mnogo vam svima hvala na podrsci i trudu!
mislim da sam nasla nesto slicno tome, daje se bebama pa verujem da je i njemu dobro;
Dioralyte jedna kesica za 200ml vode sadrzi; glucose, sodium chloride, potassium chloride, disodium hydrogen citrate, silicon dioxide, saccharin sodium
ovako, Marko je jutros bas bio gladan, pojeo je pola konzervice od 70g u 07';30 a drugu polovinu mu je moja cerka dala u 10h i to je sve pojeo.
bili smo u klinici u 13h,ali je radio drugi veterinar (tj ovo je vec treci u nasem slucaju) i on tvrdi da je Marko bio na kisi tj da se skroz pokvasio na hladnom vremenu. moguce je, ovde je padala jaka kise pre jedno 2 nedelje, samo mi nije jasno zasto bi ostao na polju po ruznom vremenu jer je okolina puna novih tek sazidanih kuca,a ispod nas ima 2 nivoa garaza..definitivno ima gde da se skloni kad je ruzno vreme. opet je dobio infuziju, vitamin B12 (danas sam pitala), ono za disanje i antibiotik. ukinuo mu je inekciju pretiv povracanja jer tog od juce nije bilo, ali je zato sad pre 15 minuta kad je malo jeo opet povratio

bar je veterinar bio prilicno optimistican i uveravao me je kako za par dana vise necu moci da ga drzim kao sad dok prima infuziju jer ce ojacati.
on i dalje tesko tj. stomakom dise.
sutra oko 15h bi trebao da me nazove i javi kad ce biti u klinici da idemo na terapiju.
Marku jako prijaju boce sa toplom vodom, jednu sam mu ugurala u kutiju pored njega i ne buni se

napajala sam ga spricem, sad cu opet, jos uvek nece da pije.
malo kasnije cu opet pokusati da ga nahranim. veterinar kaze da je dobro ako jede,ali da ne brinem ako nece.
samo da ne pocne opet da povraca.