Pitanja ili nedoumice vezane za astrologiju

Ali nisam lenja i bezzivotna.

Ali niko nije pisao o tebi lično. Ovde ljudi iznose neke uopštene, generalne stvari o pozicijama.

Bezveze si se osetila prozvanom. O čemu se zapravo radi?

Svaka osoba je unikatna u astrologiji. Da bi se zaista otkrilo ko je kakav mora da se pogleda natalna karta, odakle će se videti na koje sve načine mogu da se manifestuju određene pozicije.

Generalna priča = / = Lični horoskop

Nije isto. Ja ti se izvinjavam ako si se osetila prozvanom, ali ti bi mogla ubuduće da paziš šta je napisano i da ne skačeš pred rudu. Deal? :D

Ali niko nije pisao o tebi lično. Ovde ljudi iznose neke uopštene, generalne stvari o pozicijama.

Bezveze si se osetila prozvanom. O čemu se zapravo radi?

Svaka osoba je unikatna u astrologiji. Da bi se zaista otkrilo ko je kakav mora da se pogleda natalna karta, odakle će se videti na koje sve načine mogu da se manifestuju određene pozicije.

Generalna priča = / = Lični horoskop

Nije isto. Ja ti se izvinjavam ako si se osetila prozvanom, ali ti bi mogla ubuduće da paziš šta je napisano i da ne skačeš pred rudu. Deal? :D
Ajde OK.

Jednostavnije rečeno, Sunce je veoma loše u kući 12. Osoba će biti povučenija, zatvorenija, teže će da se otvara i veruje drugima, lako će je drugi koristiti. Želeće svima da pomogne, a neće imati snage da to učini na pravi način. U momentima depresije može imati jake suicidne misli. Jednostavno su stvari loše u 12 kući, to su pokazale i teorija, a i praksa.

E sad, zavisno od natala i ostalih planeta i polozaja, ti si u pravu, ali sretala sam ljude u praksi koji su, svi od reda, sa ovim polozajem Sunca (posebno kad je Lav u podznaku i znaku) izrazito jaki terapeuti i bioenergeticari, vrlo osvesceni, nimalo zatvoreni, nimalo bez snage, kao po "nekom pravilu prkose znacenjima i uticajima " 12. polja.

Sad ja imam pitanje za vas, kako tumacite natalnu kartu? Da li vam treba dosta vremena da protumacite celu neciju kartu? Kako tumacite jer mislim da za astrologiju treba imati osecaj i nije dovoljno znanje.
Kod mene je sve sto vidim samo pretpostavka, valjda Merkur u Skorpiji koji uvek u sve sumnja.

Послато са SM-G531F уз помоћ Тапатока

Vremenski nije mi nikad bilo poznato koliko ce tumacenje oduzeti, nekad vise, nekad manje, zavisi od energije i planetarnih uticaja koju osoba nosi. Smatram da astrolog treba imati "osecaj" koji ga razlikuje od vecine inace bi jedan dobar astrolog u saradnji sa dobrim programerom napravio "dobar program" za tumacenje natala. Nikad nije dovoljno znanja, kao da si u jednom spiralnom putu, sto vise znas shvatas da vise ne znas i da ima jos i jos.

@Diazep : Pretpostavka i iskustvo više no osećaj.

Sa pretpostavkom i iskustvom na osnovu fizičkog izgleda ili ponašanja može da se utvrdi ili nagađa gde je koji podznak, gde je Sunce i sl.

U mom iskustvu osećaj ne igra ulogu.

Bitno je znanje. I što reče vipcurlic, konstantno učenje, još i još.

Bitno je u kojoj oblasti astrologije možeš da pružiš tačne prognoze i onda se i na to istraživanje usmeriš.

