- Poruka
- 503
U devetoj kući je najbezbolniji.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne mora biti frigidan, samo je previše promišljen![]()
Gle, obrisan kom. (Vetovatno ja) Nisu bile uvrede. Samo napomena da ne znas sta moje koliko vredi. I da tako razgovaras s makkom, sestrom, zenom, cerkom, olimp... a ne s njom ne!![]()
Od ranog jutra da vidim da mi neko kaže kako možda imam Saturn u karti.
Sada uzmi svoj savet ''bez muke nema nauke'' pa se pomuči, života ti, da naučiš šta je šta u astrologiji. Ove uvrede i gluposti neću ni da gledam.
To je i neko moje misljenje. Suzila sam na trecu ili devetu, ali deveta je ipak bezbolnija.
Sad to moze da bude problem ako karta ima dosta Jupitera i Strelca, koji coveka teraju u inostranstvo...fakultet itd, a Saturn u devetoj ipak nije za to.
Gle, obrisan kom. (Vetovatno ja) Nisu bile uvrede. Samo napomena da ne znas sta moje koliko vredi. I da tako razgovaras s makkom, sestrom, zenom, cerkom, olimp... a ne s njom ne!
Ucicu, obecavam, kad dodje i to na dnevni red. (Nikad)
Zao mi je sto se ne razumemo, dosta si osetljiv.
Ne odgovaraj na moju poruku, jasno? Ides mi na nerve.
Ostavljam vam/ti pdf.
Citam vas! :*
Ne znam što si se naljutila, nisam rekla ništa uvredljivo niti mi je to bila nameraGle, obrisan kom. (Vetovatno ja) Nisu bile uvrede. Samo napomena da ne znas sta moje koliko vredi. I da tako razgovaras s makkom, sestrom, zenom, cerkom, olimp... a ne s njom ne!
Ucicu, obecavam, kad dodje i to na dnevni red. (Nikad)
Zao mi je sto se ne razumemo, dosta si osetljiv.
Ne odgovaraj na moju poruku, jasno? Ides mi na nerve.
Ostavljam vam/ti pdf.
Citam vas! :*
a zašto misliš da je u ovom slučaju lakše prevazići SA nego sa nekom drugom pozicijom?Afliktovani SAturn u trećoj može da natusu pruži ozbiljne probleme. Sa intelektom, da bude ograničenih intelektualnih sposobnosti, sa rodbinom, da ima podlu rodbinu, zlobne rodjake koji će natusu priredjivati pakosti.
Ako je SAturn afliktovan u devetoj, a natus ima i jakog Strelca i jakog Jupitera i istaknutog Marsa, oni će pružiti natusu gorivo za borbu. Pružiće mu volju i motivaciju da ostvari svoje, da ispuni one planove koje je zacrtao.
Jer Saturn je problem, blokada, ograničenje, prepreka koja mora da se prevazidje. Posmatrajmo sa psihološkog ugla, natusa koji ima problematičnog (afliktovanog) SAturna u devetoj. Natus npr. vidi svoju okolinu kao problem, vidi svoju porodicu kao problem, on puca na više (Jupiter) stepenice, na više ciljeve - da bude obrazovaniji, da nadje bolji posao. Zato upisuje fakultet, jer se nada da će sa višom obrazovnom/stručnom spremom naći adekvatan posao. Zašto napusta zemlju i ide za inostranstvo (9 kuća)? Zato što želi bolji životni standard.
Teško pitanje.
Recimo kuća 10. Previsoke ambicije, da, ali barem se osoba usmerava da ostvari te previsoke ambicije.
Problem je izolovanost.
Sa Saturnom koji je naglašen je uvek ključna reč - IZOLOVANOST. Što je najgore, Saturnu je najmanje potrebno da bude izolovan.
Ne bih rekao da je 9ka najmanje izražena, recimo poteškoće na faksu i posle ceo život se žali za propuštenim prilikama u školi. Ili faks koji traje tipa 10 godina.
Mislim da je Saturn najmanje štetan u kući 7. Čak i veoma povoljan u slučajevima kada parovi imaju probleme koje dugo vremena ne mogu da reše. Pravi test ljubavne veze. Pravi problemi. Pogotovo su podložni Saturnovci tome.
A najbolje se oseća kod MC-a. Najgora planeta za kuću 7 je Uran.
A ako pogledam sa realne tačke gledišta, mislim da Saturn nigde nije dovoljno dobar, malefik je malefik.
Da me pitaš za Pluton, e to je već pitanje![]()
mislim da nema ničeg goreg od malefika na uglu, pogotovo SA i pogotovo 10![]()
@N3Wz
Aha, mislila sam vise na natalni Saturn.
