Pitajte u vezi zdravlja

Jesi li ga vodila kod prof. Popovica na veterinarskom fakultetu? Ne mogu stvarno nista napamet da ti kazem jer cak i nisam veterinar, samo tehnicar. Ne znam ni kakvo je to sredstvo i kako se koristi. A jesi li probala veterinarski Antidermakotik? Recimo kod kozne stafilokokoze se jak odobro pokazao u kombinaciji sa proinjekcionom terapijom (ovo tvrdim iz iskustva-cak i SVOG licnog).

Na zalost , ja ne zivim u Beogradu.Pitacu veta za ovu terapiju i sta misli o tome. hvala ti puno!

Moguce da mu je nesto upalo u oko i iritiralo ga. Neka semenka npr ili piljevina. Prof Popovic, koga je pomenula mimi's mom, se bavi i sitnim zivotinjama. Mozes kod njega da ga odvedes. U ambulanti Veterinarskog fakulteta mozes da ga nadjes.
A postoji i, kao, oftamolog na Veterinarskom, preziva se Hadzi Milic. On je na Hirurgiji, cini mi se.

Jeste, Hadzi-Milic je na hirurgiji. Ne znas, je li i dalje asistent ili je uznapredovao? Skroz su okej i jedan i drugi.

Treba mi pomoc: Molim sve one koji se razumeju da mi pomognu! Imam kuce SARPEJA izasli su mu neki pecati po kozi bili smo kod veterinara i prvo smo dobili mast itiol kamfor koja je jos vise upalila pecati zatim smo dobili mast kansen koja takodje nije nikako delovala pa sam hetela da pitam da li je neko imao slican slucaj ili zna nesto u vezi toga PECATI SU JAKO SUVI KAO DA SE KOZA OSUSILA TU SKROZ JAKO JE GRUBA, kuce se kupa samo veterinarski preporucenim samponom virbac piodermom i hrani iskljucivo royal canin medium junior,kuce ima sedam meseci stvarno je cuvam i neznam sta je u pitanju,cekamo red kod specijaliste u beogradu da ide na alergiska ispiyivanja ali mi je jako zao dok je gledam takvu! AKO IMATE NEKU IDEJU STA BI POMOGLO ODGOVORITE MI MOLIM VAS!!!!!

Ihtiol kamfor je uglavnom protiv reumatskih tegoba a kansen protiv gljivica. Je li neko uzimao bris ili skarifikat pre nego sto su odredili terapiju? Ako za to nema mogucnosti, i Jovani sam preporucila Antidermakotik za njenu pudlu, koristili smo ga za mog mesanca pekinezera, za ujakovog haskija i za mene licno kod kozne stafilokokoze (bakterijska infekcija) a i mama je ostacima od nase terapije uspesno izlecila gljivice na stopalima. ;) Inace, moglo bi da pomogne ciscenje promena 3% hidrogenom (apotekarskim) ili nekim drugim antiseptikom za kozu a svakako treba ocistiti i mesto na kom pas provodi najvise vremena (kucica, fotelja ili sta vec...)

Pozdrav svima,
imam jedno pitanje, veliki problem. Ponosni sam vlasnik rotvajlera, muzjaka starog 3,5 god. Normalno razvijen i sve je bilo ok, međutim, pre mesec dana primetim da pije vise vode nego obicno, pomislim da je zbog hrane ili tako nesto jer se apsolutno nista drugo nije primetilo te nisam obracao mnogo paznje na to. Posle desetak dana, primetim i da je malo tezinu izgubio, ali i dalje se ponaso normalno, normalno jede, normalno se igra, raspolozen je, vodu pije i dalje vise nego obicno, i to je bilo sve. Posle sledecih deset dana odvedem ga veterinaru za svaki slucaj i on mi da neke tablete i injekcije i kaze bice sve u redu, malo se prehladio i ima blagu upalu pluca. Sve on to primi i nista, jos je smrsao i izgubio raspolozenje skroz. Odvedem ga posle tri dana kod drugog veterinara, on kaze jaka upala pluca i tesko da ce preziveti, ali on ce probati sa terapijom. Primio je jos nekoliko injekcija i tablete i juce sam ga morao voditi na veterinarsku kliniku u Beogradu, inace sam iz Jagodine. Od pre tri dana i do juce, on je izgubio minimum 10-15 kilograma, mozda i vise. Radili su mu rendgen i krvnu sliku. Primio je infuziju i ima da je prima jos par dana, uz to i injekcije i tablete i sirup. Rekli su, mrka kapa, ako se izvuce, bice super. Da znate samo kako izgleda, to je tuga, nema ga vise od 10 kilograma. jedva na nogama stoji i to ne moze duze od dva tri minuta. Molim Vas, pomozite mi nekim savetima, sta da radim, mnogo ga volim i sve na svetu ucinio bih da ga spasim, ima li iko neku ideju, platicu sve, samo mi pomozite! Unapred veliko hvala i veliki pozdrav svim ljubiteljima zivotinja.
MOLIM VAS, hitno je........

uh,bas me je rastuzila tvoja prica,volela bih da mogu da ti pomognem,budi uz njega,verujem da mu je sada izmedju ostalog jako bitna i tvoja paznja i blizina da bi mozda negde nasao snage da se izbori sa bolescu...slusaj savete sa veterinarskog fakulteta i javi nam kako je!stvarno mi je krivo sto ne mogu da pomognem nekim drugim savetom!Mnoogo srece vam zelim!