Pod osećajem ili intuicijom ili znanjem bih naglasio isključivo sposobnost kognicije metafora. Karakterizacija forme, vidova, objekata i slično. Neki astrolozi će ovo bolje raditi, drugi neće, sve zavisi od toga koliko dobro i brzo možeš da napraviš paralele i odstraniš (dedukcija) ono što može da potencijalno preovlada. Bitno je da znaš šta će gde i kada da preovlada kada se pojavi sukob interesa planeta. Ako se snađeš u tome, onda imaš odskočnu dasku za sve drugo. Potrebno je učiti od drugih astrologa. Potrebno je upiti njihovo znanje i iskustvo. Mislim da ne postoji drugi način ili ako postoji vremenski bi bio apsurdan.

+ Treba uciti od drugih astrologa, i astrologija se vecno uci. Taman mislim da mnogo znam pa saznam da nista ne znam i tako nekako sve. Ja kombinujem vise stvari u tumacenju, neke stvari potpuno nevezane za astrologiju povezujem, osecaj neki, znanje, najvise po osecaju.
Mislim da nikada nista ne bih uspela u astrologiji da skontam da ne koristim osecaj.

A hvala :D
Ja svoju stalno izucavala i izucavam ali ni blizu ne mogu da vidim kao nekom drugom.

... u konjunkciji si izostavila :D a bitno je

Ma da, sede jedni drugima na glavu. Smatra se negde i da 3 planete nisu dovoljan Stelijum. A ono kakav uticaj mogu imati zajedno Uran, Pluton, Neptun - blagi sarm. Ako se prikljuci Sunce pa i da se definise nesto.
Dakle 4+. Konjunkcija da. Ne znam sto sam to podrazumevala kad nema razloga.

a stelijum u disco ritmu odbijam na glupost. :p
Ljubaviiii, nedostajala si! :zaljubljena: Tisuce litara svezega kisika :aha:

Poslednja izmena:
da li je neko rad da mi pogleda ljubav u natalnoj? kakvog ce mi karaktera biti partneri, gde cemo se upoznati, cime ce se baviti, da li ce biti stariji/mladji. bilo bi mi zanimljivo ako neko moze i izgled da vidi :D
ja sam sebi gledala i dosta stvari je ispalo tacno pa me zanima da li jos neko ima nesto da kaze.
ako zeli neko da vidi stavljam kartu :lol:

Ma da, sede jedni drugima na glavu. Smatra se negde i da 3 planete nisu dovoljan Stelijum. A ono kakav uticaj mogu imati zajedno Uran, Pluton, Neptun - blagi sarm. Ako se prikljuci Sunce pa i da se definise nesto.
Dakle 4+. Konjunkcija da. Ne znam sto sam to podrazumevala kad nema razloga.

Ljubaviiii, nedostajala si! :zaljubljena: Tisuce litara svezega kisika :aha:
e pa nem pojma za taj Stelijum moracu prouciti, ja imam samo 3 u trecoj.

niko nema nista da kaze na moje pitanje? :D

da li je neko rad da mi pogleda ljubav u natalnoj? kakvog ce mi karaktera biti partneri, gde cemo se upoznati, cime ce se baviti, da li ce biti stariji/mladji. bilo bi mi zanimljivo ako neko moze i izgled da vidi :D
ja sam sebi gledala i dosta stvari je ispalo tacno pa me zanima da li jos neko ima nesto da kaze.
ako zeli neko da vidi stavljam kartu :lol:
Partnera ćeš upoznati najverovatnije preko prijatelja (Uran, koji vlada Vodolijom i prirodnom, jedanaestom kućom zodijaka, označava prijatelje), kolege sa posla (Uran u šestoj). Fizički će biti upečatljiv, nesvakidašanj, egzotičan, s obzirom da je Uran prepoznatljiv po specifičnim fizičkim atributima, anomalijama - moguće je da će biti ili vrljav (zrikav) ili buljav ili klempav, ili će mu jedna ruka biti duža od druge, ili će imati asimetrične zube. Šalu na stranu - oči će mu svakako biti upadljive, što zbog trigona Urana sa Mesecom, što konjukcije Urana sa Neptunom i sekstila sa Plutonom. Pošto Uran vlada elektricitetom, svetlošću, oči će biti svetle, bilo da su plave, zelene, ili kestenjaste. Pogled će mu varirati od hipnotišućeg i oštrog (Pluton) do blagog, umirujućeg (Mesec) do opijajućeg (Neptun).

