Pitajte u vezi zdravlja

nemoj da ih hranis salamom,to niti je zdravo za njih nit ce posle toga hteti da jedu granule,jer znaju da ima ukusne salame i onda kao sta ce mi granule ako ima ukusna salama....tako meni una radi...
ako joj dam nesto nezdravo a ukusno,zakachi se za to i nece svoju hranu i u stanju je da gladuje tri dana cekajuci to nesto i tek posle tri dana kada je bas bas gladna,onda pojede svoju hranu....

Pa ne dajem joj stalno ali sad sam se bas bila zabrinula jer inace nikad nije bila probirljiva, sad stalno nesto izvodi a kupila sam dzak koji nije bas jeftin a ona nista, ni Snupi isto nece tu hranu. Moj je zakljucak jedino da im neko daje nesto i oni sada nece da jedu. A salama je ona iz Matijevica i nju jedu bez problema, bar sam im ranije davala a onda smo presli na granule.

Koliko se ja sećam, Lei je nedavno prošlo prvo teranje pa izračunaj, tu je, do godinu dana, ne sećam se tačno.

Sayitright, ne sekiraj se, ješće kad budu gladni a komšije lepo pitaj da li ih hrane i ako ih hrane, najljubaznije ih zamoli da to ne rade, retriver mojih rođaka je zaradio artritis jer su ga tako komšije preko ograde pregojile a njegovom gazdi, mom teči je bilo glupo da se zamera sa ljudima. E pa, kad ti je glupo, sad plaćaj terapiju! Nije mi za njega, snobovi te vrste to i zaslužuju, žao mi je jadnog Badija što je kao bure i jedva se kreće a nije čak ni star pas.

Ima tacno godinu dana, juce vec oko ponoci ja izasla u dvoriste i kako je bilo ugaseno svetlo neki lik prisao ogradi i zove pse, pridje Lea i on kao mars ti tamo, mars, i ja vidim Snupi nosi kosku, dok sam ja reagovala ovaj zapalio. Ima natpis cuvaj se psa, molimo vas da ne hranite psa i ludaci opet bacaju. Kao vidim da ste stavili ovo, a ja im dajem kao volim ih. Jednoj sam rekla da cu je zvati kad treba da se vakcinisu, ali ne vredi i dalje isto, samo prebace, sa kesom.

a pa tu je problem...sto ih hrane,plus pubertet....ne znam kako da reshish to.Jedino da ogradish jedan deo dvorishta koji je dalje od kapije da tu zatvaras pse dok je noc i dok nisi kod kuce.... mozes li tako nesto da izvedes? mislim jel ti dvoriste takvo da to moze sda se odradi?

Pa ja vise ne znam sta da radim, juce im je neko opet bacio zive kosti, ja poludela, jedino resenje je ako vidim nekog da ih hrani ja lepo kofu vode i pljus u njega/nju, vise nisam pametna.
Jedno pitanje Lea malo vise krmelji nego obicno, valjda sto se mnogo valja pa joj se oci ciste a i ima tamo na poljancetu jedan pekinezer koji ima probleme sa ocima i mnogo krmelji pa se plasim od njega da ne dobije nesto, konacno jer mogu blago koncentrisanim fizioloskim rastvorom da joj ispirem oci i kako???

imam pitanje
macka se omacila i ima samo dva maceta
i moguce je da zbog toga brzo napreduju i jaki su
medjutim jedno mace,i to ono koje je malo jace,kada se probudi jedno oko mu je skroz krmeljivo od sluzi neke
nekada ne moze ni da otvoti oko
,,ja sam ga juce uzela i malo kanula u oko sterilan fizioloski rastvor
tri puta sam to do sada uradila,i mace je koliko vidim bolje
da li da nastavim sa tim ili ne

imam pitanje
macka se omacila i ima samo dva maceta
i moguce je da zbog toga brzo napreduju i jaki su
medjutim jedno mace,i to ono koje je malo jace,kada se probudi jedno oko mu je skroz krmeljivo od sluzi neke
nekada ne moze ni da otvoti oko
,,ja sam ga juce uzela i malo kanula u oko sterilan fizioloski rastvor
tri puta sam to do sada uradila,i mace je koliko vidim bolje
da li da nastavim sa tim ili ne

Slobodno nastavi,isto mozes raditi i drugom macetu

Pa tako nekako.Jer ja sam imala macice koji su zaradili izgleda konjiktivitis i ja sam im mazala oci sa hloramfenikol(valjda nisam pogresila u nazivu ali znate sigurno na sta mislim)i bilo im je bolje.Ali ako je njima bolje od fizioloskog bolje je time da im ispiras.

