Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Hvala, AstroWorld! Na pravi odgovor vredi čekati (mnooogo duže).

Nekoliko puta sam čula/pročitala da se konjunkcija Sunca i Meseca tumači kao vrlo nepovoljna. Ali, sigurna sam da ni to nužno ne znači kratak život, kako često pišu. Nekada tako tumače i svaki međusobni loš aspekt SO i MO. Koliko tu ima istine? :D

Ovo je poslednje pitanje o svetlima, obećavam. :lol:

Xenna:
Hvala, AstroWorld! Na pravi odgovor vredi čekati (mnooogo duže).

Nekoliko puta sam čula/pročitala da se konjunkcija Sunca i Meseca tumači kao vrlo nepovoljna. Ali, sigurna sam da ni to nužno ne znači kratak život, kako često pišu. Nekada tako tumače i svaki međusobni loš aspekt SO i MO. Koliko tu ima istine? :D

Ovo je poslednje pitanje o svetlima, obećavam. :lol:

Osnova ove pretpostavke je u tome, da je tesko odrzati fizicko zdravlje ukoliko postoji nesklad izmedju emocija-mesec i vitalnosti-sunce, odnosno zivotne energije.Takodje se radi o tome da los aspekt sunca i meseca donosi nesklad izmedju roditelja, pa je ova osoba samim tim na neki nacin emotivno ostecena, sto ima uticaja na kasniji emotivni i fizicki zivot. Konjukcija se tumaci shodno znaku i kuci u kojoj se nasla. Medjutim i pored loseg aspekta ako je osoba saturnovski tip, znaci, jak jarac, egzaltiran saturn itd. mnogo lakse ce da prebrodi krize koje donosi los aspekt svetala. Takodje ako je jupiter dobro polozen on osobu na neki nacin spasava. Ako je konjukcija u 1 kuci, osoba jako tesko prihvata roditeljsko neslaganje i na neki nacin preslikava model ponasanje te kasnije i sama ima probleme u braku, ako je pak recimo u 8 kuci u pitanju je velika sposobnost regeneracije, ove osobe su fenixi, svaki novi udarac cini ih jacim posebno ako je saturn dobar i jak u horoskopu.
Zakljucak je da sve zavisi od tipa osobe ako je osoba tipican predstavnik riba ili raka, a nekada i lava kao vladara sunca, mnogo teze prihvata ovu konjukciju, ali ako je rec o jarcu, skorpiji, vodoliji, situacija je znatno bolja....

Xenna:
Hvala još jednom :)

Da nisam rešena da sama učim astrologiju, odmah bi doletela do tebe da mi uradiš i natal i sve ostale karte :!:

Veruj mi pravo je osvezenje videti da neko postavlja "prava pitanja" koja imaju znacaj i za one koji citaju ovu temu a ne samo za osobu koja pita, zbog cega je u osnovi ova tema i otvorena!
Ako te jos nesto interesuje pitaj slobodno, mozes i na mail. Prvi deo skolice je vec zavrsen, ako si zainteresovana u nekoj buducnosti javi nam se :)

Puno pozdrava :grin:

Tek što je osveženje videti astrologa koji zaista zna i želi to da podeli sa drugima u cilju da ljudi shvate koliko je astrologija ozbiljna, precizna i moćna veština/nauka, a ukoliko ne žele da se bave njome, na ovaj način uviđaju kome je najbolje da se obrate. :D
Kuburim sa slobodnim vremenom, čim budem mogla da si priuštim školicu, što mi jeste želja, javljam se :D
Pozdrav do sledećeg pitanja!

Plavojka-Devojka:
A meni odgovor?
Jedan od pokazatelja da ce osoba ostati rano bez bracnog partnera je vladar 7 u 8 kuci, zatim pluton aflikovan u 7 kuci, nekada i aflikovan vrh 7 kuce kao i njegov vladar, cesto kada je vladar 7 u 12 to oznacava "rastanak " od bracnog partnera sto u vecini slucajeva zaista i predstavlja rastanak cesto i nestanak ali nekada moze da oznacava partnera koji pati od hronicnih bolest. Ima istine u tome da se osobama sa vecinom planeta u kucama od 7-12 najvaznije stvari u zivotu desavaju kasnije, ali mnogo je konkretnije tumacenje kada ta aktivna polja posmatramo kao dominantna, a vremenski period u kome ce se dogadjaji aktivirati vide se u solarima i progresijama.

