Pitajte u vezi zdravlja

Pomagajte, jutros sam lei na dojkici nasla nesto kao zuckasto i lepljivo, kada sam pritisla drugu bradavicu izaslo je to isto samo kao mleko je isto lepljivo, da li je to mleko, njoj je proslo teranje u februaru, normalno se ponasa, ne skuplja nikakve stvarcice. Kad je pipnem ne buni se sve je normalno. Do kraja sledeceg meseca treba da ide na sterilizaciju. Da li je lazna trudnoca?
Vitka je i dalje, nije se ni ugojila, samo eto to mleko ako je mleko ide!!!

Pomagajte, jutros sam lei na dojkici nasla nesto kao zuckasto i lepljivo, kada sam pritisla drugu bradavicu izaslo je to isto samo kao mleko je isto lepljivo, da li je to mleko, njoj je proslo teranje u februaru, normalno se ponasa, ne skuplja nikakve stvarcice. Kad je pipnem ne buni se sve je normalno. Do kraja sledeceg meseca treba da ide na sterilizaciju. Da li je lazna trudnoca?
Vitka je i dalje, nije se ni ugojila, samo eto to mleko ako je mleko ide!!!

A da li joj zadnje sisice vise malo? Moguce je da je lazna trudnoca. Samo je stavi na dijetu i mazi joj sise povidon jodom,ali ne bradavice. Brzo ce se to smiriti,mazi je bar 3x dnevno.

Pa ovako, primila je 4 inekcije, dobila da pije cetvrtinu BROMKLIPTIN-a, i ako od leka bude povracala dodatno klometol. Lea ima jaku upalu, mastitis. Terapija 8 dana pa kontrola pa ako bude trebalo opet terapija. Veterinar mi je rekao da i ako se sterilise da ne znaci da nece opet da se pojavi, ali kad je bude operisao bice komplikovano zbog mastitisa, ali operacija tek kad se skroz oporavi. E da i da joj stavljam obloge sa jodom ili voda i sirce.
Rekao je da nesme 12 sati vodu da pije, 24h da jede i da moram da je istrcavam da dozivi stres da bi joj stalo mleko sto pre.

Poslednja izmena:
pre par dana kada sam hranio kornjacu pronasao sam male sitne gliste dugacke oko par milimetara. nisam bas bio savestan vlasnik :rumenko: pa mi je kornjaca pre par nedelja dobila upalu ociju, ali iako sam to uspesno sanirao kornjaca je odbijala da jede, i oklop joj je takodje omeksao, mislio sam da je to sve zbog upale, ali sada su me te glistice iznenadile.sta da radim:cry:

daj joj probiotik,pa ako ne bude bolje posle jednog dana,zovi veterinara...
Daj joj jednu ujutru,jednu kapsulu popodne i jednu uveche...ako sutradan ne bude okej,zovi veta...
kupi LINEX probiotik...sutra ti ne rade apoteke ali mozes da odes u Sv. Sava apoteku pa tamo kupi...ne bi trebalo da kostaju vise od 250 dinara

Juce mi se pojavio problem sa kucom,naime prepodne je sve bilo OK ,bio je veseo,dobro je jeo,sve po normalno,al posle podne kad sam isao da mu nosim vodu primetio sam da je nekako nezainteresovan za igru,i nekako tuzan,al mislio sam da je mozda sad ustao pa mu nije bas odma do trcanja.Posle jesno 2h sam otisao damu odnesem jelo,i onda sam primetio da je tuzan ,ko da ga nesto boli,a slabo je i taj put jeo,cisto onako malo da ne ispadne da nije nista,i isto tako malo vode.Tu sam se vec zabrinuo,pa sam malo ostao s njim da "vidim" sta mu je,i primetio sam da ga kao boli tiba,jer se uvek kad legne namestao bas ko da ga boli stomak.To vece veterinar nije radio pa smo ga ostavili u nadi da ce sutra (danas) biti bolje,i stvarno je jutros bio malo veseliji,i taman sam se ponadao da je sve ok,i da mu je samo bio los dan,kad ono opet tamo oko 1-2 sve isto,ko da ga boli stomak,slabo je rucao i popio malo vode.I skoro ceo dan danas je prespavao ,a i kad ustane uzme samo obidje 2-3 kruga po dvoristu onako polako i opet se vrati na spawanje,a celo vreme je tuzan.Sad sam mu bas malopre odne kosku (obozava kosti) ,ali ovaj put je nije ni pipnuo :( . Ne znam sta da radim,a jos danas nedelja,kako da mu ublazim bolove ako ga stvarno boli stomak ,a rekao bih da ga boli? Da li smem da mu dam neki ljudski lek,cisto da ga ne boli?

