Pitajte u vezi zdravlja

Rekao je da to bude tako još par dana jer je ispražnjen skroz i da je ostao reflex ,a izbacivao je i lek "Urofree" , sad malo izbacuje sukrvicu , a i primio je vakcinu antibiotik !Jer kad je bio katerizaciji malo je krvario i sad to ide napolje !Sa tim izlazi i nešto bele boje kao neki pesak !

Imam macora starog 7 godina.Jedna noga mu je amputirana pre par godina,pa me zanima da li bi njemu smetala kastracija s obzirom da sam cula da bi se posle te intervencije dosta ugojio.Razlog za tu intervenciju je taj zato sto je u poslednje vreme poceo da mokri po kuci i interesuje me da li bi kastracija resila taj problem?Cula sam da kod starijih macora to ne resava problem.
Unapred hvala!

pago:
Imam macora starog 7 godina.Jedna noga mu je amputirana pre par godina,pa me zanima da li bi njemu smetala kastracija s obzirom da sam cula da bi se posle te intervencije dosta ugojio.Razlog za tu intervenciju je taj zato sto je u poslednje vreme poceo da mokri po kuci i interesuje me da li bi kastracija resila taj problem?Cula sam da kod starijih macora to ne resava problem.
Unapred hvala!

Kastracija bi trebalo da resi taj problem bez obzira na starost.Sto se tice gojaznosti,moze da se desi ali ne mora i ako se desi ne mora da bude preterana,ako vodis racuna o ishrani nebi trebalo da ima problema,tako da slobodno mozes kastrirati macora.

Imam jos jedno pitanje u vezi moje pudle.Pre otprilike 15 dana na jednom prstu joj se pojavila, ne znam kako bih to drugacie definisala, ali kao bela bubuljica.Mislim znam da to sigurno nije bubuljica, al nisam znala sa cim drugim da uporedim:)Tvrdo je i na dodir je nije bolelo.Otprilike precnika 1 mm.Nisam je vodila kod veterinara, vec sam pratila da vidim da li ce se promeniti.Pre par dana je postala tamnija, tj kao da prolazi.Ali nocas kad smo legle da spavamo pocela je da lize istu tu sapu i kad sam upalila svetlo videla sam jod jednu takvu tackicu ai na drugom prstu, skroz belu.Kad sam joj pipala nije reagovala.Ali ako je ne boli zasto je onda lizala, nije mi jasno.Vodicu je kod veterinara, ali sam htela vas da pitam za misljenje jer mi je veterinar daleko, pa mi treba 2-3 dana da se organizujem.Sta mislite da bi to moglo biti??Hvala unapred

Kastracija macora se radi u opstoj anesteziji,traje oko 10 min a oporavak je brz.
Sto se tice FUS-a tesko je reci koliko traje jel zavisi od slucaja do slucaja.Kastracija moze da smanji sanse da se javi FUS ali to nije sigurno,literatura cak spominje amputaciju vrha penisa.

Zdravo!
Dugo vec u kuci imamo problem sa buvama. Zapravo nemamo nijednog kucnog ljubimca vec buve u kucu dolaze sa nama.Ja radim na farmi gde je buve nemoguce istrebiti a primetili smo da i deca donesu buvu u kucu kad se igraju sa psom ili mackom.Negde sam cuo to da buva nece sa psa na coveka ali eto desava se nama.Naravno buve se resimo raznim sredstvima najcesce poprasimo vajgonom ali ona nas izujeda preko noci i ostanemo u blandama po nekoliko dana.Siguran sam da je buva u pitanju jer smo je par puta uhvatili na delu.
Pozdrav!

Буве се јако тешко истребљују, посебно ако се запате. Пробајте да зовете Службу за дератизацију па их питајте шта би могло да се уради. Требало би, поред куће, прскати и простор у околини куће где је могуће да се буве налазе. Спомињете фарму ... можда имате и животиње, ако их имате, обавезно и њих очистити. Ово стварно није проблем за ветеринара.

Nemam ideju kome da se obratim u vezi ovog problema.Pomoglo bi mi ako bi me neko uputio na nekog ko moze da mi pomogne.Deratizaciju sam radio nekoliko puta,tj. svaki put kad se pojavi nova ili nove.Sve ovo lici na neku kletvu.Naravno u kletve neverujem.Ali sam najcesce dobijao savete da posetim neku babu koja to moze da sredi.Dakle na babe ne pristajem.Molim za ozbiljnu pomoc.
Pozdrav!!!!!