Konjunkcija Jupitera i Saturna se dešava svakih 20 godina (ako se ne varam). Zanima me kako se tumači konjunkcija ove dve planete potpuno suprotnih uticaja, naročito u slučajevima kada je Jupiter zodijački bolje postavljen (Strelac, Ribe, Rak), tj. kada je Saturn zodijački bolje postavljen (Jarac, Vodolija, Vaga). Odnosno, nezvisno od konkretnih predikcija (kuće nisu važne u ovom slučaju), zanima kako energije ove dve planete utiču jedna na drugu, da li, na primer, snažan Saturn potpuno negira Jupiterov uticaj i tome slično.
Hvala!

AstroWorld:
Da, to spada pod aflikaciju, previse je pitanja u jednom, molim te napisi mi jedno po jedno koja planeta dolazi iz koje kuce i u kom znaku je 7 polje.
pozdrav

Vrh 7. kuce je na 18. stepenu Device, Uran [vlada 12. kucom] je na 16. stepenu Device, Pluton [vlada 8. kucom] je na 16. stepenu Device....
Uran i Pluton su u opoziciji sa ascedentom, asc. je na 18. stepenu Riba....
Uran i Pluton su u kvadratu sa Mesecom, koji je u 9. kuci a vlada petom...
i u kvadratu su sa Marsom koji je u 3. kuci a dolazi iz prve, odnosno [ja ne znam kako se ovo tumaci] ,ovde je znak Ovan ukljesten u prvoj i nijedna kuca ne pocinje u znaku Ovna...

hvala

beba_toronto:
Vrh 7. kuce je na 18. stepenu Device, Uran [vlada 12. kucom] je na 16. stepenu Device, Pluton [vlada 8. kucom] je na 16. stepenu Device....
i u kvadratu su sa Marsom koji je u 3. kuci a dolazi iz prve, odnosno [ja ne znam kako se ovo tumaci] ,ovde je znak Ovan ukljesten u prvoj i nijedna kuca ne pocinje u znaku Ovna...

hvala

Bebo evo ja i koleginica Astro World bas komentarisemo da nam nije jasno sta ti je uopste pitanje. Ne mogu da te pratim mnogo si opsitna! Sta si htela da pitas :?:

Neptunijanka:
Bebo evo ja i koleginica Astro World bas komentarisemo da nam nije jasno sta ti je uopste pitanje. Ne mogu da te pratim mnogo si opsitna! Sta si htela da pitas :?:

ja mislim da su ovoj osobi sudjeni partneri koje je ne vole, i koji joj bukvalno zele zlo i smrt i u vezi sistematski rade na tome da je uniste, tu su iz nekih sasvim drugih zlih razloga a ne zbog ljubavi...ona takodje nesvesno bira takve partnere, voli ih i ne primecuje njihove zle namere dugo vremena....
ovo je osoba koju njeni partneri uvek zele da ubiju, i to bukvalno,ne direktno, vec indirektno svojim ponasanjem i raznoraznim suptilnim izakulisnim akcijama kroz vezu, znaci sistematsko skriveno unistavanje partnera , sa pokrivanjem sebe, tako da oni nikad ne ispadnu krivci...a mozda neki pozeli da je ubije i bukvalno, trovanjem ili nekim ostrim predmetom....

eto to ja mislim, i ne zezam se uopste

kako se tumaci, jarac na vrhu osmog polja,(saturn u sestom polju u skorpiji) u osmom polju jupiter (u jarcu) u kvadratu sa suncem i sekstilu sa mesecom...?

To bese moje davno postavljeno pitanje... mozda ga nisam dobro postavila, interesije me moja osma kuca ja sam navela u kom je znaku i koja je planata u njoj, ako je nejasno, rođena sam 30.03.84 u Beogradu u 9.30 ujutru... moze li bar kratak odgovor?

