Pit Bull Terrier

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hey ljudi treba mi pomoc,nov sam u svetu sa kucama pa mi treba par saveta.
Skoro sam video jedno shtene pit bula i zaljubio se u njega i ubrzo se nasao kod mene...
bebenasheiu6.jpg

Ova levo (ivy) je moja kuca... Sada je stara skoro 2 i po meseca.
Mene zanimaju sledece stvari a to su ishrana i dresura... Ko ima iskustva sa pitovima pls heeelp :D tnx unapred

Skoro sam video jedno shtene pit bula i zaljubio se u njega i ubrzo se nasao kod mene...
bebenasheiu6.jpg

Mene zanimaju sledece stvari a to su ishrana i dresura... Ko ima iskustva sa pitovima pls heeelp :D tnx unapred

Isti moj Dzipsi kad je bio beba:eek:Ali isti!!!!!!!
Pit ti je pas kao i svaki drugi,sto se ice ishrane i dresure,a na ovom pf-u postoje posebne teme ISHRANA i DRESURA,moj savet ti je da pogledas tamo.
A ako te nesto konkretno interesuje,da ne bi pregledao onolike stranice,mozes i ovde da pitas.
svaka cast za kucu,posebno mi je drago sto je crn:klap:

Prenosim sa foruma ŽC:

Pojavio se Pit Bul u Mirijevu. Pas je povredjen, ima rane i hematome. Verovatno je bio u nekoj borbi i vlasnik ga je izbacio na ulicu, procenivsi, verovatno da mu se "ne isplati" da ga leci -lako ce uzeti drugog, jer takav pas se sigurno nije rodio ispod mosta!
Ako neko zna nekog ko se bavi ovom vrstom pasa, bilo bi lepo da ga neko zaista zbrine.
On je sada miran, verovatno zato sto je lose, ali ja ne znam kakav ce biti prema drugim psima kada povrati snagu!
Drugo takav pas ne moze da ostane na ulici!!!!!!!!
Hitno se javite ako neko ima neku ideju!
:otkacio:

Imam ja ideju - neka idu pa pitaju ljude koji imaju staforde i pitove (a znam da ih u tom kraju gde je nadjen pas ima dosta) da li znaju nekog ko je zainteresovan za odraslog pita, pa nek podele troskove lecenja.

bebenasheiu6.jpg

jao sto su slatki, narocito ova debeljuca :D

i sta sa takvim psom ako je treniran za borbe?jedino da ga uzme neko ko ce ga drzati pod nadzorom stalno,ili da se uspava....
takav pas je opasnost za ljude i zivotinje :(
jadan pas...sta je on zgresio jadan.... :(

i sta sa takvim psom ako je treniran za borbe?jedino da ga uzme neko ko ce ga drzati pod nadzorom stalno,ili da se uspava....

A i to sto kazes.....ako je koriscen za borbe kome takav pas da se da. Jeste da znam primere gde su takvi psi uspesno rehabilitovani, ali za to treba stvarno zivci kao konopci i da osoba koja ga uzme zna sta radi, a ne da se da nekom kompleksasu kojem ce da imponuje sto ima mocnog psa.

Uh, nažalost, kad jednom "kvrcne", nema nazad. U svim onim Animal Cops u bilo kom gradu u SAD pse korišćene u borbama uspavljuju a samo štence bez ožiljaka pokušavaju da udome.

mislim ne bih da pametujem, a da li ima azila koji bi ga prihvatili, jer su okolnosti bas teske zbog proslosti psa? tesko da ce se on na ulici uklopiti :(

Pa teško da će ga ijedan azil prihvatiti baš zbog svega navedenog, posebno što u većini privatnih "azila" psi šetaju slobodno u nekom velikom ograđenom prostoru. Da bi se takav pas resocijalizovao, što reče Mačkić, trebaju ti kao prvo živci kao konopci i to oni najdeblji, za vezivanje prekookeanskih brodova. A niko ko je uplivao u tu zaštitarsku priču ih vie nema, to znaš i sama.

Ma možda pas uopšte i nije za borbe, jer ti debili ih na žalost, kad im ne trebaju ubiju. :otkacio: Ko zna šta je jadan preživeo. Zato je i stavljeno na ovu temu, možda se nađe neki iskreni ljubitelj ove rase koji bi se pozabavio njime, bar privremeno.

