Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

svetlanke:
dina, izvini sto upadam, ali ne mogu a da ne primetim da vec hiljaditi put postavljas pitanje vezano za tvoj kvadrat venere i marsa na koje ti je vec ito toliko puta odgovoreno. i ne znam sta se tripujes ti u vezi toga, i sto si se uplasila, ali taj aspekt uopste nije opasan...on donosi izvesne poteskoce, ali cak moze doneti i sexualnu spretnost i visok libido, sto uopste nije lose, slozices se...
Ma znam da sam dosadna, ali ovo ne pitam za sebe...
Jednom mi je neko ( verovatno ne bas strucan) to naveo kao prilicno lose.....a sem mene i meni tri relativno bliske osobe ga imaju... i pa me zanima sta drugo treba gledati da bi se znalo da li ce aspekt biti "dobar ili los" ?

iz mog skromnog iskustva, mogu ti reci da kvadrat venere i marsa uopste nije puno los aspekt, on moze u muskom horoskopu da donese neomiljenost kod zena npr, ali ako druge stvari to ne potvrde, opet nece biti tako. a ja mislim da je jako dobro imati kontakt venere i marsa u horoskopu, pa makar i los. i da je bolji i los aspekt izmedju te dve planete nego nemati kontakt izmedju njih uopste. taj odnos daje kontakt izmedju muske i zenske strane licnosti, koju svi imamo, i zato mislim da je jako vazan. takodje kontakt te dve planete, i sa losim aspektom, uvek daje izrazenu sexualnost, sto je super, zar ne? a specijalno je kvadrat aspekt koji tera coveka na akciju, tako da je to dobro, narocito ako se dobro i pozitivno usmeri. treba se cuvati nekih drugih losih aspekata, ovaj nije uopste strasan, naprotiv ;)

Ok.Hvala, nisam kontala da je bilo kakav aspekt bolji nego nikakav...izmedju venere i marsa..
Dve od tih osoba koje imaju taj aspekt su miskarci koji su vrlo promiskuitetni , ima li ikakve povezanosti? I sta u stvari moze biti pokazatelj promiskuiteta u natalau, sta se gleda? (nadam se da nisam sad preterala sa ovom pitanjem)

svetlanke:
a ja mislim da je jako dobro imati kontakt venere i marsa u horoskopu, pa makar i los. i da je bolji i los aspekt izmedju te dve planete nego nemati kontakt izmedju njih uopste. )

ja nemam nikakav kontakt [aspekat] izmedju venere i marsa, osim sto su u istoj kuci, 20 stepeni daleko jedno od drugog [ u 3. kuci]...
da li to ima neke veze s tim sto muskarci cesto misle da sam muskobanjasta, da nisam zenstvena i kazu mi da se ponasam kao musko, da nisam nezna nego gruba?:)))
mislim na to da mi muski i zenski princip nisu u kontaktu:))
i da li to mozda znaci da nisam seksualna uopste, mada ja mislim da jesam? :D

pazi, to je moje misljenje da je bilo kakav aspekt bolji nego nikakav, volela bih da jos neko da svoje misljenje. a, sto se tice promiskuiteta, tacno je da to moze da bude pokazatelj promiskuiteta, ali samo AKO OSTALE STVARI TO POTVRDE. npr. ja znam musku osobu koja ima kvadrat venere i marsa, a pri tom mu je venera u 5. kuci u biku (sta ces lepse!!??) a mars u 2. kuci u vodoliji. i on je najmanje promiskuitetna osoba koju poznajem. taj kvadrat se kod njega iskazuje tako sto je on veoma seksualan i sex mu je veoma bitan (kvadrat marsa i venere, i venera u biku), voli da eksperimentise (mars u vodoliji), ali uzasno veran i najvise voli seks sa jednom istom devojkom (venera u 5. kuci u biku). jel ti sad jasnije kako se to gleda? :)

beba_toronto:
ja nemam nikakav kontakt [aspekat] izmedju venere i marsa, osim sto su u istoj kuci, 20 stepeni daleko jedno od drugog [ u 3. kuci]...
da li to ima neke veze s tim sto muskarci cesto misle da sam muskobanjasta, da nisam zenstvena i kazu mi da se ponasam kao musko, da nisam nezna nego gruba?:)))
mislim na to da mi muski i zenski princip nisu u kontaktu:))
i da li to mozda znaci da nisam seksualna uopste, mada ja mislim da jesam? :D

