Pitajte u vezi zdravlja

Vidi se da je mlad ali premazan svim bojama! Bas mi je drago sto je bolje, danas nisam smela da se javljam, bojala sam se sta ce da bude s njim a u kriticnim situacijama umem da "lupim" tako da jedva ostanem ziva. Postoji i glukoza za infuziju, mozda ce mu se i ona svideti a trebalo bi i da mu se od nje dodatno sredi stomak.

Е да, ја сам једној маци давала Оросал 65, растворим у води и онда она сами пије, а рецимо, пре тога, није хтела данима да окуси било шта течно, па је и дехидрирала, а ово ју је спасило.

pojeli smo pola konzervice od 70g do sad, nije puno,ali ipak je ostalo u tom stomacicu. nudila sam mu jos, nece. tecnost jos uvek ne pije sam. stavila sam boce sa toplom vodom okolo i prekrila ulaz duplim peskirom,ostavila sam samo jedan cosak odskinut jer nece da bude skroz zatvoren.
samo se pitam, da li da ga ipak odvedem sutra ponovo kod veterinara iako mu je trenutno bolje ili da cekam ponedeljak? ne bih da mu se stanje pogorsa. da li je danasnji koktel lekova pokrio 3 dana? ujutru radim, ali ce moja cerka dezurati kod njega, veterinar radi od 13h pa cemo videti,ali mislim da cu ipak otici.

Vidi se da je mlad ali premazan svim bojama! Bas mi je drago sto je bolje, danas nisam smela da se javljam, bojala sam se sta ce da bude s njim a u kriticnim situacijama umem da "lupim" tako da jedva ostanem ziva. Postoji i glukoza za infuziju, mozda ce mu se i ona svideti a trebalo bi i da mu se od nje dodatno sredi stomak.

nema brige mimi's mom, ovde smo jer nas povezuje ljubav prema cupavcima. :) jeste, mlad je i veterinar je to danas potvrdio, a bio je i mnogo jak pre nego sto se razboleo tako da se nadam da cemo ovo prevazici.

mili, sta sadrzi Orosal65? da li je to glukoza sto je mimi's mom spominjala ili nesto drugo?

pojeli smo pola konzervice od 70g do sad, nije puno,ali ipak je ostalo u tom stomacicu. nudila sam mu jos, nece. tecnost jos uvek ne pije sam. stavila sam boce sa toplom vodom okolo i prekrila ulaz duplim peskirom,ostavila sam samo jedan cosak odskinut jer nece da bude skroz zatvoren.
samo se pitam, da li da ga ipak odvedem sutra ponovo kod veterinara iako mu je trenutno bolje ili da cekam ponedeljak? ne bih da mu se stanje pogorsa. da li je danasnji koktel lekova pokrio 3 dana? ujutru radim, ali ce moja cerka dezurati kod njega, veterinar radi od 13h pa cemo videti,ali mislim da cu ipak otici.

Odvedi ga naravno jer ne postoji terapija za tri dana.Ako je krenulo na bolje onda nek nastavi sa tim.Kako su mu danas davali infuziju?Interesuje me jel ugrade braunilu ili na neki drugi nacin?
I dalje budi oprezna sa hranom i nemoj ga puno forsirati a napajanje moze ako sam nece da uzima vodu.Imas razlicite predloge cime pa sama izaberi.
Pozdrav

Odvedi ga naravno jer ne postoji terapija za tri dana.Ako je krenulo na bolje onda nek nastavi sa tim.Kako su mu danas davali infuziju?Interesuje me jel ugrade braunilu ili na neki drugi nacin?
I dalje budi oprezna sa hranom i nemoj ga puno forsirati a napajanje moze ako sam nece da uzima vodu.Imas razlicite predloge cime pa sama izaberi.
Pozdrav

nista nisu ugradili, samo mu je stavio braunilu u ledja, negde oko lopatica i ja sam ga tako drzala oko 15 minuta. za to vreme mu je davao inekcije. 3 direktno u kozu,a cetvrtu, mislim da je vitamin B (tamna, braonkasta tecnost) je dobio u infuziju.

nece vise da jede, miran je. i dalje dise stomakom, ali bar su mu usta zatvorena(mozda tek malo otvorena) i ne curi pljuvacka kao danas. nece da pije, dala sam mu malo manje od jednog malog sprica, izgledalo je kao da ce opet povracati,ali nije.

idemo sutra, pa cu javiti kako smo.

Има неколико ствари са продуженим дејством, међутим, нисам ветеринар па не смем да тврдим. Знам за антибиотик да има продужено дејство од три дана, али остало не.