Moram da se umesam!!!
Moja komsinica, prijateljica moje mame, je uzela pre nekih desetak godina zenku pita koju je prethodni vlasnik drzao za borbe, tada je imala oko 4 godine, sto je jos losije naucio ju je da ide na policuju, rome i ljude u belim mantilima. E sad, njena majka je bila zaduzena da je hrani, posto je u medjuvremenu umrla, komsinica je pocela polako sa njom da radi. Kaze da se u kuci ponasala kao pudlica, mirna, pitoma, nikog nikad nije napala, ko god da je sa njima usao u kucu, onda isred prozora su se skupljali cigancici iz ulice (tada je zivela u Zemunu) i pas nikad nije iskocio kroz prozor ili sa prozora nije zarezao na njih, druge pse nije dirala uopste, ali je uvek setala na povocu!!!
Dakle, odgovorno tvrdim, a verujem zeni, da takav pas moze da se pripitomi i da nije opasan za ljude jer se nije tuko' sa ljudima vec sa drugim psima!

jel ti sad lakse,kad si se umesala? :)
slazem se sa tobom....uglavnom je problem vlasnik
e sad...nije svaki pas isti ...
sta znam...
a i te borbe pasa....
ne ulecu psi u ring zato sto vide svog protivnika,vec ga vlasnik napujda na suprotnu stranu i tako nastaje havarija...ne kazem da se ne bi pobili i bez toga,ali vlasnik ima glavnu ulogu

Ma možda pas uopšte i nije za borbe, jer ti debili ih na žalost, kad im ne trebaju ubiju. :otkacio: Ko zna šta je jadan preživeo. Zato je i stavljeno na ovu temu, možda se nađe neki iskreni ljubitelj ove rase koji bi se pozabavio njime, bar privremeno.

Pa zato ja kazem da se lepo nadju vlasnici pitova u kraju (a mogu i stafordashi) pa da se sa njima dogovore. Imaju u kraju coveka koji ima dva pita koje je uzeo nakon sto su ih prethodni vlasnici vodili u borbe a onda bacili, pa neka njega pitaju za savet, on moze sigurno da proceni u kakvom je stanju pas, tj da li je poludivlji ili se moze nesto uraditi.

ljudi, dokle vishe prica da su pitovi koji su koricsceni i koji se koriste za borbe opasni po ljude?? izgleda da vi imate neke druge zivotinje kad to tvrdite. i to je ona glupost koja se provlaci kroz medije, a nazalost i po forumima iako bi to trebala kontra biti... naravno, ne misle svi tako ovde, i naravno, postoje psi koji i pored toga sto se koriste u borbama oce da napadaju i ljude, ali je veoma mali procenat.... nista ne opravdavam, ni jednu ni drugu stranu, jer dosta se filozofiralo na sve teme o pitovima, ali pas nije covek, pa da se proglasi ludim ako hoce drugu jedinku da napadne.... ali ljudi izlgeda vole da prave od pasa ljude i obrnuto....... i naravno, slazem se da je gazda uvek odgovoran, iako se to 1000000 puta na svakom forumu moze procitati, kao i sto je svaki roditelj odgovoran za kulturu svoga deteta kad izadje iz kuce...

ljudi, dokle vishe prica da su pitovi koji su koricsceni i koji se koriste za borbe opasni po ljude?? izgleda da vi imate neke druge zivotinje kad to tvrdite. i to je ona glupost koja se provlaci kroz medije, a nazalost i po forumima iako bi to trebala kontra biti... naravno, ne misle svi tako ovde, i naravno, postoje psi koji i pored toga sto se koriste u borbama oce da napadaju i ljude, ali je veoma mali procenat.... nista ne opravdavam, ni jednu ni drugu stranu, jer dosta se filozofiralo na sve teme o pitovima, ali pas nije covek, pa da se proglasi ludim ako hoce drugu jedinku da napadne.... ali ljudi izlgeda vole da prave od pasa ljude i obrnuto....... i naravno, slazem se da je gazda uvek odgovoran, iako se to 1000000 puta na svakom forumu moze procitati, kao i sto je svaki roditelj odgovoran za kulturu svoga deteta kad izadje iz kuce...
Potpuno se slazem s'ovim jer poznati Americki fudbaler Michael Vick je imao cak svojih 60 pitova koji su koristeni za borbe i svaki je ucestvovao bar u jednoj borbi. Kada je policija provalila psi su nasli novi dom.TJ. 59 pasa je udomljeno samo 1 uspavan

Back