Pa kako nisi seksualna kada ti je vladar horoskopa u skorpiji u VIII. Ali to i daje malo grubosti - muskobanjatosti u nekim momentima. KAKO BRE NISI SEKSUALNA, JESI BRE BEBO, JESI :lol:

Neptunijanka:
Ne boj se , Neptunijanki su strasti posle razuma. ;-)

a sta ako je vladar horoskopa Uran, takodje otisao u 8. kucu, i u silnim je kvadratima, sa suncem , merkurom, venerom i saturnom...
a u toj 8. kuci je pluton u konjukciji sa vrhom 8. u Vagi, dok je Uran u 8. u Skorpiji...
kako se to odrazava na seksualnost ovo osobe?

ovo je osoba koja je seksualno veoma lenja i mrzovoljna [muska osoba] mrzi ga da se pomeri ali hoce da uziva, samo da drugi sve radi, samo on da se ne muci:)
inace ovako ima ogromnu seksualnu energiju ali mrzi ga
to je neki moj bivsi, ali zanimaju me aspekti..
mislim ne zanima me on, ko ga dzebe, da neko ne pomisli, samo s naucne tacke gledista pitam:)))

AstroWorld, hvala na odgovoru...
Postavila sam ovo malo nerazumno pitanje jer me od celokupnog tumacenja natalne karte najvise zanima osma kuca koju mi je svako ko mi je tumacio horoskop, ukljucujuci i tebe, protumacio na potpuno drugaciji nacin!?
Ovo sto si mi rekla za seksualno zadovoljsto, ok skroz je tacno ali povlacenje modela ponasanja od svojih roditelja... nisam bas sigurna.
Istina je da u vecini slucajeva ne verujem u ono sto ne vidim, ali i astrologija na neki nacin spada u okultno i nedodirljivo, a astrologiju prihvatam?!
Posto je saturn planeta jarca, koji je meni na vrhu osme kuce, a jupiter koji je potpuna suprotnost saturnu se nalazi u osmoj kuci, kako bi onda povezala tvoje dosadasnje tumacenje sa uticajem jupitera u toj kuci? Mislim kako to zajedno funkcionise?

saarah:
AstroWorld, hvala na odgovoru...
Postavila sam ovo malo nerazumno pitanje jer me od celokupnog tumacenja natalne karte najvise zanima osma kuca koju mi je svako ko mi je tumacio horoskop, ukljucujuci i tebe, protumacio na potpuno drugaciji nacin!?
Ovo sto si mi rekla za seksualno zadovoljsto, ok skroz je tacno ali povlacenje modela ponasanja od svojih roditelja... nisam bas sigurna.
Istina je da u vecini slucajeva ne verujem u ono sto ne vidim, ali i astrologija na neki nacin spada u okultno i nedodirljivo, a astrologiju prihvatam?!
Posto je saturn planeta jarca, koji je meni na vrhu osme kuce, a jupiter koji je potpuna suprotnost saturnu se nalazi u osmoj kuci, kako bi onda povezala tvoje dosadasnje tumacenje sa uticajem jupitera u toj kuci? Mislim kako to zajedno funkcionise?