Baviće se profesijom koja je povezana sa masom, narodom (Mesec), zbog ćega će naići na simpatije i odobravanje, prihvatanje ljudi (Ur120Mo). Medjutim, zbog svoje ishitrenosti i brzine (Me90Ur) će često praviti kikseve, greške, pogrešne procene. Ali vrlo brzo će svoje greške ispraviti, izgladiti stvari i vratiti se na normalno funkcionisanje (Ur60Pl). Konjuktivni odnos Urana sa Neptunom i sekstil sa Plutonom ukazuje da će profesija biti okultnog karaktera, ili će mu ta profesija biti sekundarna delatnost, da će se okultizmom baviti u slobodno vreme, pošto aspekti sa ličnim planetama (Uran trigon Mesec, Uran kvadrat Merkur) ukazuju na bavljenje nekretninama (Mesec) ili pak advokaturom specijalizovanom za Porodično pravo.

Što se tiče starosti, najverovatnije će biti dosta stariji (najverovatnije starosna razlika će se kretati od 8 do 15 godina, starosne diferencije), zato što je Uran prepoznatljiv po nesrazmernosti, a verovatnoća da partner bude daleko mladji od tebe se isključuje, jer ulazi ili u domen pedofilije ili u tvoju odbojnost prema balavurdiji i potrebi da naidješ na razumevanje sa starijim svetom (Sunce i Venera opozicija Saturn).

Poslednja izmena:
Partnera ćeš upoznati najverovatnije preko prijatelja (Uran, koji vlada Vodolijom i prirodnom, jedanaestom kućom zodijaka, označava prijatelje), kolege sa posla (Uran u šestoj). Fizički će biti upečatljiv, nesvakidašanj, egzotičan, s obzirom da je Uran prepoznatljiv po specifičnim fizičkim atributima, anomalijama - moguće je da će biti ili vrljav (zrikav) ili buljav ili klempav, ili će mu jedna ruka biti duža od druge, ili će imati asimetrične zube. Šalu na stranu - oči će mu svakako biti upadljive, što zbog trigona Urana sa Mesecom, što konjukcije Urana sa Neptunom i sekstila sa Plutonom. Pošto Uran vlada elektricitetom, svetlošću, oči će biti svetle, bilo da su plave, zelene, ili kestenjaste. Pogled će mu varirati od hipnotišućeg i oštrog (Pluton) do blagog, umirujućeg (Mesec) do opijajućeg (Neptun).

Baviće se profesijom koja je povezana sa masom, narodom (Mesec), zbog ćega će naići na simpatije i odobravanje, prihvatanje ljudi (Ur120Mo). Medjutim, zbog svoje ishitrenosti i brzine (Me90Ur) će često praviti kikseve, greške, pogrešne procene. Ali vrlo brzo će svoje greške ispraviti, izgladiti stvari i vratiti se na normalno funkcionisanje (Ur60Pl). Konjuktivni odnos Urana sa Neptunom i sekstil sa Plutonom ukazuje da će profesija biti okultnog karaktera, ili će mu ta profesija biti sekundarna delatnost, da će se okultizmom baviti u slobodno vreme, pošto aspekti sa ličnim planetama (Uran trigon Mesec, Uran kvadrat Merkur) ukazuju na bavljenje nekretninama (Mesec) ili pak advokaturom specijalizovanom za Porodično pravo.