Poslednja izmena:
Uzmi ranisan,izdrobi ga pa ga rastvori u malo vode i onda mu to spricem ubrizgaj u usta.
Ali uopste ne mora da znaci da ga boli stomak. Kakva mu je stolica,boja mokrace,da li je povracao? Mozda mu nesto drugo fali. Sta je jeo ovih dana?

Kako si dosao do zakljucka da ga boli stomak?

Uzmi ranisan,izdrobi ga pa ga rastvori u malo vode i onda mu to spricem ubrizgaj u usta.
Ali uopste ne mora da znaci da ga boli stomak. Kakva mu je stolica,boja mokrace,da li je povracao? Mozda mu nesto drugo fali. Sta je jeo ovih dana?

Kako si dosao do zakljucka da ga boli stomak?
Pa ne mora da znaci al tako mi se nekako cinilo.
Stolica mu je normalna,ista ko i uvek...
Boja mokrace,pa ne znam ,piski u travu tako da ne mogu da vidim...
Nije povracao...
Hranim ga ostacima naseg jela,ako ciljas na pokvarenu hranu,to sigurno nije jer jede isto sto i mi i to odma posle nas i nikad mu ne dajem nesto staro...A danas je bas na repertoaru bilo pile,tako da je dobio kosti...

Pa nijsam ni ja 100% siguran da je stomak,zato mu nisam nista od "ljudskih" lekova ni davao,al dok hoda nekako se pogrbi (zadnji kraj ,kod guze),i uvek kad leze kao da trazi polozaj gde ga ne boli.

Imam dva morska praseta, ejdno staro 1 godinu i jedni staro 2 meseca...malo je otkad je tu bilo hiperaktivno, ali je cesto skvicalo i to jako i dugo...bilo ga je jako tesko smiriti...jedino kada ga mazim, dok jede ili dok ga veliko mazi njuskom...u poslednjih nedelju dana mu se i krzno nekako ofucalo...ali je normalno jelo i i dalje je bilo hiperaktivno, trcalo je stalno, ali i skvicalo...veceras se iz cista mira prevrnulo i od tada, vec sat vremena lezi i vidi se da mu je jako lose...povremeno se trzne, ili pocne da se uvija u krug(i dalje lezeci)...ne ispusta zvuke, mada moje iskustvo kaze da oni nikada ne skvice kad aje ensto ozbiljno u pitanju...da li neko ima ideju sta bi moglo to da bude ili jos bolje kako da mu pomognem....ocajna sam zaista...imam neki snazan , grozan osecaj da je na samrti :(

Pa ne mora da znaci al tako mi se nekako cinilo.
Stolica mu je normalna,ista ko i uvek...
Boja mokrace,pa ne znam ,piski u travu tako da ne mogu da vidim...
Nije povracao...
Hranim ga ostacima naseg jela,ako ciljas na pokvarenu hranu,to sigurno nije jer jede isto sto i mi i to odma posle nas i nikad mu ne dajem nesto staro...A danas je bas na repertoaru bilo pile,tako da je dobio kosti...

Pa nijsam ni ja 100% siguran da je stomak,zato mu nisam nista od "ljudskih" lekova ni davao,al dok hoda nekako se pogrbi (zadnji kraj ,kod guze),i uvek kad leze kao da trazi polozaj gde ga ne boli.

Au... Loše... Ne smeju da jedu pileće kosti, ni slučajno. Idi na ishranu i prouši malo šta smeju a šta ne smeju da jedu, dosta toga što mi smemo, za njih je fatalno. A to što se grbi tako, može da ukaže i na bubrege ili tako nešto, obrati ipak malo pažnju kako i koliko piški... I odvedi ga sutra kod veterinara obavezno.

Masinacccc,ne treba psima davati hranu od naseg ruchka,ipak je to zachinjeno,sto nikako nije dobro za pse...
isto tako ne treba da jedu kupus,pasulj i slichne stvari koje nadimaju,a crni luk je recimo otrov za pse....
tako da ti savetujem da za pochetak prestanes da hranish svog psa sa tvojom hranom

moguce da je uginulo m. prase zbog lose ishrane? ne znam kako si ih hranila....ono je malo pa mu mozda nesto nije bilo kako treba..
reci mi jel mrshavo bilo,tj.jel su mu se osecale koske pod tvojim prstima kada mu pipash karlicu?
mojoj komshinici je juche popodne uginulo morsko prase...sve je bilo ok i odjednom se izvrnulo i pochelo da se koprca....bash kao sto si ti opisala,tako je i moj zec kada je uginuo....sve isto...
e sad,njeno morsko prase je bilo mrshavo...jako...i moj zec je bio mrshav jako,jako,iako su lepo i normalno jeli :dontunderstand: ...samo meni je zec umro od cataralnog enteritisa....a od chega je umrlo komshinicino mp,ne znam zaista...
samo,eto odjednom...i prilichno dugo je umiralo,neka dva sata
:(

Back