Ni jedna osoba se ne moze u potpunosti pronaci u uopstenim tumacenjima isto kao sto niko od nas nije u potpunosti vatra, voda, zamlja ili vazduh, pa cak iako vecinu planeta ima u jednom elementu uvek ce biti primesa ostalih pa makar i minimalno. Da je astrologija tako jednostavna svi bismo bili astrolozi a ista bi se ucila iz jedna i to veoma tanane knjige. :wink:

Upravo zbog toga sam ti i rekla da postavis pitaje konkretnije.

Astrologija je predstavljena planetom uran, i znakom vodolije, te kao takva nema veze sa 8 kucom, 8 kuca je u simbolici skorpije i okultnog, magijskog, a astrologija se (bar astroloski :p smatra posebnom disciplinom koja sa okultizmom nema veze pa samim tim ne tumaci se u okviru 8 kuce.Ljudi koji astrologiju vole, uce, razumeju itd. imaju za pocetak dobar uran i to najcesce u dobrim aspektima, ili dobro postavljen, u najmanju ruku na ili u ugaonim kucama. Koliko ce neko zaista biti dobar astrolog govori nam cela karta. Takodje za samo razumevanje bitan je i merkur, da se ne ponavljam to sam vec negde pisala. Ako su ovi uslovi ispunjeni, dalje gledamo na koji nacin neko tumaci astrologiju i zbog cega, ako je jak neptun, osoba ce najverovatnije biti veoma konfuzna, mnogi je nece razumeti a oni koji to uspeju bice fascinirani njenim stilom, ako je jak mars osoba je ishitrena i prebrza cesto kaze i sta ne bi trebalo itd. Da ne davim zakljucak je za astrologiju posmatraj svoj uran i merkur!

Jupiter u jarcu nije jak, sta vise slab je u tom znaku te njegove najbolje "osobine" ne dolaze bas do izrazaja, znak jarca je blokada za jupiter. Ovde se pre svega odnosi na finansije. i to na 2 nivoa, kako najcesce u tom slucaju 7 kuca pocinje u strelcu te je jupiter vladar 7 kuce, ovo se odnosi na finansije partnera jer je nase 8 njegovo drugo polje, a odnosi se i na novac koji mi dobijamo od drugih. Jupiter sam po sebi pokazuje od cega osoba moze najvise da zaradi, gde su finansije , gde je novac u horoskopu.

7 kuca je i javnost,to su ugovori, nasi otvoreni neprijatelji...itd. te je cela simbolika 7 kuce okarakterisana ovim jupiterom u jarcu. Ono sto je sustina je da su ove osobe prilicno blokirane jer strelac trazi mnostvo, jupiter je planeta expanzije, razvoja, gomile a jarac je hladan, on je kamen spoticanja. Mnogo truda mora da se ulozi da bi se rezultat video, covek zeli da donese brzu odluku ali ga nesto vuce da saceka, osoba tezi daljini ali je blokirana.Ovo je takodje polozaj koji ukazuje na neobjasnjivu ljubav prema orijentalnom, starom. A kako novac i dolazi od starih stvari, od industrije od teskog rada osoba je ceo zivot vezana za simboliku saturna kako bi pokrenula jupiter.

ovde treba juriti marsa i njega forsirati jer on "podize" jupitera, odnosno mars je u jarcu egzaltiran, te ako osoba ima jakog ovna uspece da prevazidje blokade.......

svetlanke:
pazi, to je moje misljenje da je bilo kakav aspekt bolji nego nikakav, volela bih da jos neko da svoje misljenje. a, sto se tice promiskuiteta, tacno je da to moze da bude pokazatelj promiskuiteta, ali samo AKO OSTALE STVARI TO POTVRDE. npr. ja znam musku osobu koja ima kvadrat venere i marsa, a pri tom mu je venera u 5. kuci u biku (sta ces lepse!!??) a mars u 2. kuci u vodoliji. i on je najmanje promiskuitetna osoba koju poznajem. taj kvadrat se kod njega iskazuje tako sto je on veoma seksualan i sex mu je veoma bitan (kvadrat marsa i venere, i venera u biku), voli da eksperimentise (mars u vodoliji), ali uzasno veran i najvise voli seks sa jednom istom devojkom (venera u 5. kuci u biku). jel ti sad jasnije kako se to gleda? :)
E pa da vidim ako je venera u skorpiji u istoj kuci (5) to bi mozda bilo da osoba intezivno uziva u seksu...mada mozda malo hladno...a mars u lavu u opet neka silovitost, i potreba za hvaliospevima tj. u smislu ja sam najbolji/a? Uh tesko mi ovo ide..
Svetlanke hvala na pomoci!