Što se tiče starosti, najverovatnije će biti dosta stariji (najverovatnije starosna razlika će se kretati od 8 do 15 godina, starosne diferencije), zato što je Uran prepoznatljiv po nesrazmernosti, a verovatnoća da partner bude daleko mladji od tebe se isključuje, jer ulazi ili u domen pedofilije ili u tvoju odbojnost prema balavurdiji i potrebi da naidješ na razumevanje sa starijim svetom (Sunce i Venera opozicija Saturn).
znaci ti si mi video kartu? sve do jednog tacno, najmladji sa kojim sam bila je bio 9 godina stariji. oci tacno, svi svetle i upadljive, profesija tacna, preko prijatelja i kolega ne, ali trenutno se vrti oko mene jedan kolega a ne kolegin prijatelj :per: doduse neki zeznuti ekstrem ovoga sto si opisao, bavi se sumnjivim radnjama, tj bolje da ne pricam :lol:
hvala :D

- - - - - - - - - -

jos jedno pitanje, da li se vidi vise brakova, razvod, jedan dva tri? :D obicno je razvod klasika kod Vodolije u 7. mada nisam bila u braku do sad ali sam bila verena, pred udaju. da li ce uopste biti odavde, skoro svi su bili ili u pm ili dosli iz pm?

znaci ti si mi video kartu?
Postavila si je na temi: ''Gluma u natalnoj karti''. :D

jos jedno pitanje, da li se vidi vise brakova, razvod, jedan dva tri? :D
obicno je razvod klasika kod Vodolije u 7.
Obično su razvodi klasika kod Urana u sedmoj (mada i tada ne mora da znači da će doći do razvoda, jer osim toga što se gledaju aspekti Urana sa drugim planetama, gledaju se natalne karte ljudi koji imaju Urana u sedmoj kući, kako bi se na praktičnim primerima potvrdilo teoretsko pravilo da pozicija te planete dovodi do kraha braka, iz mog iskustva, video sam karte ljudi koji imaju Urana u sedmom, ali se nisu razveli, to što imaju turbulentne, problematične brakove, ne znači da su se predali iskušenjima i preprekama koje svaka bračna zajednica nudi i potegli razvode), kod tebe je u šestoj kući.

Šesta kuća je analogna šestom znaku, Devici. Devica je materijalan, zemljani znak. Trpeljiv znak koji će npr. bagljav brak (brak pun nesuglasica, svadja, obmana, ljubavnih afera) održavati na aparatima (neće brak raskinuti razvodom) zarad ili materijalnog blagostanja ili društvenih vrednosti (davanje sakralnog značaja braku - brak je svetinja ili davanje značaja uticaju sredine - strah da će raskid bračne zajednice naići na negodovanje ljudi).

Pozicija Urana u tvojoj šestoj kući govori da će biti jedan brak.
Trigon Urana sa Mesecom govori o ogromnoj emotivnoj povezanosti sa budućim partnerom. Bićete kompatibilni u emotivnom planu. Postojaće element poverenja - verovaćete jedno u drugo, neće postojati mržnja (kao i druge negativne emocije) u vašem odnosu. Postojaće pozitivne emocije - poštovanje, verovanje. Uz to se nadovezuje konjukcija Urana i Neptuna - idealizovaćete jedno drugo, jedan partner će biti opčinjen drugim. Finalni stadijum ljubavnog/emotivnog odnosa cementira Plutonov sekstil sa Uranom. Tu će postojati snažna seksualna i ljubavna povezanost. I da prodje odredjeni vremenski period (npr. dvadeset godina braka) i da se zasitite jedno drugog i da vam padne ideja na pamet da hoćete da probate nešto novo (da on nadje drugu, da ti hoćeš da nadješ drugog), Pluton će vas ponovo privući i ponovo će ta priča krenuti iz početka. Jedino gde će postojati nesuglasice će biti oko novca/posla, gde ćete hteti da trošite novac ili kakve ćete poslove da zaključujete, na terenu hartija, ugovora, računa (Me90Ur) će postojati nesuglasice, ali te ''svadje'' će se rešiti prirodnim putem - dogovorom, tolerancijom.

da li ce uopste biti odavde, skoro svi su bili ili u pm ili dosli iz pm?
Koje je to mesto - ''odavde''? Beograd, Novi Sad?