Da, prvo fiziološki rastvor, pa borna kiselina 3% pa tek na kraju eritromicin ili hloramfenikol kapi za oči iz humane apoteke, one iz Apotekarske ustanove, imaju u državnim apotekama galenske laboratorije. I sipa se kapljica u spoljni ugao oka jer bi se u protivnom taj nakupljeni sekret sa sve bakterijama slivao niz zdrav deo oka i pogoršao infekciju, prošla sam to i sa psom i sa detetom.

jos jedno pitanje
pre par godina ,imala sam macku od recimo 5-6 meseci
i kada sam jedno jutro ustala videla sam da se trese
pomislila sam da joj je hladno
ali ne ,napali su je paraziti ,valjda je to macija kuga
jedva je prezivela
od tada ja ,,,znam da mozda umisljam,ali,
bas to mace,koje ima problem sa okom, primetila sam da mu se rep malo trese,,pa cak i zadnje noge
da li je to moguce da ima parazite?
ovi macici jedva da imaju 3 nedelje
tek pomalo idu
,,ja sam cula da macici dok sisaju ne mogu dobiti maciju kugu
da li je to istina
i da li je pametno da mace odvedem kod veterinara sutra?

Mačija kuga je virusna infekcija i nema veze sa parazitima osim što oni oslabe imunitet i stvaraju rane u zidovima creva itd. (entero-hepato-pulmo-enteralna migracija što će reći creva, jetra, pluća pa opet creva, taman kad se malo zaleče a usput i plućna i trbušna maramica). Mačići jesu zaštićeni od mačije kuge dok sisaju ali samo ako je majka vakcinisana redovno. A od parazita ih očisti, sve sem tog kom podrhtava rep, njega odvedi kod veterinara pa tek kad ti veterinar potvrdi da je zdravo, očisti i njega, ako bi mu bolesnom dala antiparazitik, i što bi imalo šanse da ozdravi, izgubilo bi je. Čoveku je tele uginulo iz čiste gluposti (njegove)-hteo je u veterinarskoj apoteci, kad je kupovao prašak protiv glista da se pohvali kako mu je tele veliko pa je rekao da je duplo teže nego što jeste. Dehidriralo je od proliva i uginulo.

Pa ja iskreno ne vedem razlog zasto ne bi moglo,jer i njih to boli i svrbi kao i bebe zato i grickaju sve po kuci,najcesce obucu.Tako da je bolje da gricka kuvane kozice nego cipele:)Ima da se kupi za njih ja mislim govedja koza koju oni grickaju a tesko mogu da je sazvacu,samo jedino ne znam da li bi to bilo pametmo jer su oni tako mali i alavi pa da ne progutaju nesazvakano.Ali neke kozice koje su mekse mislim da nije problem.Bar ja tako mislim.

Ja sam Lei davala i tako je odvikla od mojih papuca i saksija, a jedan komsija koji ima ostrodlakog jazavicara starog 5 meseci kaze da mu vet rekao da to ne daje psu jer je jos mala-zenka je,nego kad promeni zube, a pas samo zvace travu i koje god drvo da nadje svo oglodje i sto je najgore on se posle zali kako je povratila ili ima proliv.
Te kozice valjda i sluze za pse koji menjaju zube.

Jeno pitanjce, od cega zavisi da li zlatni retriver mnogo ili malo balavi? Pitam jer Leina drugarica Maza ne balavi skoro uopste a jedna gazdarica drugog retrivera rece da to nevalja i da je to poremecaj!!!
Drugo pitanjce, koliko boja psi razlikuju, tj. vide?

Back