Sunce u Sextilu sa Saturnom 2°02--- :confused:
Sunce u Sextilu sa Neptunom 5°00--- :confused:
Sunce u Konjunkciji sa Plutonom 5°00--- :confused:
Sunce u Sextilu sa Podznakom (vladar podznaka je sunce) 2°13--- :confused:
Venera u Kvadratu sa Saturnom 2°08--- :confused:
Venera u Kvadratu sa podznakom 2°07--- :confused:
Saturn u Sextilu sa Plutonom 2°58----- :shock:
Saturn Konjunkciji sa Podznakom 4°15------ :confused:
Neptun u Sextilu sa Plutonom 0°00--------- :shock:
i Saturn je u 12-toj kucici!Ima li u ovome nesto strasno,nesto sto ukazuje na neku nedacu
a 7-a kuca mi prazna ima li nade za mene!!!!??????????

Za njeno velicanstvo ASTROLOGIJU sam totalni laik ali iz prica (ovo ovde je balkan i sve nedace uglavnom poticu iz prica) kontam damozda ovde ima neceg loseg,SAMO GLASNO RAZMISLJAM.Astro world izvini na neukosti i laickoj interpretaciji (garant se zgrozavas :roll: kad ovo citas (komentar koji krele i odakle si sele... )) :sad:

Sale cvrcak:
Za njeno velicanstvo ASTROLOGIJU sam totalni laik ali iz prica (ovo ovde je balkan i sve nedace uglavnom poticu iz prica) kontam damozda ovde ima neceg loseg,SAMO GLASNO RAZMISLJAM.Astro world izvini na neukosti i laickoj interpretaciji (garant se zgrozavas :roll: kad ovo citas (komentar koji krele i odakle si sele... )) :sad:

Ne zgrazavam se :-D ali kako ne tumacim karte, ostavicu pitanje otvoreno za ostale astrologe. P.S. Normalno je da svaka karta ima neceg loseg, pa na sta bi to licilo da nam je sve sjajno,to bi bilo ubitacno dosadno veruj mi :grin: ;)

Sale cvrcak:
Sunce u Sextilu sa Saturnom 2°02--- :confused:
Sunce u Sextilu sa Neptunom 5°00--- :confused:
Sunce u Konjunkciji sa Plutonom 5°00--- :confused:
Sunce u Sextilu sa Podznakom (vladar podznaka je sunce) 2°13--- :confused:
Venera u Kvadratu sa Saturnom 2°08--- :confused:
Venera u Kvadratu sa podznakom 2°07--- :confused:
Saturn u Sextilu sa Plutonom 2°58----- :shock:
Saturn Konjunkciji sa Podznakom 4°15------ :confused:
Neptun u Sextilu sa Plutonom 0°00--------- :shock:
i Saturn je u 12-toj kucici!Ima li u ovome nesto strasno,nesto sto ukazuje na neku nedacu
a 7-a kuca mi prazna ima li nade za mene!!!!??????????

ako hoces da ti neko tumaci natalnu ili neke aspekte, ne kopiraj aspekte
samo ostavi podatke o datumu, vremenu i mestu rodjenja...
jer to je samo mrvica iz koje ne moze da se zakljuci bilo sta..nisam ni ja astrolog ali to je nepotpuno da bi ti bilo ko bilo sta rekao

Back