Zašto imaš osećaj da moraš da budeš odgovorni urednik i ove teme? Otkud toliki osećaj odgovornosti? (Ovo su, u stvari pitanja na koja ja i Slaven777 znamo odgovor, a postavljena su za one koji još ne znaju da bi sami o tome razmislili.)
Podržavam svakog ko postavlja izvore (Kole11), a ne podržavam one koji troluju temu (Slaven777) i imaju latentnu fobiju od istorijskih izvora (Slaven777) sa očiglednom tendencijom ka cenzuri (Slaven777).
Da li je neki izvor iskoračio iz srednjeg veka u stari ili u novi vek, da li ima mnogo veze sa srpskom istorijom ili ne, nije toliko bitno, jer se može kasnije koristiti na drugom mestu.
Aj zdravo.
Pa iz dva razloga. 1) Prvo, zato što mi smeta što se radi na sabotiranju potforuma Istorija ovakvim postu; srozavanju njegovog ugleda i dodatnom izvrgavanju ruglu. Da li neko, potpuno ozbiljan i pri zdravoj svesti, može da obrazloži da pojava kralja Servija Tulija na temi koja je posvećena
srpskom srednjovekovlju (za ime Boga miloga,
ti si birao temu; niko ti nije držao pištolj na cevanici dok si je otvarao (nadam se)) ne predstavlja ništa ni po kojem parametru neobično? Pa možda i pokuša, ukoliko je u stanju izmenjene svesti tj. pod dejstvom nekih psihoaktivnih supstanci. Jedini efekti toga jesu da još više nego do sada ispadamo kao jedna prilično neozbiljna sprdnja, kojoj može celi svet da se smeje (to i jeste primarni razlog zbog kojeg je masa forumaša i otišla sa potforuma, ne želeći da same sebe ponižavaju saučestvovanjem u ovakvim besmislicama).
2) A drugo, reagujem iz prostog razloga zbog toga što je ovo još jedan primer tvog izrazito velikog bezobrazluka, a koji si uprkos tome što je toliko očigledan odbio i da konstatuješ. Iako su zakavkaski Serboti i Sarbani iz vremena srednjeg veka, iako se javljaju u srednjovekovnom izvoru, očuvanom u srednjovekovnim rukopisima (i to ni manje ni više no izvoru koji je značajan ujedno i za ova naša podneblja) i iako su o njima i o njihovim vezama sa južno slovenskim Srbima pisali Tibor Živković i Aleksandar Loma (koje barem jednim delom poštuješ) i pogotovu Đorđe Janković (kojeg definitivno smatraš zbog pojedinih stavova, kako da se izrazim,
vašim) a bez čega ja uopšte ne bih ni postavio na ovu temu te citate iz Porfirogenitovog
Spisa o ceremonijama, ti si mene napao da nekakve
političke aspekte unosim u temu (sic!) i iskritikovao to...a ovde si
ni manje ni više no stavio lajk na objavu o kralju Serviju Tuliju.
3. Da dodam, kao treće, što se tiče
latentne fobije od istorijskih izvora mogu samo da konstatujem da posle svega skeniranog, fotografisanog, citiranog i okačenog, pravo je pitanje šta si onda ti jer sam ja za mesec dana okačio više izvora na ovaj forum neko ti za deset godina. Ako ja imam 'fobiju', onda bi to samo značilo da ti imaš - alergiju na izvore, do te mere da dobijaš vazovagalnu sinkopu kad kod primetiš izvor pa mora da te vodimo u Urgentni da ne bi preminuo.