Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U septembru izlazi Gilmour-ov petostruki live album: Live at Gdansk - cd i vinil izdanje...
zivo me zanima da li ce se ploca ikada pojaviti kod nas...:think:
koliko znam, On an island nije kod nas objavljen u vinil izdanju....

The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river

Forever and ever

naisla sam u Politici u nekom dodatku na pesmu.. mislim da je posvecjena Baretu.

Uspavanka za dijamanta
za Syd-a

Raspuklo jato vrana
na letnjem nebu:
tacke za recenice
koje nismo izgovorili.

Sedimo i cutimo.

Sedimo u vremenu,
cutimo na ulicama
pustih gradova.

Ili hodamo po bezbroj
belih i izbecenih ociju
u bremenu noci.

Kotrljaju se zguzvani papirici
oduvani iz pora zidova
na gradskim trgovima.

Razvijamo ih:
ne kazu nista.

Vetar cvili u cevima
duboko
pod zemljom.

Vladimir Stojnic

Echoes---neprevaziđeno
Jedan od retkih primera korišćenja reči "submarine" u ne-imeničkom (kako ovo ružno zvuči...) obliku. Kad sam bio mlađi strašno sam se tripovao (otkud sad podmornica?!), a onda sam, nekoliko godina kasnije, shvatio šta to zapravo znači. :)

Overhead the albatross hangs motionless upon the air
And deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant tide (time?) comes willowing across the sand
And everything is green and submarine.

:)

dzaba meni signature strat - zvuk je u rukama i glavi gitariste (i sluhu), a ne u modelu gitare....
Muzika/melodija i stil sviranja (ono što bi se moglo nazvati "feel" - Gilmour je poznat po bendovima, pogotovu onim od 2-2.5 stepena) su u rukama i glavi gitariste, a zvuk je definitivno u modelu gitare i efektima. :)

[Edit] Upravo shvatih kako ovo "Gilmour je poznat po bendovima" zvuči na prvi pogled - Gilmour je ipak poznat samo po jednom bendu ;) a pod bendovima od 2-2.5 stepena mislim na bending tehniku sviranja. :)

Poslednja izmena:
relic je malo olupana i izgrebana verzija - bolje da se kupi jeftinija, pa mogu da angazujem komsijine macke da je izgrebu...:D
Ali ovaj Relic koji prodajte R&R ima istu cenu kao NOS kod bilo koga drugog (pri čemu oni sami nemaju jeftiniji NOS), tako da ti dođe na isto, a još ljudi šalju u Jugoslaviju. :) Sinoć sam baš razlupao kasicu-prasicu, možda i padne ova gitara uskoro... ;)

Back