A zašto VE?
Pod uglovima mislim na ASC/DSC, MC/IC.
Ne znam što si se naljutila, nisam rekla ništa uvredljivo niti mi je to bila namera
Niti si razumela šta sam htela da kažem, mada nisam ni bila previše rečita, istini za volju![]()
Deluje mi da su manji problemi devete kuće (problemi sa fakultetom, problemi sa zaposlenjem ili poslom u zemlji i potreba za odlaskom u inostranstvo ili problemi u inostranstvu) od problema drugih kuća - npr. problem sa ličnošću (prva kuća), problem sa novcem (druga), problem sa rodbinom (treća), problem sa roditeljem ili roditeljima (četvrta), ljubavni problemi (peta). Da bi se rešili ovi problemi, potrebno je da natus ima jako Sunce (vitalnost, Volja), jak Mars (borbenost) jak Jupiter (pozitivnost). Da bi se rešio problem Saturna iz devete dovoljan je istaknut Mars, dok npr. afliktovan Saturn iz prve, može da bude prevazidjen delovanjem i jakog Sunca i Marsa a i Jupitera.a zašto misliš da je u ovom slučaju lakše prevazići SA nego sa nekom drugom pozicijom?
Po nekoj mojoj logici ovo može da važi za bilo koji SA bilo gde, ako je ostalo dobro sve se prevazilazi..
Trecoj iz nekog razloga. U prvoj mozda najbolniji, sve sto znam da ga imaju kopaju i rintaju, penju se na planinu kao pravi Saturnovi ljudi po pola veka i tako skoro ceo zivot.U kojoj kuci mislite da je Saturn "najbezbolniji"?
Na vrhu 4. U Skorpiji imam takodje.@N3Wz
Aha, mislila sam vise na natalni Saturn. Da, kod Venere u Jarcu skoro svake sam primetila da imaju po dugogodisnje veze, ali da je kvalitet tu i tamo. Ali Saturn i Venera su prijatelji u toj stvari da oboje podrzavaju dugotrajnost veze.
Be careful with Jupiter, ne mora to bukvalno da znaci uspeh u vezi, Jupiter i nije nesto monogamna planeta i naklonjena vezama, vise slobodi. Nesto kao beneficniji Uran, sto se tice ljubavnih pitanja. Moze da bude i vencanje ako je podrzan sekstilom sa Saturnom, u nekoj vezi sa Venerom itd. Podizanje na visi nivo, sto bi se reklo
Zavisi od aspekata kako ce se tranzitni Jupiter u 7 manifestovati.
Mislim da jedino kad mi je tranzit Saturna bio koristan je kad je bio na Merkuru. Tad sam bila pri kraju faxa, pa mi je dobro dosao u smislu malo discipline i lakseg podnosenja suvoparnog gradiva, sto mi sa natalnim Merkurom u Strelcu uvek fali(koncentracije i boljeg fokusa)
Sto se tice Plutona i duhova, ne znam tj. nisam bas ni sigurna da verujem u duhove.Sad kad razmislim, uvek sam zivela u nekoj onako cudnoj okolini. Kad sam se uselila u sadasnju zgradu, neka devojka je izvrsila samoubistvo mesec dana pre toga. Iz nekog razloga mi je uvek bio sablasan sam hodnik zgrade, neka jeza me oblije bas cudno. Nekako mi je neprijatno uvek bas. Sad me i blam da napisem
, ali uvek brzo hodam od svog stana do izlaza iz zgrade [emoji38]. Pritom za tu devojku nisam ni znala do jedno 2 godine nakon useljenja, tako da nije nikakva samo sugestija sto se tice unutrasnjosti zgrade. Nije ni ona jedina, smrtni slucajevi su bas cesti uvek bili u zgradi(a pritom nisu neki stari i jako bolesni ljudi u pitanju).
Sunce 12 je slabo. Jeste tako i to je istina.
Sunce kao simbol Života, inače vlada srčanim mišićem. Egzaltiran je u Ovnu (Impuls, otkucaj) što predstavlja Osnovnu Životnu Energiju (Srce koje pumpa krv). Sunce je jako u Prvoj kući gde je Pritisak stabilizovan. Prva kuća svake osobe je njezina dnevna energija koju koristi najviše od svih stvari. To je mesto gde se energija usmerava.
