Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

selena65:
Puno sam upoznala zena u znaku strelca, koje su u nesrecne. A koje ascedent strelac imaju II braka ili paralelne veze. Zasto? Njihov vladalac je Jupiter trebalo bih da bude suprotno.

Samo sunce u znaku strelca nije dovoljno da bismo iz toga izvlacili globalne zakljucke, ako nista drugo bice im bolje sad jos malo kad jupiter udje u strelca :grin: ;)

Sto se podznaka tice, pod jedan strelcevi i nisu bas poznati po svojoj vernosti, a jupiter je svakako planeta koja zahteva "mnogo", ali to nije razlog.
Vec stvar je u tome to u slucaju prve kuce u strelcu, 7 kuca pocinje u znaku blizanaca, te je prica o 2 braka vise nego ocigledna

plavi_opal:
molila bih nekog da mi prokomentarise da li je sekstil venere u 11 i jupitera u 12 dovoljna zastita za algol koji se nalazi u konjukciji sa marsom u 11 kuci?

Razumem sta si htela da pitas, ali dejstvo tog sextila, nije ni najmanje slicno sa dejstvom jupitera na algolu, tako da samim tim odgovor bi u principu bio ne ;) Kojom god da kucom vlada mars, ovaj polozaj moze doneti jako"buran" prekid prijateljstva sa nekom osobom.

Hej!Sada sam citala post Milice kamilice,i videla nesto sto me je zaintrigiralo,pa ako mozes da mi pojasnis:
1.Sta znaci kada su u konjukciji npr.Pluton i Venera,a oba su u 3.kuci i oba u znaku skorpije?kako onda mogu da budu u konjukciji?
2.Sta znaci ako u horoskopu preovladava neka kuca-npr.meni je npr.5 planeta u 4.kuci(od toga su 3 u jarcu) i jos 3 planeta u 3.kuci?
3.Meni je bas Mars u ovnu u 8.kuci,kao sto si pomenula Milici?Nekako sam se istripovala...
4.Sta znaci True node?
5.Sta znaci medium i Immum coeli?
Hvala puno!

E moje pitanje je nesto komplikovanije. Interesuje me T-kvadrat u mojoj nat. karti izmedju Sunca u VII kuci u Biku(28.07), Meseca u IV kuci u Ribama(7.33) i Saturna u X kuci u Devici(7.09). Inace sam Bik/Skorpija(19.05.1979. u 18.10). Ako te ne mrzi i moj deckoga ima izmedju Sunca u II kuci u Ribama(13.07), Saturna u VIII kuci u Devici(10.19) i Neptuna u XI kuci u Strelcu(20.02). Inace je Riba/Jarac(04.03.1979. u 4.00). Orbisi su malo veci, ali u knjizi koju imam pise da je orbis za T-kvadrat dozvoljen do 10. Hvala unapred!

sanja011:
Astro, pliz interesuje me taj kvadrat izmedju venere i saturna,cula sam da to nije bas ok, i uglavnom kazu da uspeva veza samo kada je partner strariji od 10 godina najmanje, postoji li i neka druga alternativa ili to znaci bas to? Pozdrav.

Draga Sanja uvek postoji alternativa. ;) problem sa saturnom nije to sto on deluje, vec kada deluje ...sta to znaci u stvari:
saturn deluje kasnije, u kasnijim godinama, u duzoj vezi, nakon dosta godina braka...itd.jedan od nacina zamene energije saturna zaista jeste da udjes u vezu sa starijim muskarcem, ali ja licno ne mislim da je to dovoljno, da bi se njegov "negativan" uticaj izbegao u potpunosti.
Ono sto ti ja mogu reci uopsteno ali pouzdano je da ukoliko ti ni venera ni saturn nisu vladari kuce braka i ljubavi, niti su povezani sa ova dva polja (kao dispozitori vladara na primer), niti se nalaze u 5 ili 7 polju, onda je ovo aspekt koji ne opisuje tvog partnera toliko koliko tvoj dozivljaj jedne veze, tvoje strahove i nezadovoljstvo.
Ono sto je pak dosta karakteristicno za ovaj polozaj jeste da sto je osoba duze u vezi dalja je braku! - mozda cudno zvuci ali tako je, jos ako imas veneru u aspektu sa uranom onda je prognoza 200% sigurna, da u brak neces uci iz duge veze.
Za ljubav ovo je jedan od najkontradiktornijih mogucih aspekata! sa jedne strane osoba trazi sigurnost i vezu a sa druge strane ne funkcionise dobro u njoj, i sto se vise trudi da je odrzi, sve je nesrecnija.