E pa Doco, evo mene opet po dijagnozu, na daljinu. ;)
Pored matorg psa (onaj megakolon ) dva mlada mačora, pokupila sam pre par dana i preslatko mače u parkiću. Predpostavljam da ima oko dva i po meseca, obzirom na 1,2 kg. težine. Ali, vuče zadnju nogicu. Negde gore iznad zgloba prema preponi, napipava se nešto kao otok zbog čega se ne može osloniti na nju.Vuče je kad trčka po kući. Kad je okrenem na ledja, ovu zdravu normalno ispruži dok ovu drži savijenu u tom zglobu.Boli je na jači dodir. Proveravala sam, nije krpelj. Inače, veoma veselo, reklo bi se zdravo mače.
Šta li bi to moglo biti?
Hvala Doco,unapred. ;)

dadow!!!:
Nemam ideju kome da se obratim u vezi ovog problema.Pomoglo bi mi ako bi me neko uputio na nekog ko moze da mi pomogne.Deratizaciju sam radio nekoliko puta,tj. svaki put kad se pojavi nova ili nove.Sve ovo lici na neku kletvu.Naravno u kletve neverujem.Ali sam najcesce dobijao savete da posetim neku babu koja to moze da sredi.Dakle na babe ne pristajem.Molim za ozbiljnu pomoc.
Pozdrav!!!!!

Čekaj malo, jeste problem al nije za baba Vange i ostale gluposti. Što reče Mili,buve su gadne ako se zapate. Ti si radio deratizaciju, ali čega? Kuće, zidova...a, nameštaj, garderoba? Ne vredi ti ništa ako si očistio zidove od buva, a uneo krevet u kome su se zapatile buve ! Uradi ponovo deratizaciju kompletne kuće sa nameštajem. Moguće je da su se čak uvukle i u neke delove garderobe. Sve to treba očistiti temeljno. To što vam se pojavljuje po telu je obična alergija na buve. Potraži u apoteci Hipergel, zaboravila sam proizvodjača, jako je jeftin i vrlo delotvoran za spoljnu upotrebu. Ako ni to ne pomaže, konsultuj se sa svojim lekarom oko "Avil" tableta.
Što se tiče tvog posla, šta misliš da li bi pomoglo da pred polazak kući, malo svoju garderobu pospeš najobičnijim puderom protiv buva "Bubijem"?One obično iskaču sa zemlje, pa malo Bubija u cipele i po čarapama, pred polazak kući. Mislim da bi vredelo.
Nadam se da ćeš rešiti svoj problem.. ;) Pozz

dadow!!!:
Zdravo!
Dugo vec u kuci imamo problem sa buvama. Zapravo nemamo nijednog kucnog ljubimca vec buve u kucu dolaze sa nama.Ja radim na farmi gde je buve nemoguce istrebiti a primetili smo da i deca donesu buvu u kucu kad se igraju sa psom ili mackom.Negde sam cuo to da buva nece sa psa na coveka ali eto desava se nama.Naravno buve se resimo raznim sredstvima najcesce poprasimo vajgonom ali ona nas izujeda preko noci i ostanemo u blandama po nekoliko dana.Siguran sam da je buva u pitanju jer smo je par puta uhvatili na delu.
Pozdrav!
Za sebe uzmite Autan u apoteci za ljude, a u veterinarskoj apoteci Ektomin, nije skup ,pa rastvorite u prskalici za voce 1 ml. na 1l. vode i isprskajte celu kucu ,tepihe , krevete cebad ,bas sve! I dvoriste. Ponovite sve za 7 dana ako poneka ostane ziva.Ne smrdi i ne ostavlja fleke.Imao sam tu situaciju u komsiluku, jedva smo ih potamanili.

P.S.Deratizacijom se unistavaju glodari, a dezinsekcijom insekti, pa i buve.

Luftiguz:
Dragi Srdjane & ostali, preporucite mi neki preparat/tablete za poboljsanje kvaliteta dlake kod pasa. Hvala!

Imam i ja jedan dobar recept : samelje se kilo junece dzigerice i u to dodaju 4 zumanca i 4 kasike maslinovog ulja, naprave se loptice kao za tenis i zamrznu. Daje se 2-3 puta nedeljno prethodno odmrznuta na sobnoj temperaturi loptica.Ne dajte belanac psu, lose utice na dlaku.

Back