Plavojka-Devojka:
Samo mi MOLIM TE pojasni to malo imam li ja nesto od toga u svom horoskopu?Sedma kuca mi pocinje u lavu a sunce mi je u 7,sedmaca mi obuhvata i devicu i vagu do18 stepena.Zar to ne znaci da mi je vladalac sedme u sedmoj?

Pa DA sunce ti je u 7 niko i nije rekao drugacije, zato mi i nije jasno zbog cega si se pronasla u predjasnjoj prici kada nema veze ta prica sa tobom. NE MOZES tumaciti tako ozbiljnu stvar kao udovistvo putem samo jednog polozaja, ja sam samo napisala sta sve moze da donese ostajanje bez bracnog partnera, a kljucna rec je "MOZE" a ne mora.

Smrt necega ili nekoga uvek oznacava 8 kuca, odnosno skorpija i skorpionski stepeni, iz tog razloga sam rekla da kada je vladar 7 u 8 , to moze znaciti da bracni partner 7/polje odlazi u 8/smrt,naravno da se to ne desava svim ljudima koji imaju vladar 7 u 8 jer 8 kuca pored toga ima jos mali milion znacenja, i zaista bi bilo katastrofalno kada bsmo sve skorpionsko uvek tumacili vezano za smrt.
Pluton u 7 takodje moze doneti udovistvo, ali moze i doneti partnera koji je udovac....mnogo je elemenata u igri kada procenujemo tako vazne dogadjaje, prognoze su najsenzitivniji deo astrologije a i najodgovorniji, ne treba ulaziti u prognostiku posebno drugim ljudima, ukoliko nemamo dovoljno iskustva u tome. |Iz tog razloga i forsiram pricu: ne tumacite sami sebi natal uceci iz 2000 knjiga, jer nije ni najmanje efikasno, a kod labilnijih licnosti moze da bude i veoma pogubno.
Mali milion primera znam, da su ljudi pocinjali da uce astrologiji sami, i sve lose stvari u neverovatnom brzinom uspevali da pronalaze u svom horoskopu sto im je kasnije pravilo probleme i to velike, kod nekih cak i radjalo ogromne strahove, vecinom neosnovane.

beba_toronto:

hvala

Taman da se nadovezem na prethodni post, Plavojko citaj i ovo!!!

Jos jedno tumacenje plutona- i bebo u pravu si za ono sto si napisala da te osobe traze nekoga ko ih unistava, jer pluton kada je u bilo kakvoj vezi sa 7 kucom, ne mora doneti smrt naseg partnera vec i partnera koji ubija nas, naravno ako idemo u krajnost vidjala sam i primere ljudi koji su ubijali svoje supruge i muzeve upravo sa ovakvim polozajima.

Sustina je da i saturn i pluton imaju jednu zajednicku komponentu kada se nadju u 7 kuci - sto je posebno naglaseno kod osoba koje tu imaju konjikciju- a to je da prvi brak ovim osobama ne nosi zadovoljstvo u najmanju ruku, a nekada cak i ogromne probleme iz kojih se tesko izlazi, jedini spas na neki nacin za ovaj polozaj je ako ljudi imaju aktivan uran koji im omogucava beg iz ove situacije,
ali sada tu imamo jos jedan problem, 7 kuca predstavlja sliku braka bio on prvi, drugi ili deseti, u tom smilu sto ova kuca opisuje nas stav prema braku, nas u partnerstvima i uvek je 7 kuca ta koja pokazuje trenutna desavanja.
U slucaju 2 braka 9 kuca opisuje drugog partnera, te on sam ne mora imati karakteristike ove konjukcije saturna i plutona, ali mi smo ti koji vucemo tu negativnu energiju, te se brak posle izvesnog vremena opet pretvara u veoma tezak.NARAVNO DA OVO NIJE SAVET LJUDIMA DA NE ULAZE U BRAK :grin: I saturn i pluton se mogu kanalisati drugacije ako je osoba upucena u astrologiju ili ako ima dobrog astrologa da je posavetue. Jedna od alternativa je da recimo osoba namerno nadje starijeg partnera - saturna, koje je ostao udovac-pluton, te da njihovu energiji preusmeri, normalno ima jos mali milion nacina kako to uraditi, ovo je samo najbanalniji primer.

saarah:
kako se tumaci, jarac na vrhu osmog polja,(saturn u sestom polju u skorpiji) u osmom polju jupiter (u jarcu) u kvadratu sa suncem i sekstilu sa mesecom...?