Оросал садржи минерале и све оно што човек губи кад дехидрира. Такође је намењен и деци. А пошто сам давала мачки, видим да није било проблема.

mnogo vam svima hvala na podrsci i trudu!
mislim da sam nasla nesto slicno tome, daje se bebama pa verujem da je i njemu dobro; Dioralyte jedna kesica za 200ml vode sadrzi; glucose, sodium chloride, potassium chloride, disodium hydrogen citrate, silicon dioxide, saccharin sodium
ovako, Marko je jutros bas bio gladan, pojeo je pola konzervice od 70g u 07';30 a drugu polovinu mu je moja cerka dala u 10h i to je sve pojeo.
bili smo u klinici u 13h,ali je radio drugi veterinar (tj ovo je vec treci u nasem slucaju) i on tvrdi da je Marko bio na kisi tj da se skroz pokvasio na hladnom vremenu. moguce je, ovde je padala jaka kise pre jedno 2 nedelje, samo mi nije jasno zasto bi ostao na polju po ruznom vremenu jer je okolina puna novih tek sazidanih kuca,a ispod nas ima 2 nivoa garaza..definitivno ima gde da se skloni kad je ruzno vreme. opet je dobio infuziju, vitamin B12 (danas sam pitala), ono za disanje i antibiotik. ukinuo mu je inekciju pretiv povracanja jer tog od juce nije bilo, ali je zato sad pre 15 minuta kad je malo jeo opet povratio :(
bar je veterinar bio prilicno optimistican i uveravao me je kako za par dana vise necu moci da ga drzim kao sad dok prima infuziju jer ce ojacati.
on i dalje tesko tj. stomakom dise.
sutra oko 15h bi trebao da me nazove i javi kad ce biti u klinici da idemo na terapiju.
Marku jako prijaju boce sa toplom vodom, jednu sam mu ugurala u kutiju pored njega i ne buni se :)
napajala sam ga spricem, sad cu opet, jos uvek nece da pije.
malo kasnije cu opet pokusati da ga nahranim. veterinar kaze da je dobro ako jede,ali da ne brinem ako nece.
samo da ne pocne opet da povraca.

Лаки, морам да питам (а можда сам и превидела податак ако си га навела) ... да ли Марко можда има упалу плућа? Спомиње се киша, тешко дисање, ....

ne znam, nisu to nijednom spomenuli a slusali su mu pluca i juce i danas. kolika bi trebala da mu je temperatura ako ima upalu pluca?
ovde zimi pada kisa,ali ja nikad nisam videla macku napolju kad je jako mokro. on svakako nije morao da ide okolo i trazi hranu, ali je moguce da je jurcao za zenkom. ne znam sta da mislim, tri veterinara i tri misljenja.
menjam mu toplu vodu cim se prohladi (a dosta dugo ostane topla), ima jednu ispred kutije,na samom ulazu, pa nasloni vrat na nju i tako lezi. mnogo mu to prija.

Pretpostavljam da ja imam onaj neprakticni, treba mi pet minuta da mu zakopcam sve one kajsice...i opet se gusi, i ako je na amu...reci mi, jel znas mozda gde moze da se kupi taj drugi, posto janigde nisam videla?

ja sam ovaj uzela u pet shopu na uglu krunske i baba visnjihe(blizu kalenica) evo kako izgleda, ubacis mu obe noge i zakopcas na ledjima, nema provlacenja i petljanja...http://www.kristalas.com/harnesses/697_698adjustable.htm. to je "step in" model imas ih od 500-600 din obicne najlonske kao ovaj sa fotke (u ruzveltovoj izpod tramvaja-zagubice) a veci je izbor skupljih tu u krunskoj (mozda tu jos ne pocinje krunska, nego je jos maksima gorkog). eto nadam se da sam pomogla. ove cene su za srednje i "manje":) velike pse...

Jel moze mala pomoc, lara je povredila oko, ne znam kako, lezala je na krevetu i odjednom jauknula, mozda se zagrebala sapicom, i posle par sati joj se skoro zatvorilo i ima krmelje. Vet nam tek sutra radi, ne znam sta da radim, da li da joj malo isperem kamilicom ili necime slicnim...hvala unapred!

Мараја, само се малкице врати уназад, доста смо писали о тим проблемима са очима. Никако камилицу јер често иста може да нанесе више штете него користи. Очи се могу брисати физиолошким раствором, а ако је нека инфекција у питању - антибиотска маст или капи, али све пише о томе.