Marko je u nedelju uginuo.
Izvinjavam se sto sve vas koji ste nas bodrili i mislili na nas nisam odmah obavestila, ali stvarno nisam mogla o tome da pricam/pisem. Preplakala sam poslednja dva dana.
Nije izgledao lose tog dana, pokusao je da jede, malo povratio. Nije bio dehidriran. Jedino neobicno je bilo to sto nije hteo u kutiju, ni sa bocama tople vode ni bez njih. Prepostavila sam da mu je temperatura ok i da ide na bolje. Mazili smo se, drzanje mu je bilo normalno, rep ispravljen na gore. U subotu uvece sam cak osetila i da prede.
Veterinar je nazvao oko 15;30, u 16h je trebalo da se nadjemo u klinici. Na pola puta do tamo, u kolima mu je pozlilo. Imao je napad gusenja i iz sve snage pokusao da se oslobodi iz kutije. Vozila sam kao luda sa jednim okom na njemu na zadnjem sedistu. Na ulasku u kliniku je strasno mjauknuo, promuklo i jezivo. Lezao je bezivotno na strani, ali je jos disao . Veterinar mu je stavljao neke kapi u usta, ali je posle minute rekao "he's going". Ako sam dobro videla u tom bunilu, jastucici na sapicama i desni su mu bile skorz plave
Pitala sam da li se pati, rekao je; ne, ne boli ga nista, odlazi.. posle par minuta je prestao da dise.
I veterinar je bio mnogo razocaran, kaze da je bio ubedjen da ce se oporaviti jer je bio mlad i snazan macak. Pretpostavlja da ga je ugusila voda u plucima.
Jos jednom hvala svima koji su bili uz nas. Ja jos uvek ne mogu da verujem da ga nema.

Strašno mi je žao....Sada je na nekom boljem mestu i neka mirno spava. Jadničak, ja nisam do zadnjeg dana gubila nadu, kao ni svi vi, ali je stvarno preteško kad se tako nešto desi. I sama sam letos izgubila mačka i nisam se u potpunosti oporavila.
Učinila si sve što si mogla, čuvaj ostale.

Znam da je pomalo bezveze da sada i na ovaj način postavljam pitanje, pogotovu što ću špopodne Donu da vodim kod vet., ali dok sam sada na poslu jako sam uznemirena pa će možda neko od vas savetodavno i da mi pomogne. Moja Dona 3gd., belgijska ovcarka je nocas povratila, jednom pun sadržaj želuca, a jednom samo malo kao neku sliuz, i od jutros nece da jede. Normalno je vesela, kad sam je pustila iz boxa istrcala je skace dolazi da se mazi. Cinija sa suvom hranom netaknuta, pomislim da jioj se ne svidja posto mnogo radije jede kuvanu hranu i u principu vrlo retko joj i dajem granule. Pred polazak na posao ponudim joj šaku mlevenog mesa koje jwe odbila. Sve vreme je uzajedno sa sinom Bajom koji granule takođe neće, ali je za mlevenim mesom poludeo, smazao ga je u cugu.
Da li je neko imao slicne probleme, jer ja hvala Bogu za sve ove godine niisam pa me zato sve ovo i plaši

Znam da je pomalo bezveze da sada i na ovaj način postavljam pitanje, pogotovu što ću špopodne Donu da vodim kod vet., ali dok sam sada na poslu jako sam uznemirena pa će možda neko od vas savetodavno i da mi pomogne. Moja Dona 3gd., belgijska ovcarka je nocas povratila, jednom pun sadržaj želuca, a jednom samo malo kao neku sliuz, i od jutros nece da jede. Normalno je vesela, kad sam je pustila iz boxa istrcala je skace dolazi da se mazi. Cinija sa suvom hranom netaknuta, pomislim da jioj se ne svidja posto mnogo radije jede kuvanu hranu i u principu vrlo retko joj i dajem granule. Pred polazak na posao ponudim joj šaku mlevenog mesa koje jwe odbila. Sve vreme je uzajedno sa sinom Bajom koji granule takođe neće, ali je za mlevenim mesom poludeo, smazao ga je u cugu.
Da li je neko imao slicne probleme, jer ja hvala Bogu za sve ove godine niisam pa me zato sve ovo i plaši

Verovatno je prehladila stomak ili se nagutala dlaka cesuci se. Psi jako lako povracaju, najlakse od svih domacih zivotinja. Mom Gizmu se to cesto desi, narocito u prolece i jesen kad mu ispada podlaka pa ga to svrbi i cesuci se proguta masu dlaka. Ne bi trebalo da je nesto alarmantno ali ipak bi trebalo proveriti sa vetom-za svaki slucaj.

Nedavno smo imali identicnu situaciju!!!!
Don se najeo snega,prase!!!
Upala grla i zelutca!!!
Vet preporucio samo supice i sto redju kasastu klopicu,i morala je terapija.
Nije dugo traajalo, oko 2do 3 dana posle je jeo ko mecava!!!
To je samo iz naseg iskustva, nemoj prihvatati zdravo za gotovo!!!
Definitivno idite kod veta!!!

I provalila sam da se Gizmo ubije brsteci travu kad ga muci zeludac. I to strogo listove popinog praseta, valjda zbog mehanickog dejstva. Onda povrati 2-3 puta, isto tako prvo svu klopu pa onda zuckastu penu a posle pola sata je k'o nov! I tako 12 godina.

Back