Prisoner
Elita
- Poruka
- 21.018
Da, Mili, desilo se i meni par puta da mi neko ubaci životinju. Predpostavljam, da je to neko ko zna da će im kod mene biti lepo. Al, mene zanima kako same mace znaju da sam bez životinje i dodju ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mackic:Pa lepo, "namirisu" te.![]()
One znaju gde nema pasa i onda se tu nasele. Recimo u dvoristu ispred moje zgrade kako su ostala samo dva psa odjednom se pojavile mace i to u prilicno velikom broju.
A one takodje znaju (ali ne znam kako) koja osoba ih obozava a koja ne. Moja tetka obozava macke i gde god da se nalazi neka macka mora da bude tu, ali ne zato sto ih ona vuce sa sobom nego se jednostavno samo pojave.
Bi2:Mačkiću moj, gde si ti? Tražila sam te već.. :sad:
Mili, mislim da je Mačkić u pravu kad kaže "namirišu te". Nemam drugog objašnjenja. Kako dodju kod mene a ne kod mojih komšija, koji ih ne vole? Znači, da imaju osećaj gde treba da se udome.
Mackic:Ja sam skoro uvek ovde, kod kucnih ljubimaca.U kucici.
![]()
Nego imam pitanje za veterinara a i one koji su upuceni u to - izgleda da mi macan ima zatvor, a mi ne znamo sta da radimo po tom pitanju. Nije kakio vec tri dana, ali se ponasa sasvim normalno, ja sam ga danas cak terala da malo trci i da se igra ne bi li ga mozda malo poteralo, i nista. Ima jos jedna stvar koja mozda ima veze sa time, a to je da mu je moja mama smanjila kolicinu hrane, jer se za nekih mesec dana ugojio 1kg, sto je dosta za njega jer on ima 5kg, pa sa tim kilcetom ima 6kg. E i sad ja mislim da zbog toga sad ima zatvor jer je od kad mu je ona smanjila obroke izgubio je skoro celo to kilo.
Sta da radim, kako da mu pomognem? Zaboravila sam da napisem da on jede samo granule royal canin, tako da ne mogu da mu ubacim masniju hranu, kao sto bi to recimo uradila psu.
Mackic:Problem je u tome sto on nece da jede bilo kakvu kuvanu hranu, hoce samo zivo sveze meso, koje dobija recimo jednom nedeljno, a cak ni to ne pojede celo. Od ostale hrane voli da pojede neki fini parizer ili sunku i neke vrste sira, ali to pojede toliko malo da mislim da bi i prosecnom misu bilo malo. Imamo po kuci cveca bas puno, i on zna da zvace onu biljku, ne znam kako se zove, ima prakticno samo listove, dugacke, svetlo zelene sa belom trakom po sredini. Tu biljku obozava da gricka, i ponekad je povrati, dok recimo kucnu srecicu (ne znam da li znate kako izgleda) takodje obozava da gricne ali se onda u roku od pet minuta ispovraca.
Nisam ga videla da se u svojoj "nosi" namesta da kaki a da ne moze, nego jednostavno mu se ne kaki. :?
Mackic:Samo da javim da se macan veceras pokakio, tako da je sve sad u redu.![]()
Bi2:Ćao, Mačkiću !
Naravno da neće da jede bilo kakvu hranu, kad nije navikao! Nisu to džaba pametne mačke.
Ješće kako ga navikneš. Moja ni jedna mačka nije jela nikakav parizer, viršle i tome slično. To mi je jasan dokaz da u "tome" nema mesa. E, tu biljku dugih listova što pominješ, pa to maca jede zato što joj pokupi dlake iz želudca i naravno da posle povrati. Mislim, zato je i jedu. To je slično kao i vodela palmica. Ima hrapav list na koji se zalepe dlake.
smeh:A da ovaj podforum ima previse moderatora - ima.
No, to vec nije moja briga.