Питања за радознале

....ja znam ja znam...........:).............Ajkula 1 deo.....:)..kada im baja priča na brodu o paklu teške krstarice "I N D I A N A P O L I S".
Bila je noć kada ih je torpedovala japanska podmornica.pošto su nosili tajni tovar.....nisu imali pratnju ni razarača, a nisu ni bili najavljeni na etru uopšte.Jednostavno nepostojeći brod.Sedam dana su plutali na ostatku od broda, a ajkule su se častile debelo sa njihovim mesom.Morbidna scena iz 2. sv rata.

Pozz Bullit........aj još...i ovi što spamuju temu nek se nose

Ајде бре бураз мојне да се*еш много! Ако имаш да питаш нешто интересантно, питај, ако не, онда искулирај! Немој овде да квариш атмосферу! Имаш јаране подфорум филозофија па се тамо празни!!!

ФРИДРИЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
СРБИЈА ТИ КЛИЧЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Немачка акција се звала ''Операција Цитадел'', а совјетска ''Операција Багратион''!

Злокотлокрпе царе извини али од сада си за мене у ''МИРОВНИНИ'' па прди кол'ко волиш!!! ХЕ ХЕ

За остале момке једно лагано питањце!

Prilozi

• 14.jpg
    14.jpg
    9 KB · Pregleda: 11
Ма каква Жуков, ем је Жуков био ћелав, ем је то питање већ било!
И овде сам изгледа мало претерао! Али опет не верујем да нико од вас није бар једном у животу чуо за Михаила Николаевича Тухачевског, маршала Совјетског Савеза, великог војног стратега и логистичара, чија се доктрина ратовања показала као веома успешна у акцији, поменутој у претходном питању! Након тајног суђења, знаног као Случај троцкистичке анти-совјетске војне организације, Тухачевски и осам других виших војних комаданата је осуђено и погубљено 12. јуна 1937. па је самим тим Тухачевски једна од најпознатијих жртава Стаљинове Велике чистке касних тридесетих!

Ево опет једног руског команданта! Веома лагано! Први с лева на десно на овој већој слици!
040511144118b.jpg

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    6,4 KB · Pregleda: 3
A sa druge strane Hrushchov.......................Jao pa zar Tuhachevskog da ne pogodim.......Chitao sam o njemu ali mu sliku nisam nikad video............Pa dobro neznamo svakog desetara u prste....ali tu smo negde..;).Stvarno, Ruje ne poznajem .....tako dobro.

Uh chek da se setim nekog pitanjca.......Evo jednog poznatog generala.....mislim da svi znate za njega.MOzda ga niste videli na slici, ali 1000% ste chuli za njega.Napomena ...nije Yamamoto.....:)

Prilozi

• slika 5.jpg
    slika 5.jpg
    11,2 KB · Pregleda: 5
friedrich:
A sa druge strane Hrushchov.......................Jao pa zar Tuhachevskog da ne pogodim.......Chitao sam o njemu ali mu sliku nisam nikad video............Pa dobro neznamo svakog desetara u prste....ali tu smo negde..;).Stvarno, Ruje ne poznajem .....tako dobro.

Uh chek da se setim nekog pitanjca.......Evo jednog poznatog generala.....mislim da svi znate za njega.MOzda ga niste videli na slici, ali 1000% ste chuli za njega.Napomena ...nije Yamamoto.....:)
Slabo im znam face ali imaju ogranicen broj poznatih generala.Ajde da pokusam,da nije Tokoyuki Jamashita koji je zauzeo Singapur.

Значи није ни Сакаи, а богами ни Нишизава! За тог Ота, први пут чујем!
Могу бити још Ивамото или Сугита!!! И то је бураз све што знам, да ме питаш како који изгледа...
Да сте приказали Енглезе или Амере па и ајде!

Bullitt13:
Значи није ни Сакаи, а богами ни Нишизава! За тог Ота, први пут чујем!
Могу бити још Ивамото или Сугита!!! И то је бураз све што знам, да ме питаш како који изгледа...
Да сте приказали Енглезе или Амере па и ајде!

Tetsuzo Iwamoto.Inace zvanicno prvi je Nishizava sa 87,drugi je Iwamoto sa 80,treci sugita sa 70 i cetvrti Sakai sa 67 priznatih pobeda.Ota je deseti sa 34 pobede,a ako si citao Samuraja trebalo bi da ga se secas jer je sa Sakaiem i Nishizavom leteo u Leju i pomenut je bezbroj puta.
A sliku sam dao uz opis jer ni ja nisam znao kako izgleda dok nisam odlucio da ga stavim u pitanje 8-)

Нисам читао, али сам гледао документарац о највећим пилотим у WW2 на History-ју, где се помињу њих четворица на свега неких 5 минута!

Ај ево новог питањца! Ево и ја да приложим једног косооког момчића! Веома познат!

Prilozi

• 13.jpg
    13.jpg
    12 KB · Pregleda: 5

Back