Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Muzika/melodija i stil sviranja (ono što bi se moglo nazvati "feel" - Gilmour je poznat po bendovima, pogotovu onim od 2-2.5 stepena) su u rukama i glavi gitariste, a zvuk je definitivno u modelu gitare i efektima. :)

[Edit] Upravo shvatih kako ovo "Gilmour je poznat po bendovima" zvuči na prvi pogled - Gilmour je ipak poznat samo po jednom bendu ;) a pod bendovima od 2-2.5 stepena mislim na bending tehniku sviranja. :)

slusaj, ja ne mogu da zvucim k'o Gilmour - ne samo uz pomoc njegove gitare, nego ni uz pomoc njega licno :lol: , tako da moja kasica prasica ne mora da se brine...ostace u komadu...za sada...:)

naisla sam u Politici u nekom dodatku na pesmu.. mislim da je posvecjena Baretu.

Uspavanka za dijamanta
za Syd-a

Raspuklo jato vrana
na letnjem nebu:
tacke za recenice
koje nismo izgovorili.

Sedimo i cutimo.

Sedimo u vremenu,
cutimo na ulicama
pustih gradova.

Ili hodamo po bezbroj
belih i izbecenih ociju
u bremenu noci.

Kotrljaju se zguzvani papirici
oduvani iz pora zidova
na gradskim trgovima.

Razvijamo ih:
ne kazu nista.

Vetar cvili u cevima
duboko
pod zemljom.

Vladimir Stojnic

Pa nije mu lošu pesmu napisao, lepa je:)

slusaj, ja ne mogu da zvucim k'o Gilmour - ne samo uz pomoc njegove gitare, nego ni uz pomoc njega licno :lol: , tako da moja kasica prasica ne mora da se brine...ostace u komadu...za sada...:)
Pre par meseci sam u Mitrosu probao dva Strata (jedan meksički, jedan američki) - prvo što sam krenuo da sviram bio je Shine On You Crazy Diamond Part II :) i bio sam iznenađen koliko je zvuk na Ameru bio sličan originalu. Misao koja mi je prošla kroz glavu bila je "Ok, to je to, pravim Pink Floyd tribute bend", a onda sam pogledao u novčanik. :)

Sve u svemu, drži kasicu prasicu na stand-by - ako baš nećeš da se otvoriš za DG signature gitaru uvek imaš opciju "običnog" Strata za male pare. ;)

Pre par meseci sam u Mitrosu probao dva Strata (jedan meksički, jedan američki) - prvo što sam krenuo da sviram bio je Shine On You Crazy Diamond Part II :) i bio sam iznenađen koliko je zvuk na Ameru bio sličan originalu. Misao koja mi je prošla kroz glavu bila je "Ok, to je to, pravim Pink Floyd tribute bend", a onda sam pogledao u novčanik. :)

Sve u svemu, drži kasicu prasicu na stand-by - ako baš nećeš da se otvoriš za DG signature gitaru uvek imaš opciju "običnog" Strata za male pare. ;)

prethodna kasica prasica je zrtvovana za strata pre 2 godine - americki, jeftin :mrgreen:

Umro Rick Wright

0536007.17.jpg

David Gilmour, Richard Wright i Nick Mason​

Richard Wright, jedan od osnivača legendarne britanske rock skupine Pink Floyd, umro je sa 65 godina života nakon borbe s rakom. Tragičan događaj potvrdio je njegov glasnogovornik.

Skupina Pink Floyd predvođena Sydom Barrettom osnovana je 1964. i postala je čuvena po svom psihodeličnom rocku i u svijetu je prodala više od 200 milijuna albuma.

Richard Wright je jedan od petero suosnivača skupine. Svirao je klavijature i pisao je glazbu na albumima 'Dark Side Of The Moon' i 'Wish You Were Here' koji su postali klasici rock glazbe.

''Obitelj Richarda Wrighta s velikom tugom objavljuje da je Richard umro nakon kratke borbe s rakom'', rekao je njegov glasnogovornik.

Pink Floyd se zadnji put okupio u svibnju 2007. godine na koncertu održanom u Londonu u spomen na Syda Barrett

E! Sinovi i kćeri! Ima li neko stvar Embrio? To sam čuo samo jednom u životu i nigde ne mogu da nađem.
Aj molim vas, ako neko zna gde ima, javite mi na pp
hvala puno

Back