Poslednja izmena:
Postavila si je na temi: ''Gluma u natalnoj karti''. :D

Obično su razvodi klasika kod Urana u sedmoj (mada i tada ne mora da znači da će doći do razvoda, jer osim toga što se gledaju aspekti Urana sa drugim planetama, gledaju se natalne karte ljudi koji imaju Urana u sedmoj kući, kako bi se na praktičnim primerima potvrdilo teoretsko pravilo da pozicija te planete dovodi do kraha braka, iz mog iskustva, video sam karte ljudi koji imaju Urana u sedmom, ali se nisu razveli, to što imaju turbulentne, problematične brakove, ne znači da su se predali iskušenjima i preprekama koje svaka bračna zajednica nudi i potegli razvode), kod tebe je u šestoj kući.

Šesta kuća je analogna šestom znaku, Devici. Devica je materijalan, zemljani znak. Trpeljiv znak koji će npr. bagljav brak (brak pun nesuglasica, svadja, obmana, ljubavnih afera) održavati na aparatima (neće brak raskinuti razvodom) zarad ili materijalnog blagostanja ili društvenih vrednosti (davanje sakralnog značaja braku - brak je svetinja ili davanje značaja uticaju sredine - strah da će raskid bračne zajednice naići na negodovanje ljudi).

Pozicija Urana u tvojoj šestoj kući govori da će biti jedan brak.
Trigon Urana sa Mesecom govori o ogromnoj emotivnoj povezanosti sa budućim partnerom. Bićete kompatibilni u emotivnom planu. Postojaće element poverenja - verovaćete jedno u drugo, neće postojati mržnja (kao i druge negativne emocije) u vašem odnosu. Postojaće pozitivne emocije - poštovanje, verovanje. Uz to se nadovezuje konjukcija Urana i Neptuna - idealizovaćete jedno drugo, jedan partner će biti opčinjen drugim. Finalni stadijum ljubavnog/emotivnog odnosa cementira Plutonov sekstil sa Uranom. Tu će postojati snažna seksualna i ljubavna povezanost. I da prodje odredjeni vremenski period (npr. dvadeset godina braka) i da se zasitite jedno drugog i da vam padne ideja na pamet da hoćete da probate nešto novo (da on nadje drugu, da ti hoćeš da nadješ drugog), Pluton će vas ponovo privući i ponovo će ta priča krenuti iz početka. Jedino gde će postojati nesuglasice će biti oko novca/posla, gde ćete hteti da trošite novac ili kakve ćete poslove da zaključujete, na terenu hartija, ugovora, računa (Me90Ur) će postojati nesuglasice, ali te ''svadje'' će se rešiti prirodnim putem - dogovorom, tolerancijom.

Koje je to mesto - ''odavde''? Beograd, Novi Sad?
A jes :D

Za tu emocionalnu povezanost bi dodala da sam sa dvojicom imala gotovo telepatsku povezanost, ono se granicilo sa paranormalnim kako smo mi jedni druge osetili da ne kazem, i kazem, videli na daljinu.

Hvala ti.

Odavde, jer ne bih da odajem mesto, da li ce ziveto u mom gradu, u okolini, doci iz druge drzave, grada..?

sa verenikom to sto sam na vreme shvatila da je mamin sin.
za ovog drugog nisam rada ni da pricam iskreno, izbacicu ga iz ove igre :D

evo ga bivsi verenik ali i tu sam se zeznula tj zaboravila vreme tako da sad samo planete mogu da se vide, jedino sto znam da je podznak Bik, al kad nemam vreme ne vidi se kako treba.
http://astro.horoskop.hr/cgi-bin/gr...ong=-21.36&adjust=-1.00&lang=hr&nohouses=true

evo mene, dobro Mega mi je vec video ti ako nisi;
http://astro.horoskop.hr/cgi-bin/gr...40&lat=45.15&long=-19.50&adjust=-2.00&lang=hr

Back