Viccky88:
Hej!Sada sam citala post Milice kamilice,i videla nesto sto me je zaintrigiralo,pa ako mozes da mi pojasnis:
1.Sta znaci kada su u konjukciji npr.Pluton i Venera,a oba su u 3.kuci i oba u znaku skorpije?kako onda mogu da budu u konjukciji?
2.Sta znaci ako u horoskopu preovladava neka kuca-npr.meni je npr.5 planeta u 4.kuci(od toga su 3 u jarcu) i jos 3 planeta u 3.kuci?
3.Meni je bas Mars u ovnu u 8.kuci,kao sto si pomenula Milici?Nekako sam se istripovala...
4.Sta znaci True node?
5.Sta znaci medium i Immum coeli?
Hvala puno!
Draga Viccky,
1. nisam sigurna da mi je jasno ovo tvoje prvo pitanje, odnosno pogresno si razumela ili procitala negde sta je konjukcija.
To je aspekt od 0 stepeni izmedju dve astroloski posmatrane tacke (dve planete, vrha kuca i planete, fixne zvezde i planete i td...). Dozvoljeni orbis (odstupanje posmatrano u stepenima, je relativno jer neki koriste 8, neki 10 stepeni a neki cak i ceo znak ili kucu.), po ovome sto si napisala iako nisi navela na kom je stepenu koja planeta ipak bih rekla da su u konjukciji.
2. Kuca koja ima veliki broj planeta predstavlja nase glavno polje zbivanja i interesovanja tokom zivota, naravno planete su najcesce rastrkane po celoj karti. Koliko sam razumela ti imas 6 planeta u 4 kuci. Jako mnogo znacenja moze da se izvuce iz toga ja cu navesti samo nekoliko primera, odnosno znacenja naglasene 4 kuce: osoba je vezana za dom i za ukucane, jaka genetika, bitna desavanja dolaze tek u drugoj polovini zivota, naglasena emotivnost, preterana vezanost za ljude, odrzavanje tradicionalnih porodicnih odnosa....ima toga jako mnogo ne mogu ti dati uopsteno tumacenje.
4. True node i Mean node su samo dva razlicita naziva za severni mesecev cvor, a razlika se odnosi na proces izracunavanja njegove pozicije.U sustini ukoliko ne crtas karte rucno ovo ti u praksi nece trebati, osim ukoliko te zanima astronomski deo astrologije.(pojedini astrolozi smatraju da dobar astrolog pre svega mora biti i dobar astronom, ali to je stvar gledista, slazem se samo da je bitno da razumes sta se na nebu zaista desava i koliko je natalna karta zaista "realna" slika neba)
5. Immum Coeli ces u karti naci pod skracenicom - IC, u bukvalnom prevodu znaci dno neba, i predstavlja vrh 4 kuce horoskopa, MC je suprotna tacka (vrh neba) odnosno pocetak 10 kuce.