Silvie
Aktivan član
- Poruka
- 1.294
Ima li neko iskustva sa evra(ortho-evra) flasterima?
Da li se mogu kupiti kod nas bez recepta i da li ih ima u bolje snabdevenim apotekama?
Znam da je cena oko jedne crvene za 3 kom. pa i nije loše, to je 10-ak boljih durex
kondoma kad' se uzimaju na pakovanje od 3 kom, ili negde 15-ak durex classic kond.
Tako da i nije skupo ako ste dosta sexualno aktivni.Valjda jedan flaster - nedelju dana,
ajd' sad'... Nema direktne veze sa pil. za dan posle, ali da ne otvaram novu temu rekoh... (:
Mislim da kod nas flastera jos nema na trzistu. Jedan flaster bi trebalo da se drzi jednu nedelju a zatim se ukloni i zalepi II pa III nedelje treci s tim sto moze da se desi da se odlepi u toku tih nedelju dana te se mora zalepiti II. Takodje mislim i da tezina predstavlja faktor- zenama koje imaju veci visak kilograma se ne preporucuje jer nije podjednako delotvoran kao kod onih cija je kilaza da kazemo adekvatna.
Vecina kontraceptivnih pilula se kupuje tj. ne ide na recept ali to nije razlog da odes i sama kupis jednu ili drugu vrstu. Ne mora da znaci da ce ti nesto faliti ali je ipak bolje da ti ih ginekolog odredi. Takodje ginekolog ce znati zasigurno da li flastera ima na nasem trzistu ili ne i znace da ti kaze koliku zastitu pruzaju je li isti postotak kao kondom, pilula... veci ili manji.
http://www.orthoevra.com/