Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A ako nekog zanima analiza detaljna analiza filma The Wall preporucujem sajt
www.thewallanalysis.com
Interesantno da i u Wall-u im je delimicno inspiracija Syd, jer imaginarni lik u filmu- Pink posto dozivljava nervni slom unakazuje sebe- brije glavu,obrve a to je svojevremeno i Syd uradio u kasnijim godinama.

Nick Wright je ovako izjavio za jedan intervju:"Ima jedna stvar koja mi je urezana u secanju i necu je nikad zaboraviti; isao sam na snimanje "Shine on".Usao sam u studio i video nekog coveka kako tu sedi, nije bio mnogo udaljen.Nisam ga prepoznao.Upitao sam "Ko je taj covek?"
-"To je Syd." Zanemeo sam,nisam mogao da verujem..obrijao je celu kosu,obrve -apsolutno sve.Roger je bio u suzama,mislim da sam i ja bio; da, obojica smo plakali.Bilo je sokirajuce.Sedam godina nismo sa njim imali kontakta a onda se jednostavno pojavio za vreme tog snimanja.Ne znam- slucajnost,karma,sudbina, ko zna?Ali bilo je jako, jako potresno.I sad kada o tome razmisljam,prisecam se njegovih ociju, ali...sve ostalo je bilo drugacije."

Syd je legenda i tragicna licnost jer je mogao da stvori mnogo toga,ali nije.Bilo da je to zbog droge ili sizofrenije- njegova karijera se prerano zavrsila i on sigurno nije doziveo vrhunac u svom stvaralastvu.Ipak, ostace upamcen po onome sto je iza njega ostalo.
Ali ko zna, da nije bilo svega toga mozda danas ne bi postojale pesme kao sto su Wish you were here i Shine on you Crazy Diamond.Znaci,kao sto je vec neko rekao(mozda i na ovom forumu)- Pink Floyd moze da vam se svidja ili ne svidja ali ne mozete reci da su losi.

pogledaj "The Pink Floyd and Syd Barrett story", odlican dokumentarac (BBC)

shta se bre iskashljavash............popij sirup(nemoj samo da previshe zavolish onaj od jagorcevine,ko ja.........plashim se da nezavrshim ko kobejn,on se time drogirao)aj pogodi koje sam godishte.......i skloni taj avatar,pravish mi zazubice shto nemam plocu

ne bavim se pogadjanjem godista...ni drogiranjem sirupima za kasalj....;)

da se vratim na temu...pre nekoliko dana u Londonu je bilo izvodjenje Atom Heart Mother - italijanski pf tribute band, Ron Geesin i Caroline Dale...a kao gost je svirao i Gilmour

Neću trošiti puno reči i pisati kilometarske postove , samo ću reći KKKKKKKKKKKKKKKKKKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNNNNNGGGGGGGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOVVVVVVVVVVVVVVVVVVIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ako je neko zainteresovan, mogu negde da upload-ujem koncert Syd Barrett-a - mislim da je to jedan od poslednjih njegovih nastupa.....

Syd-1970-06-06-front-1.jpg

Syd-1970-06-06-back-1.jpg

jao kako je zgodan...:heart:

a nesto ja spomenula u skolu......i vjerovali ili ne, od njih 30 u razred 10 je culo za nih....:roll:.......a od tih 10 osmoro zna samo za another brick in the wall....:roll:
katastrofa!:eek:

jao kako je zgodan...:heart:

a nesto ja spomenula u skolu......i vjerovali ili ne, od njih 30 u razred 10 je culo za nih....:roll:.......a od tih 10 osmoro zna samo za another brick in the wall....:roll:
katastrofa!:eek:

NIje ni kod mene skoro niko cuo za njih, ali mi se cini da po kaficima i diskotekama kada krene ona tehno obrada ljudi poprilicno reaguju na nju, iako ja tu obradu smatram skrnavljenjem.Ali kad vidim sta sve slusaju i drago mi je sto nisu culi, jer se uz tu muziku Pink Floyd nikako ne uklapa

joj znam to...........ma kod mene u bivshem odeljenju zna nas 2,ali ostali znaju samo taj rmx.....boze mili 'de ja zivim.........al zato van odeljenja!!!!!!!!!!!e sinoc su na toj svirci svirali another brick in thr wall-raspust zvanicno moze da pocne!bash smo se otkacili.......hteli su i shine on you crazy diamond(dodushe part1,ja vishe volim 2),ali jok.......a ***,spora je za svirku u parku,ali je fenomenalna

Back