Viccky88:
Hej!Sada sam citala post Milice kamilice,i videla nesto sto me je zaintrigiralo,pa ako mozes da mi pojasnis:
1.Sta znaci kada su u konjukciji npr.Pluton i Venera,a oba su u 3.kuci i oba u znaku skorpije?kako onda mogu da budu u konjukciji?
2.Sta znaci ako u horoskopu preovladava neka kuca-npr.meni je npr.5 planeta u 4.kuci(od toga su 3 u jarcu) i jos 3 planeta u 3.kuci?
3.Meni je bas Mars u ovnu u 8.kuci,kao sto si pomenula Milici?Nekako sam se istripovala...
4.Sta znaci True node?
5.Sta znaci medium i Immum coeli?
Hvala puno!

Draga Viccky,

1. nisam sigurna da mi je jasno ovo tvoje prvo pitanje, odnosno pogresno si razumela ili procitala negde sta je konjukcija.
To je aspekt od 0 stepeni izmedju dve astroloski posmatrane tacke (dve planete, vrha kuca i planete, fixne zvezde i planete i td...). Dozvoljeni orbis (odstupanje posmatrano u stepenima, je relativno jer neki koriste 8, neki 10 stepeni a neki cak i ceo znak ili kucu.), po ovome sto si napisala iako nisi navela na kom je stepenu koja planeta ipak bih rekla da su u konjukciji.
2. Kuca koja ima veliki broj planeta predstavlja nase glavno polje zbivanja i interesovanja tokom zivota, naravno planete su najcesce rastrkane po celoj karti. Koliko sam razumela ti imas 6 planeta u 4 kuci. Jako mnogo znacenja moze da se izvuce iz toga ja cu navesti samo nekoliko primera, odnosno znacenja naglasene 4 kuce: osoba je vezana za dom i za ukucane, jaka genetika, bitna desavanja dolaze tek u drugoj polovini zivota, naglasena emotivnost, preterana vezanost za ljude, odrzavanje tradicionalnih porodicnih odnosa....ima toga jako mnogo ne mogu ti dati uopsteno tumacenje.
4. True node i Mean node su samo dva razlicita naziva za severni mesecev cvor, a razlika se odnosi na proces izracunavanja njegove pozicije.U sustini ukoliko ne crtas karte rucno ovo ti u praksi nece trebati, osim ukoliko te zanima astronomski deo astrologije.(pojedini astrolozi smatraju da dobar astrolog pre svega mora biti i dobar astronom, ali to je stvar gledista, slazem se samo da je bitno da razumes sta se na nebu zaista desava i koliko je natalna karta zaista "realna" slika neba)
5. Immum Coeli ces u karti naci pod skracenicom - IC, u bukvalnom prevodu znaci dno neba, i predstavlja vrh 4 kuce horoskopa, MC je suprotna tacka (vrh neba) odnosno pocetak 10 kuce.

Good_Fairy:
E moje pitanje je nesto komplikovanije. Interesuje me T-kvadrat u mojoj nat. karti izmedju Sunca u VII kuci u Biku(28.07), Meseca u IV kuci u Ribama(7.33) i Saturna u X kuci u Devici(7.09). Inace sam Bik/Skorpija(19.05.1979. u 18.10). Ako te ne mrzi i moj deckoga ima izmedju Sunca u II kuci u Ribama(13.07), Saturna u VIII kuci u Devici(10.19) i Neptuna u XI kuci u Strelcu(20.02). Inace je Riba/Jarac(04.03.1979. u 4.00). Orbisi su malo veci, ali u knjizi koju imam pise da je orbis za T-kvadrat dozvoljen do 10. Hvala unapred!

Objasnicu moje misljenje najjednostavnije moguce.
Svaki astrolog koristi orbise koji su mu se pokazali kao najprecizniji u praksi. Ako se planete nalaze i u znacima koje medjusobno prave kvadrat ili opoziciju onda se moze uzeti i veci orbis, nekada cak i 10 atepeni, ali to je po mom misljenu ipak preslabo. Tumacenje T-kvadrata ili bilo koje druge konfiguracije je u sustini samo sinteza posebnih aspekata, u slucaju t kvadrata, ti svakako imas opoziciju i 2 kvadrata, ali ces ih u ovom slucaju tumaciti povezano, sto je dosta lakse jer dobijas vise informacija i potpuniji sliku. Sa jedne strane posmatras znakove,aspekte i kuce, a sa druge strane, dispozitore kuca i planeta u t kvadratu-pravi haos. ;)

Back