To bese moje davno postavljeno pitanje... mozda ga nisam dobro postavila, interesije me moja osma kuca ja sam navela u kom je znaku i koja je planata u njoj, ako je nejasno, rođena sam 30.03.84 u Beogradu u 9.30 ujutru... moze li bar kratak odgovor?

Ne razumem konkretno pitanje, tj. ne vidim da si ga postavila :-D
Ajmo skolski sta znaci 8 kuca u jarcu:
sexualno zadovoljstvo najlakse postizu detaljnim sexom, odnosno to znaci, ljubljenje +predigra+sam sex+mazenje itd., poza vezana za jarca je od pozadi, ovi ljudi cesto imaju problem sa dostizanjem orgazma u smislu da im treba dugo da bi do njega dosli, cesto povuku model ponasanja svojih roditelja i to veoma teske osobine, tvrdoglavost, inat, oholost itd, ali ne mislim nasledjem vec ucenjem po modelu, drugim recima biraju lose uzore. Privlaci ih nauka kako bi je opovrgnuli, 8 kuca u jarcu donekle ima osobine saturna u prvom polju i to samo jednim delom, odnosno: kako 8 kuca predstavlja okultno,onostrano, i nedodirljivo znaci neku vrtu apstrakcije,a ovi ljudi ne veruju u ono sto ne vide, njihov odnos prema okultizmu je veoma skeptican i retko uspeju za zivota da dokuce tajne koje su zeleli.Ali ako je vladar 8 saturn u 1 i jos na primer na AC, ti ljudi ceo zivot bezuspesno tragaju za opipljivim dokazima- ovo je takodje polozaj koji je odlican za privatne detektive - niko me ovo nije pitqao ali morala sam da kazem ;)
I naravno ovo oznacava dug zivot ako to ostatak horoskopa podrzava.

AstroWorld:
Ne razumem konkretno pitanje, tj. ne vidim da si ga postavila :-D
Ajmo skolski sta znaci 8 kuca u jarcu:
sexualno zadovoljstvo najlakse postizu detaljnim sexom, odnosno to znaci, ljubljenje +predigra+sam sex+mazenje itd., poza vezana za jarca je od pozadi, ovi ljudi cesto imaju problem sa dostizanjem orgazma u smislu da im treba dugo da bi do njega dosli, cesto povuku model ponasanja svojih roditelja i to veoma teske osobine, tvrdoglavost, inat, oholost itd, ali ne mislim nasledjem vec ucenjem po modelu, drugim recima biraju lose uzore. Privlaci ih nauka kako bi je opovrgnuli, 8 kuca u jarcu donekle ima osobine saturna u prvom polju i to samo jednim delom, odnosno: kako 8 kuca predstavlja okultno,onostrano, i nedodirljivo znaci neku vrtu apstrakcije,a ovi ljudi ne veruju u ono sto ne vide, njihov odnos prema okultizmu je veoma skeptican i retko uspeju za zivota da dokuce tajne koje su zeleli..
Uh najezila sam se citajuci ovo...potpuno istinito za osobu za koju znam da joj 8 pocinje u jarcu....

A koliko je "loshe" ovo : venera na skorpiji u V kuci, u kvadratu sa marsom koji je u * lavu u III kuci, i venera u konjukciji sa uranom koji je takodje u skorpiji
u VI kuci? ( a u V su i sunce( vaga), mesec( skorpija) i pluton(vaga) ) ???
Izvinjavam se ako je malo konfuzno!
Pre svega me plasi ovaj kvadrat venere i marsa!

dina, izvini sto upadam, ali ne mogu a da ne primetim da vec hiljaditi put postavljas pitanje vezano za tvoj kvadrat venere i marsa na koje ti je vec ito toliko puta odgovoreno. i ne znam sta se tripujes ti u vezi toga, i sto si se uplasila, ali taj aspekt uopste nije opasan...on donosi izvesne poteskoce, ali cak moze doneti i sexualnu spretnost i visok libido, sto uopste nije lose, slozices se...

Back