30 година од злочиначке агресије НАТО пакта на Републику Српску

Opet ti kme kme 1995. nas napali iz čista mira u Bosni.

Postoji vremenski slijed koji ti ne ide u korist.
U augustu 1991. Milošević naređuje JNA generalu u BL da podijeli oružje Srbima što je snimljeno.
1.10.1991. JNA razara selo Ravno u Hercegovini na putu za Dubrovnik.
9.1.1992. Srbi u BiH proglasili Republiku Srpsku i odvajanje od BiH
1.4.1992. srpske paravojne jedinice napadaju Bijeljinu i događa se prvi masakar nesrba nakon čega se spirala zločina diljem BiH ubrzava.

Sada se mjere drugih da se brane od toga izvrću kao njihov napad na Srbe i da su oni time započeli sukob.
Neće biti!
-Iz sela Ravnog pucali na kolonu JNA
-18.11.1991.u Grudama Hrvati proglasili Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu
-U martu 92 regularne jedinice HV 3 GB prelaze rijeku Savu iz Slavonskog u B.Brod.
-U martu 92 u selu Sijekovac kod B.Broda paravojska HOS masakrirala srpske civile.
Prvi ratni zločin na teritoriji BiH.Dakle prije događaja u Bijeljini.

Pa da, to i ja kažem. Takav smo narod. Nesposoban da funkcioniše bez tutora.
Iznenadio si me onom porukom.Ja sam svestan da si vatreni navijač nato alijanse ali da onako pišeš...Pih.
I nisi u pravu,vidiš da možemo i samostalno da funkcionišemo bez slušanja secikesa,pljačkaša i hohštaplera sa zapada.Eto,nećemo da uvedemo sankcije Rusiji,a to boli ove tvoje idole,otud i pokušaji destabilizacije Srbije od ovih na ulicama već devet meseci.
Ja sam se već navikao na tvoje čudne poruke ovde,ali da napišeš da bi se mi pobili na ovim prostorima da nije natoa,e to je već previše,jer,kao što je poznato,nato je ODBRAMBENI SAVEZ koji seje smrt gde god može,bez da ga je iko napao.Eto,imamo primer Ukrajine koja nije nato članica,ali to ne smeta državama natoa da učestvuju u sukobu.

Reci za nekog ko te bombardovao i ubijao,da bez njega ne mozes funkcionisati je izgleda posebna vrsta ludila ili mazohizma.
Ne mogu to da razumijem osim ako onaj koji to kaze i sam ne zeli zlo srpskom narodu.
Dovoljno je vidjeti samo sliku onog ubijenog dvogodisnjeg djecaka Marka ili one djevojcice Milice,a kamoli svih ostalih zrtava,od kojih si jedna mogao biti i ti ili neko tvoj,pa da ti dusa place i da pljujes NATO...a ne da hvalis zlotvore.
Kakav god narod bio i kako god zivio, bacanje bombi na glavu mu ne moze nikad donijeti dobro.
To je laz i svako ko tako govori ili je glup ili zlonamjeran.

-Iz sela Ravnog pucali na kolonu JNA
-18.11.1991.u Grudama Hrvati proglasili Hrvatsku Republiku Herceg Bosnu
-U martu 92 regularne jedinice HV 3 GB prelaze rijeku Savu iz Slavonskog u B.Brod.
-U martu 92 u selu Sijekovac kod B.Broda paravojska HOS masakrirala srpske civile.
Prvi ratni zločin na teritoriji BiH.Dakle prije događaja u Bijeljini.
Da da, Srbi brali ljubičice izmedju pauzi pucanja na Slavonski Brod i onda Hrvati neprovocirani iznenada uzvratili.
Po UN napadnuta država ima pravo uči do 50km u područje od kuda je napadnuta da se zaštiti.

Da da, Srbi brali ljubičice izmedju pauzi pucanja na Slavonski Brod i onda Hrvati neprovocirani iznenada uzvratili.
Po UN napadnuta država ima pravo uči do 50km u područje od kuda je napadnuta da se zaštiti.
Eto,tako je i JNA imala pravo da interveniše u svojoj državi na teritoriju Hrvatske.

Eto,tako je i JNA imala pravo da interveniše u svojoj državi na teritoriju Hrvatske.
Apsolutno, kad su krenule naoružane srpske barikade, pucnjava, otkazivanje poslušnosti vlasti, mogli su asistirati policiji ako je bilo potrebno.
Umjesto toga ona se pridružila pobunjenicima protiv legalne vlasti.

Apsolutno, kad su krenule naoružane srpske barikade, pucnjava, otkazivanje poslušnosti vlasti, mogli su asistirati policiji ako je bilo potrebno.
Umjesto toga ona se pridružila pobunjenicima protiv legalne vlasti.
E,al Srbi nisu pucali po JNA, i blokirali kasarne,nego Hrvati.

E,al Srbi nisu pucali po JNA, i blokirali kasarne,nego Hrvati.
Koje blokade kasarni 1990. ?
Srbi su se oružano pobunili, zabarikadirali se barikadama po cestama, javno objavili da više ne slušaju vlasti. Počeli se kostimirati kako nekadašnji neprijatelji naroda i kvislinzi četnici.
Imali su mali milijun razloga da se uključe u zaštitu ustavnopravnog poretka SFRJ, ali oni su svoju silu iskoristili da napadnu taj poredak u stave se na stanu četnika.

Koje blokade kasarni 1990. ?
Srbi su se oružano pobunili, zabarikadirali se barikadama po cestama, javno objavili da više ne slušaju vlasti. Počeli se kostimirati kako nekadašnji neprijatelji naroda i kvislinzi četnici.
Imali su mali milijun razloga da se uključe u zaštitu ustavnopravnog poretka SFRJ, ali oni su svoju silu iskoristili da napadnu taj poredak u stave se na stanu četnika.
Barikade su odbrambeno sredstvo,a ne napadno.Srbi su se morali branit od povampirenog ustaštva.
91 vas više nismo čekali nenaoružani ko 41.

Još mi niko nije odgovoria kako se nije ponovila 41. nad Srbima iz RH koji su živili van teritorija RSK daleko od zaštite njene vojske i JNA?

I da dodam, zašto bi klali Srbe po Kninu i Vukovaru prije nego je rat iti započea kad nismo to radili ni 92., 93. ili 94. kad je rat već bia u toku i kad smo se imali razloga naudit Srbima iz Dubrovnika, Splita, Varaždina, Zagreba ili Rijeke koji su tu živili cilo vrime(i prije, i za vrime i nakon rata) i to nezaštićeni od vaše vojske ili JNA?

.

Back