Izmeri mu temperaturu rektalno, normalna im je oko 38-39. Njemu je, pretpostavljam, počela da opada već. Utopli ga što bolje možeš, menjaj mu flaše sa toplom vodom, probaj da mu daš medicinski ugalj, makar i na silu i javi šta se dešava. Držim mu palčeve.
Primetio sam samo da mu je nosic malo hladniji,nije skroz,al nije vruc ko kad je sve bilo OK,medicinski ugalj jos nisam kupio,al sumljam da bi mu ista pomogao jer on jadnicak ne moze dda guta,ne moze da podigne ni glavu,ko biljka je ,samo sto dise.Utoplio sam ga sa par peskira,cisto da mi je savest mirna,mada mislim da mu nema pomoci.pre jedno pola sata sam primetio da ima i krv u stolici, i to nije onako proliv ili tako nesto pa da ima malo krvi,vec je ovo sama krv sa nekom sluzi,bar mi tako deluje.Iskreno se nadam da ce mu biti bolje,al ne verujem,al kako kazu "nada poslednja umire"
Samo se bojim da nije neki virus ili nesto pa da mi se i meda zarazi,mada mi je i vet rekao da ili je neki virus ili je otrovan.U slucaju virusa mu je dao onu inekciju,a u slucaju trovanja kaze da ne moze nista da uradi.Mada rekao bih da je otrovan,jer kad je dobijao rucak u subotu (oko 13h) bio je normalan,malko kasnije sam mu nosio vodu,i tad je spawao,al usi su mu bile normalne i pretpostavljam da mu do tada nije bilo nista,a vec oko 6-7 kad sam mu nosio drugi put vodu (njemu i Medi) podigao je zadnji kraj ,ko da je imao grceve,sporije je hodao,ko usporen,i usi je nekako preklopio ,a tako ih nikad ,al nikad nije drzao od kad sam ga nasao,i tad sam se prvi put zabrinuo,al kadsnije kad je mama dosla sa posla,odnela mu je veceru i kaze da je bio malo veseliji,al da nije isti ko pre bio.On je uvek kad mu donosimo hranutrcao ko navijen oko posudei samo cekao da mu uspemo u posudu,cak je znao i da skace da bi smo mu pre dali,a taj put je samo polako isao oko posude

Sutradan ujutru (nedelja) je bio "bolje",bar se meni tako cinilo,malo je vratio usi u onaj polozaj kako ih je pre drzao,al je isto bio pogrbljen,ali se igrao samnom i sestrom i bio je dobar,tad sam pomislio da mu je mozda bio "los" dan i da ce sve biti OK,al posle podne se stvar zakomplikovala,isto je poceo polako da ide i namestio usi u onaj isti polozaj u kom ih nikad nije drzao,i taj dan je nesto malo jeo,cisto onako malkice da nije gladan i pio je vode.Uvece kad je mama dosla opet je bio veseliji,al samo malkice,i ako se on igrao videlo se da ga nesto boli,a nije ni trcao ko pre,vec nekako sporije,i nespretnije.Onda je dosao danaslji dan i od jutros je bio tuzan,jedva da se pomerao,mada je jedno 3 puta ustajao,napravio 2 kruga po dvoristu,pio vode,i vratio se na isto mesto gde je proveo ceo dan,al to mesto nije bila kucica gde je stalno bio ili one daske ,imamo u dvoristu 4-5 daski naslaganih jedna na drugu,a on je od prvog dana obozavao da lezi kraj njih,al ne ovaj put se zavukao pod prikolicu i nije isao odatle.Onda smo ga odveli kod veta i rekli mu simptome,a on je covek pogledo i rekao da je najverovatnije virus i dao mu onu inekciju i rekao da ga dovedem sutra i prekosutra da primi istu.Tu sam se bas ponadao da ce se oporaviti i da ce sve biti OK,al posle kad smo dosli on se vratio na ono mesto pod prikolicom.Kasnije sam otisao da ga vidim.On se obicno odazivao a ime,ali ovaj put nije tako bilo,onda sam se ja zavukao pod prikolicu i malo ga stipno,da odreaguje,al se nije pomerao,tad sam pomislio da je umro,al onda sam ga izvukao i primetio da ne moze da se pomera,al kad jos dise i da gleda na okice,doduse,oci su bile otvorene i pune suza.Tu sam se bas uplasio i otisao doveterinara,al nije radilo,pa sam uzeo broj i nazvao ga,covek je lepo pitao sta mu je,i onda sam mu to lepo objasnio,i covek je rekao da on tu ne moze nista,i da mozemo samo da se nadamo da prezivi dojutra,a ako prezivi da ga odma dovedem da primi jos jednu inekciju.I tako sam ga stavio u neku kutiju i zamotao u peskire,pokusao da mu dam vode,al nije mogao da otvori usta,onda sam mu ja otvorio i ubacio cisto par kapi,al mislim da ih nije progutao,bar nisam primetio...Kasnije to jes sam primetio i tu krv u stolici i odmah sam zvao veta,al mi je covek lepo rekao da je on tu nemocan,da mu je dao neku inekciju za sekundarne viruse i da bi to trebalo da mu pomogne,a ako je otrovan onda nema pomci,i jos kad je cuo za krv ,onda mi nije bas direktno rekao da je to kraj,vec onako indirektno,al skonto sam.I onda sam jos par puta otisao da ga obidjem,al sve je isto.

kao sto kazem,niko ne bi bio sretniji od mene kad bi se on oporavio,al sanse su bas male, tj. skoro nikakve...
E da zaboravih da kazem,to sto je u nedelju bio malo sretniji ujutru je mozda i zbog toga sto nam je jedan caletov prijatelj rekao da mu izdrobimo malo ranisana i da mu to pomesamo sa vodom i damo mu da popije,sto smo uradili,a kasnije sam dobio savet i ovde na forumu da to isto uradim.