Ako moze neko da me posavetuje, rado cu da prihvatim dobar savet.
Naime, Imam pudlicu o kojoj sam vec ranije govorila i sa kojom imamo poprilicno problema sto se tice koze. Posle raznoraznih pretpostavki , dijagnoza i svakakvih terapija , nadosla sam sama da pati od atopicnog dermatitisa.
Jedina terapija koja mu je pomogla je humani diprophos i tegobe nestaju na tri meseca do stotinjak dana. Posto znam da ta vrsta lekova negativno utice na bubrege , zanima me koliko mozemo da primenjujemo tu terapiju vremenski i ima li ikoji drugi nacin da se solobodimo te napasti?
Zahvaljujem se svima unapred na pomoci!

Imama jedno možda jednostavno pitanje. moj hrčak, leming ima problem sa okom, nadulo mu se i pojavio se neki crveni prsten oko oka, šta da radim. jel postoji neka mast ili slično što bih mogla da mu stavim da mu malo olakšam?

Treba mi pomoc,ima kokera,star je skoro 4,5 meseca,kupujem mu hranu primerenu njegovom uzrastu,vec dugo jede tu hranu,ali prekjuce je prestao da jede,vodicu ga sutra kod veterinara,ali molim vas da mi pomognete,ako iko moze da mi kaze sta da radim,zaista se brinem!Hvala unapred!

Ako moze neko da me posavetuje, rado cu da prihvatim dobar savet.
Naime, Imam pudlicu o kojoj sam vec ranije govorila i sa kojom imamo poprilicno problema sto se tice koze. Posle raznoraznih pretpostavki , dijagnoza i svakakvih terapija , nadosla sam sama da pati od atopicnog dermatitisa.
Jedina terapija koja mu je pomogla je humani diprophos i tegobe nestaju na tri meseca do stotinjak dana. Posto znam da ta vrsta lekova negativno utice na bubrege , zanima me koliko mozemo da primenjujemo tu terapiju vremenski i ima li ikoji drugi nacin da se solobodimo te napasti?
Zahvaljujem se svima unapred na pomoci!

Jesi li ga vodila kod prof. Popovica na veterinarskom fakultetu? Ne mogu stvarno nista napamet da ti kazem jer cak i nisam veterinar, samo tehnicar. Ne znam ni kakvo je to sredstvo i kako se koristi. A jesi li probala veterinarski Antidermakotik? Recimo kod kozne stafilokokoze se jak odobro pokazao u kombinaciji sa proinjekcionom terapijom (ovo tvrdim iz iskustva-cak i SVOG licnog).

Imama jedno možda jednostavno pitanje. moj hrčak, leming ima problem sa okom, nadulo mu se i pojavio se neki crveni prsten oko oka, šta da radim. jel postoji neka mast ili slično što bih mogla da mu stavim da mu malo olakšam?

Vrati se malo unazad, bilo je bas, bas dosta price o ocnim infekcijama. U svakom slucaju, nije pametno nista ozbiljnije da radis sama, za sve ozbiljnije probleme bi trebalo da ga odneses kod veterinara.

Treba mi pomoc: Molim sve one koji se razumeju da mi pomognu! Imam kuce SARPEJA izasli su mu neki pecati po kozi bili smo kod veterinara i prvo smo dobili mast itiol kamfor koja je jos vise upalila pecati zatim smo dobili mast kansen koja takodje nije nikako delovala pa sam hetela da pitam da li je neko imao slican slucaj ili zna nesto u vezi toga PECATI SU JAKO SUVI KAO DA SE KOZA OSUSILA TU SKROZ JAKO JE GRUBA, kuce se kupa samo veterinarski preporucenim samponom virbac piodermom i hrani iskljucivo royal canin medium junior,kuce ima sedam meseci stvarno je cuvam i neznam sta je u pitanju,cekamo red kod specijaliste u beogradu da ide na alergiska ispiyivanja ali mi je jako zao dok je gledam takvu! AKO IMATE NEKU IDEJU STA BI POMOGLO ODGOVORITE MI MOLIM VAS!!!!!

Moguce da mu je nesto upalo u oko i iritiralo ga. Neka semenka npr ili piljevina. Prof Popovic, koga je pomenula mimi's mom, se bavi i sitnim zivotinjama. Mozes kod njega da ga odvedes. U ambulanti Veterinarskog fakulteta mozes da ga nadjes.
A postoji i, kao, oftamolog na Veterinarskom, preziva se Hadzi Milic. On je na Hirurgiji, cini mi se.

Back