Znaš li da nisam nikada nikoga ovako volela, kao tebe. Prolazili su pored mene, zastajkivali, udvarali se, pokušavali da zaokupe moju pažnju, možda se samo poigraju... bezimeni.
Nisam ih htela. Nisu me bili vredni.
Nijedan nije moju dušu dotakao, nije uspeo da razbije onu čauru ispod koje smo moja ljubav i ja vodile razgovore, dok nisi došao.
Čuj ovo što ti govorim, samo shvati i ne moraš da se zamišljaš nad našim životima. Sigurna sam da se ti nisi našalio te jeseni. Sigurna sam da si me birao da bi me prisvojio. U tom si me i osvojio, oduševio, nebrojeno puta, dotakao si svaki atom mog bića i... imaš me.
Ja ne znam koliko će život trajati, ali znam da ću te voleti i kad on stane.
Nisam savršena, takvo biće ne postoji, nisam ni naivna, iskrena sam sa tobom i upoznao si me, sasvim. Ti osetiš moje emocije i kad ćutim, u disanju, dok spavam odvojena od tebe. Znaš, da nisam htela ne bi tako ni bilo. Ti odlično znaš kako žene glume, lažljivice željne provoda i pažnje u trenutku, a posle toga nestanu, i neke druge virtuelne i razne, bez emocija.
Kad je silna emocija, voliš. Kad stremiš ka onome za koga bi u kosmosu pronašla tajno mesto, živiš s tim čovekom koji ti znači.
Ti mi značiš.
Ti si prvi koji je uspeo da razbije onu čauru ispod koje se moja ljubav taložila, pupila poput pupoljka, sopstvenim strastima se sladila, sama, i uzeo si je... sasvim.
Samo ti me imaš, nesavršenu, punu ljubavi samo za tebe i osetio si da sam postala tvoja, sasvim.
Beskrajno...kao kosmos.