Pitajte u vezi zdravlja

Pa za psa nisam bas najsigurnija,ali macke razlikuju tri boje,crnu belu i crvenu.Bar koliko sam ja upucena.Ali za pse nisam sigurna ali crnu i belu bi trebalo da razlikuje.Verovatno to neko bolje zna od mene pa ce ti reci.A za balavljenje nisam cula da ne valja ako pas ne balavi...ne znam.

Dobar antibiotik ti je PANKLAV.Kupis u humanoj apoteci. Posto je stene u pitanju uzmes PANKLAV za bebe (mislim da je PANKLAV 125 ) i dajes mu ujutro i uvice tokom 5 dana po doza-kasikicu. Ali mislim da ipak nije zgoreg da posetis veterinara jer nisu svi lekovi za sve dijagnoze i sve rase pasa.

Ispiraj mu uvo 3% hidrogenom a oko 3% bornom kiselinom a za neku ozbiljniju terapiju ti ipak treba vet jer se sa lekovima iz humanih apoteka ne treba zezati. Eventualno možeš da kupiš i dexametazon-neomicin kapi za uši i oči i da usput lepo u apoteci objasniš o čemu se radi a da prethodno izmeriš psa koliko je težak.

E M mom , pitanjce!!!
Doda se danas malo onesvestio od ove sparine i vrucine! Polili smo ga vodom i dali mu da pije iako nije hteo, onako na silu, odveli ga kuci i zveknuli u kadu i tusirali hladnom vodom da se dozove sebi!!!! To je bilo danas oko 12h! Posle tusiranja je zivnuo i vratio se u normalu, ali me brine to sto sam primetila da ubrzano dise, hladi se mnogo vise nego drugi psi u nasem okruzenju!!! Sad cu da mu izmerim temperaturu pa javljam!!!

Sta da dam od lekova stencu od 4 meseca za upalu uva? Gnoj se vidljivo cedi a i oko s iste strane je crveno . Dal da mu s necim ispiram uvo? Dala sam mu sinacilin koji sam imala u kuci i mislim da mu je bolje jer je zivnuo i poceo da laje?

moze panklav ali neka vet uradi bris da vidi sta se tachno desava,chim ide gnoj znachi da je jako opasno...a ako das pogresan antibiotik mozes da napravis jos vece sr...
bris koshta 800 dinara....samo odradi bris i kaze ti sta da mu dajes...

Poslednja izmena:
moja macka doji macice svuda po kuci
samo se srusi dole i rasiri se,ponekad ispred vrata kupatila,na sred sobe,ne mozes proci
da nije malo bezobrazna i razmazena?
a ima dve korpe ,u m=kojima spava ona i macici
i neku kutijetinu u kojoj su macici boravili dok nisu prohodali??
zao mi da je udarim, ali sta da radim?

Imam pitanje ako neko zna da mi odgovori imam francusko buldoga star je sedam meseci normalno jede , normalno se i ponasa ali svakih cetri do pet dana pocnu da joj krce creva nekad povrati ili ima proliv! Nosio sam je kod veterinara dobijala je neke inekcije ali simptomi su i dalje ostali to krcanje traje pet,sest sati i posle je sve normalno i u toku krcanje ona se normalno ponasa! Ako neko zna da mi odgovori bio bih mu zahvalan !

Ženo, on ti je zift-crn, šta ste tražili u podne na suncu?! Jel znaš ti da moja matora džukela nikad nije htela da šeta po kiši i suncu, zato je i dočekao da bude mator. Jel izbacio svu podlaku? I koliko je težak a koliko bi trebalo da bude u tom uzrastu? Baci ga na neku letnju dijeticu, neke lajt granulice, recimo Meradog, sveže voće i povrće, znaš otprilike šta sme a šta ne, jogurtić sa malo masti... I vodu makar na silu, možda i da mu malo posoliš klopicu onom lakom solju, sa dodatkom kalijuma i joda, verovatno su mu, mučeniku, šape non-stop mokre. (To je jedino mesto gde se znoje-prim. aut. ;))

fala!!!! Samo da se ispravimo, tezak je 40 i kusur kg, ali nije debeo, samo sto je stigao sa masovnih treninga sa planine, inace juce nismo isli u setnju kad se to desilo, bili smo na pijaci, bilo mi zo da ga ostavim solo u kuci jer klima ne dopire do hodnika, pa bi mu bilo pakleno i u kuci, jer smo u potkrovlju, a izasao je iz kola ( klima) samo na par minuta da pomogne Tuborgu oko kesa koje sam ja napunila na pijaci u roku od 10 min!!!!!!!! jede sad jednom dnevno jer je poco da brljavi i ostavlja ako mu dam dva puta, eto, i pije dosta vode!!!! Plasim se da je nesto ozbiljnije od toplote, zato i postavih pitanje, ali ako je toplota onda ok!!!!!! U svakom slucaju ako se ponovi vodim ga kod veta!!!!!

moja macka doji macice svuda po kuci
samo se srusi dole i rasiri se,ponekad ispred vrata kupatila,na sred sobe,ne mozes proci
da nije malo bezobrazna i razmazena?
a ima dve korpe ,u m=kojima spava ona i macici
i neku kutijetinu u kojoj su macici boravili dok nisu prohodali??
zao mi da je udarim, ali sta da radim?

Istrpi je još ovaj put pa, kad prestane da ih doji, pod nož! Na sterilizaciju. Nije bezobrazna ni razmažena, jednostavno je mačka, one rade te stvari. Idi na temu Sve o macama, pitanje je više za iskusnije mačkare.

Imam pitanje ako neko zna da mi odgovori imam francusko buldoga star je sedam meseci normalno jede , normalno se i ponasa ali svakih cetri do pet dana pocnu da joj krce creva nekad povrati ili ima proliv! Nosio sam je kod veterinara dobijala je neke inekcije ali simptomi su i dalje ostali to krcanje traje pet,sest sati i posle je sve normalno i u toku krcanje ona se normalno ponasa! Ako neko zna da mi odgovori bio bih mu zahvalan !

Kako ga hraniš, čime, koliko i koliko često? Oni su osetljivi, moraš baš da budeš pažljiv s njim. Pogledaj temu Ishrana.

E M mom , pitanjce!!!
Doda se danas malo onesvestio od ove sparine i vrucine! Polili smo ga vodom i dali mu da pije iako nije hteo, onako na silu, odveli ga kuci i zveknuli u kadu i tusirali hladnom vodom da se dozove sebi!!!! To je bilo danas oko 12h! Posle tusiranja je zivnuo i vratio se u normalu, ali me brine to sto sam primetila da ubrzano dise, hladi se mnogo vise nego drugi psi u nasem okruzenju!!! Sad cu da mu izmerim temperaturu pa javljam!!!

moj je isto crn i ne podnosi ni najmanje vrucine. ako izadjemo pa makar i na kratko, kada se vratimo dahce ko lud i "oporavlja se" neko vreme... a tako je i proslog proleca-leta. prvo sam se i ja plasila, ali onda sam ustanovila da je stvarno "zimski pas" jednostavno i najmanje vrucine teze podnosi... ali nikada nije pao u nesvest...

Back