rodu i zapucali svojim revolverima na nju, posle cega se ova spustila, a piloti bili zarobljeni...

sto se tice sajta...jos da doteram neke stvari, pa ce tekstovi moci da se pisu sve u 16 :)

Back