Sunce predstavlja Istinu, Svetlost i ''ono što je poznato'' ljudskome rodu. PRavilnije rečeno predstavlja Otkrivanje ili Prikazivanje. Bez Sunca nema Istine. Tamo gde Sunce može da dopre svojom Svetlošću će ljudski rod da razume i da istraži. Imaće šta i da istraži. 12 kuća predstavlja snove. 12 kuća predstavlja Duboki Okean. 12 kuća predstavlja sve ono što je Skriveno, Neistraženo, U Mraku, van svesti. 12 Kuća vlada nesvesnim, nedokučivim, nepostojanim, neistraženim, nepojmljivim. 12 kuća je Misterija. 12 kuća predstavlja Kraj ciklusa, završni tok, gubitak Svesnog Bića i Života.
Sunce i svetlost smetaju snovima. San je najbolji u potpunom mraku (12). Za najbolji san, teoretski, je potrebno da se ispune 4 (sklonište), 8 (krevet, ležaj) i tek onda 12 (mrak, mir i tišina). Planete ovde daju mogućnost da se snovi istraže. Planete ovde će takođe biti slabe i osoba će gledati da što više spava ili da se odmara. Rado će da spava i radovaće se snovima. Snovi i krevet kao utočište za bežanje od briga.
Sunčevi zraci ne dopiru u Dubinu Okeana. Ljudski rod ne zna šta ima na dnu okeana niti šta ''tamo postoji''. To je Misterija. Tamo gde ne vidimo u Svemiru da bilo šta Svetli možemo da kažemo da tu vlada 12 kuća. Ako Sunce vlada Znanjem, onda 12 kuća vlada Neznanjem.
12 kuća ima svoja pravila kao što i snovi imaju svoja pravila. U 12 kući Logika ne igra nikakvu ulogu. Brojevi se mešaju. Prekidač svetla se pali-gasi. Vreme nikada neće dvaput biti isto kada se pogleda. Reči, slova i rečenice (Merkur) neće imati smisao kada se gledaju u snu. Prozori će jednog trnutka biti otvoreni, drugog trenutka zatvoreni. Prsti na ruci će imati ili više ili manje od pet na svakoj šaci. Provera Disanja (Blizanac) neće moći da se manifestuje u snovima. Ako probaš da gurneš prst kroz svoj dlan, prst će proći jer se radi o snu. Probaš da se uštineš za nos, odakle se uzima vazduh (Blizanac), takođe će da bude nemoguće učiniti. To su sve metode koje se mogu proveriti u snovima, kao što je moguće proveriti da li se na javi može kinuti otvorenih očiju.
Sve Merkurovske manifestacije će biti u ogromnom padu i nesposobnosti da se manifestuju. Slike, situacije i ljudi će se momentalno menjati. Tok vremena se gubi. Mogu da prođu i godine, može da traje i pet minuta. 12 kuća ne predstavlja Istinu. Snovi su često manifestacija ličnih dogodovština na dnevnom planu.
Jednostavnije rečeno, Sunce je veoma loše u kući 12. Osoba će biti povučenija, zatvorenija, teže će da se otvara i veruje drugima, lako će je drugi koristiti. Želeće svima da pomogne, a neće imati snage da to učini na pravi način. U momentima depresije može imati jake suicidne misli. Jednostavno su stvari loše u 12 kući, to su pokazale i teorija, a i praksa.
Kuća Žrtve, Davanja, onog Dubokog u nama i ljudskoj Duši. Takođe i kuća Karme. Planete su praktično peregrinirane čak i kada je dostojanstvo u pitanju. Jer praktičnost 12te kuće ostaje apsolutno NEPRAKTIČNA. Za Život i stvari koje se vezuju za sam život praktično nepostojeće. Toliko ih je teško pokrenuti da je vrlo često moguće sebe poprilično izgubiti u procesu.
Stelijum je vise planeta u jednoj kuci i jednom (te istom) znaku. 3+Ne znam sta je stelijum. A ni dobro te skracenice, pretpostavljam da je ta 0 konjukcija?
Saturn konjukcija Sunce u 3. Bez da tumacim sa stelijumom za koji ne znam, daje teske odnose sa rodbinom, moze biti udaljenost izmedju osobe i rodbine, brace i sestara osobe. Mozda stariju bracu i sestre. Teske odnose s komsilukom, rodbinom, bracom, sestrama. Muske osobe u blizini osobe, ali sad ne znam ni sta da mislim, konjukcija je zapravo dobra? Pitam vas![]()
Evo iz moje prakse, vecina koja ima Saturun u 3 je udaljena s rodbinom, nemaju nikakav kontakt.
Sad ja imam pitanje za vas, kako tumacite natalnu kartu? Da li vam treba dosta vremena da protumacite celu neciju kartu? Kako tumacite jer mislim da za astrologiju treba imati osecaj i nije dovoljno znanje.
Kod mene je sve sto vidim samo pretpostavka, valjda Merkur u Skorpiji koji uvek u sve sumnja.
Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока