Pitajte u vezi zdravlja

Meni je jako zao!!!!!

Ali psi se ne hrane ostacima naseg rucka,pas moze od luka da ugine,a simptomi su isti kao kod trovanja. Tako da,ako zelis da taj drugi pas bude zdrav i srecan pocni normalno da ga hranis ili ga pokloni nekome.

Ja ipak mislim da je mog kucu neko otrovo i to "Štakorinom",evo bas sam sadcitao o simptomima trovanja i sve se poklapa.

Ishranu mogu resiti ako je to problem sto cu i uraditi.

Postom imam i drugog psa "Medu",a zivim u ovom kraju gde ima psihopata koje truju kerove,(nije ovo prvi put da je neko otrovo necijeg kera,bilo je toga i pre,komsiji pored su otrovali 3 psa,a komsiji preko puta su pre nekih nedelju dana otrovali psa,i svi su imali iste simptome ko moj pokojni Švrća),pa ako bi ,nedo bog, primetio neke simptome na medi,sta bi bilo najbolje da mu dam da mu spasim zivot?

Posto mi je veterinar rekao da je kod Švrće problem bio neki virus,mada iskreno ne verujem u to,na koji nacin bi najbolje zastitio Medu od toga,ako je uopste to u pitanju?

Bas mi je zao za kucu!!! Mog druga kuju je neko trovao i kad su primetili dali su joj mleko i prezivela je samo se ona mnogo tresla i jedva se pomerala, a cim nisi zadovoljan odgovorom veta, trazi misljenje drugog. Nije mi jasno kako moze da kaze da mu on ne moze nista, kakav je to veterinar kad ne zna sta je zivotinji.

znam da nije od hrane,ali generalno ne treba time da hranis pse
P.S. zao mi je za malog shvrleta...

Znam,sad polako Medu previkavam za hranu za pse.

Ja ipak mislim da je mog kucu neko otrovo i to "Štakorinom",evo bas sam sadcitao o simptomima trovanja i sve se poklapa.

Ishranu mogu resiti ako je to problem sto cu i uraditi.

Postom imam i drugog psa "Medu",a zivim u ovom kraju gde ima psihopata koje truju kerove,(nije ovo prvi put da je neko otrovo necijeg kera,bilo je toga i pre,komsiji pored su otrovali 3 psa,a komsiji preko puta su pre nekih nedelju dana otrovali psa,i svi su imali iste simptome ko moj pokojni Švrća),pa ako bi ,nedo bog, primetio neke simptome na medi,sta bi bilo najbolje da mu dam da mu spasim zivot?

Posto mi je veterinar rekao da je kod Švrće problem bio neki virus,mada iskreno ne verujem u to,na koji nacin bi najbolje zastitio Medu od toga,ako je uopste to u pitanju?

Moze li neko da mi odgovori na moje pitanje?

Aktivni ugalj se daje u vidu tablete ili prashka. Deluje na skoro sve otrove organskog i neorganskog porekla i nije stetan.On inaktivira vecinu unesenog otrova i sprechava njegovu dalju resorpciju iz organa za varenje.Daje se u kolichini vecoj za 5-10 puta od kolichine unesenog otrova,a najmanje dve tablete ili dve kashike supene prashka...
kao odlichna zamena za aktivni ugalj moze da se iskoristi prepechen,ugljenisan u potpunosti,hleb koji se smrvi u prah...
Mleko se koristi kao protivotrov kod trovanja sakorozivnim otrovima (kiselinom,bazom,solju teshkih metala)....daje se u kolichini od jedne do dve chashe

direktno iz knjige za prvu pomoc

a ako se pas otruje,treba mu sto pre staviti grudvicu solu na jezik,da bi se izazvalo povracanje.....
i naravno veterinar je obavezan

Jedno morsko prase mi je umrlo pre par dana...uzrok nisam uspela da provalim...cesto je skicalo, krzno mu se ofucalo i na krjau je umrlo...umiralo je oko 2 sata is ve vreme se trzalo u lezecem polozaju...bilo je jako mlado, oko 2 meseca
Imam jos jedno prase koje je staro oko godinu i 2-3 meseca...odjednom se jako umirilo, po ceo dan spava ili lezi i sumnjam da mu nije dobro...ne znam kako da mu pomognem, niti kako da provalim sta mu je
Sumnjam da su se mozda otrovali palmicom ,,chamdorea'' koju su izgrickali, ali mi je to malo nelogicno jer se to grickanje desilo pre jedno 5-6 dana, pa mislim da bi ovo bila previse zakasnela reakcija
Ako iko moze da mi pomogne bila bih mu veoma zahvalna
Ako neko zna nekog dobrog veterinara, koji zna dosta o prasicima u Nisu, molim da mi javi broj, posto sutra idem poslovno u Nis, pa mogu da ga povedem
Unapred hvala

Ja само да пренесем да сам питала вета за млеко, рекао ми је да код неких отрова млеко поспешује апсорпцију истих, тако да будете опрезни, у сваком случају, најбоље одмах отићи код ветеринара, јер у ствари и не знате који је отров у питању.

Molim vas dajte mi savet u vezi s macetom od tri meseca..Ne znam vise sta da uradim.Pre nekoliko dana pocela je da povraca...veterinar mi je telefonom rekao da pretpostavlja da su paraziti i da dam tabletu protiv parazita sto sam i uradila,medjutim ona nije izbacila nista.Posto je posle toga imala zatvor odnela sam ga kod njega i rekao je da joj sama dam klometol i novalgetol u odredjenoj dozi.Ranije kad su macici imali slican problem obicno je veterinar davao injekciju i onda bi izbacili parazite medjutim ovaj veterinar je rekao da to ne treba. Macetu je bilo malo bolje ali i dalje je imala zatvor pa je veterinar rekao da joj u apoteci kupim cepice za bebe. Posle toga je imala probavu i par sati se ponasala normalno,jela je i sl. medjutim sad, posle oko 24.sata,opet je letargicna,nece da jede...ne znam sta vise da radim. Ima li neko da zna sta treba da uradim da ozdravi?Molim vas

Za početak, promeni veterinara. U redu je štenetu davati dečije doze lekova ali mačići su znatno manji i pritom mačke ne podnose neke lekove, zapravo za njih su otrovni. Tom mačetu bi pomoglo malo Vitoligama, on diže na noge bolje i od konjsko mesa, to prvo traži novom vetu.

moja baka ima veliki problem sa macorom koji je star 1,5g.zivi slobodno,u kuci je preko dana,ali nocu izlazi svojevoljno.pre dve nedelje nije mogao da se osloni na zadnju nogu,pa smo sumnjali da je uhvacen u `gvozdje` neko,ili ga je neko udario.mjaukao je jako,dali smo mu diklofenak u hranu,i cinilo se da je sve ok....hranu je redovno uzimao.
pre nedelju dana,dosao je sa nekom rupicom na prednjoj nozi,odakle je curao gnoj.sve do danas,samo lezi u travi,povremeno menjajuci mesto.dva puta dnevno dajemo mu palitrex i zasipamo ranu na nozi bivacinom.odbija bilo kakvu hranu,pa mu palitrex rastopimo u neku tecnost i na silu mu damo.jednom je samo malo probao da loce supicu i jednom malo muceno jaje....mozda ima teskoce sa gutanjem.od pocetka ove bolesti,ni jednom nije povracao,a njuskica mu je normalna.
rana na nozi lici kao da je od vazdusne puske,tako mala rupica,i jos nije zaraslo.najnovije sto nas jako zbunjuje je da macak vrlo vrlo cesto lize betonsku stazu!kad je pokvasimo nece,samo lize suvu.
moji zive na selu,seoski veterinar je strasno skup,i on je telefonom savetovao za palitrex i bivacin.
moze li neko da mi pomogne svojim savetom/misljenjem?
p.s.nije vakcinisan

Poslednja izmena:
Prvo tu zagnojenu ranu treba da mu isperete 3% hidrogenom iz humane apoteke, tek onda će lokalna antibiotska terapija delovati. Mačak je verovatno "golubar", to bi bilo logično objašnjenje za ranu od vazdušne puške. Trebalo bi da ga pojite na silu glukozom za infuziju, to bi trebalo da mu otvori apetit. Probajte da mu izmerite temperaturu (rektalno-u guzu, njima je normalna oko 38-39). Ako je viša od toga, za njega još ima nade. Ako je počela da pada, teško da tu može nešto da se uradi. To sa lizanjem betona ni meni nije jasno a muž (inače veterinar) mi nije kući trenutno, inače bih njega pitala.

Kraljice, tema je stara.

Mili, i ja sam tako nešto čula i ipak sam pre za medicinski ugalj ili zeolit.

Mimi, znam da je tema stara, vidim i toliko sam pismena po broju stranica, i tekstova, samo sam mislila na "prisustvo"Srdjana i u smislu da je osvezena tema, s obzirom da ima mnogo ljubitelja pasa.Necija strucna pomoc znaci mnogo vise, iako je i razmena iskustava od velikog znacaja.Ja sam novi clan, trudim se da se uklopim.:)

Čekaj, razumem te ali samo donekle... Srđan odavno nije sa nama na Forumu, kao ni Bojan i Nut a ja se kao veterinarski tehničar, udata za veterinara, trudim da pomognem koliko mogu. To je trenutno najstručnije što imamo, nažalost.

Ako ima još veterinara ili bar tehničara, javite se i vi, pomozite malo. Jeste da od hvala nemate ništa osim moralne satisfakcije ali i to je nešto i meni je dovoljno.

Čekaj, razumem te ali samo donekle... Srđan odavno nije sa nama na Forumu, kao ni Bojan i Nut a ja se kao veterinarski tehničar, udata za veterinara, trudim da pomognem koliko mogu. To je trenutno najstručnije što imamo, nažalost.

Ako ima još veterinara ili bar tehničara, javite se i vi, pomozite malo. Jeste da od hvala nemate ništa osim moralne satisfakcije ali i to je nešto i meni je dovoljno.

Svaka cast, rekla sam ti da sam nov clan na forumu, tako da do maloprije nisam ni znala da si vet. tehnicar, niti da ti je suprug veterinar.Lepo je sto pomazete savetima.Pitacu i ja moje prijatelje koji su ili tehnicari ili veterinari,,,ali cisto sumnjam da imaju vremena...jer zbilja su stalno na terenu i nikada nemaju vremena za pisanje.Tako verovatno i tvoj suprug ima mnogo posla,ali zato ti mozes mnogo pomoci.Za svaku pohvalu.:klap:

Back