Ivermektin.To je lek koji mora dati veterinar inekcijom.Ima koo dsvakog veterinara..
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
rodijum:Radi se o pekinezeru starom 5 godina. Pre cetiri dana sam primetila da se sklanja u mrak i da se trese. Stolicu je imao sasvim normalno i onda je doslo do otoka u stomaku i grceva koji su mu povremeno nailazili. Prvi veterinar je rekao da su razlog zlezde kod anusa i iscedio je jako malo sadrzaja. Drugi veterinar je rekao da je teski zatvor, zbog nadutog stomaka. U medjuvremenu pas je poceo da zaplice zadnjim nogama, tako da je treci veterinar posumljao na kicmu mada se nije nigde povredio. Dobijao je tablete za opustanje stomaka. Dobio je 3 kasicice ricinusa u tri dana, ali se nije znacajno procistio. Od terapije su mu davali b vitamin. Klistirali su ga, ali je izlazila voda sa malo fekalija. Cevrti veterinar je rekao da boluje od tonzilitisa i dao mu je 1 inekciju antibiotika. Posle ovoga je ispustio 2-3 puta mokracu u lezecem polozaju, sto ranije nikad nebi uradio. Za nijansu mu je bolje. Sa mnogo napora je imao 1 stolicu koja nije bila tvrda. I dalje zaplice nogama ali manje i ima nadutost stomaka. Samo prilikom masiranja ta nadutost popusta i nakon nekog vremena se opet pojavljuje. Ima apetit. Pije koprivu i kamilicu od cajeva. Stomak mu bude tvrd i nadut. Davali smo mu i malo bromazepama od kog samo spava ali ne primecujem da mu je bolje. Povremeno se trese, ali nema temperaturu. U par navrata sam pokusavala da trcim sa njim ali zadnje noge kao da ga ne slusaju. Malo i trci ali sporije nego pre. Molim vas da li iko zna sta je uzrok takvom stanju moga pekinezera.
jesenja:Zdravo Srđane,
Ovih dana sam posvetila malo više vremena čitanju postova o ljubimcima, pa me opet isprepadaše oko hrane i FUS-a. Našeg macana hranimo pretežno suvom hranom, uz dodatak malo mesa ili džigerice, i jednom nedeljno žumance. Suva hrana je npr. OKcat, ili neka slična jeftinija varijanta, sa oznakom da je Ph kontrolisana. Za Rojal kanin cicko nije pokazao nikakvo interesovanje, ceo dan je bio gladan, a i nama je odlaknulo, pošto je isti više nego duplo skuplji od ostalih. Molim Vas da mi kažete da li je RC zaista jedina suva hrana od koje neće dobiti kamenac, ili i ove druge "nekraljevske" ali Ph kontrolisane deluju isto. Tj. da li treba da da se prema cicanu ponašamo u stilu: ovo sam skupo platio, pa jedi ili...
Najlepše hvala.
GTom:Poštovani Srđane,
Imam tigricu staru 4-5 mjeseci koja je prije 15-ak dana počela sebi da čupa perje sa repa i krila. Inače veoma je druželjubiva i razigrana. Svakog dana provodi van kaveza po nekoliko sati. Jede standardnu hranu za papagaje i s vrmena na vrijeme voće i povrće, a juče sam počeo da joj davam i vitamine. Kada je van kaveza gricka šta stigne; smoki, grisine i sl.
Plašim se da ako nastavi da ovako čupa perje da više neće moći da leti.
Unaprijed hvala na odgovoru