Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mislis da je stetno s obzirom da je ne bih koristila vise,bar ne ove godine,i da sam je zadnji put koristila pre vise od godinu dana a da pri tom nisam imala nikakvih posledice i problema...

Poenta je da se tablete ne koriste u tu svrhu i to što si dobila sedam dana posle pilule je slučajnost a ne pravilo, neko dobija za dva dana, neko za deset, neko bogami poremeti ciklus pa posle nema pojma kad će dobiti. Ako baš hoćeš da pomeraš menstruaciju idi kod ginekologa, postoje druga hormonska sredstva za to.

Ja sam ih uzela dva puta u zivotu a uzasavam se misljenja da je to nacin kontracepcije i da se uzima cesto.
To je za nepredvidjene okolnosti - kad pukne kondom ili slicno a ne posle svakog rizicnog seksa. Rizicni seks ne treba ni praktikovati, ne samo zog trudnoce a rizican je svaki nezascicen seks.

pozz svima....trazih po forumu temu o zastiti tokom prvog puta pa naleteh na ovu.....

e moju devojku je sramota da se bilo sta raspita,pa rekoh moram ja...radi se o zastiti tokom prvog puta.....

e sad...kondom se podrazumeva...ali voleli bi smo oboje da budemo sigurniji...tako da bih voleo da nas neko posavetuje o dodatnoj zastiti..

zato sto mislim da nije preporucljivo da pije ab pilule jer je vrlo mlada,mada ona hoce...ali ne bih voleo da se truje time

ja imam 16god i 4 meseca,a ona za 2 meseca puni 17.

hvala svima!

pozz svima....trazih po forumu temu o zastiti tokom prvog puta pa naleteh na ovu.....

e moju devojku je sramota da se bilo sta raspita,pa rekoh moram ja...radi se o zastiti tokom prvog puta.....

e sad...kondom se podrazumeva...ali voleli bi smo oboje da budemo sigurniji...tako da bih voleo da nas neko posavetuje o dodatnoj zastiti..

zato sto mislim da nije preporucljivo da pije ab pilule jer je vrlo mlada,mada ona hoce...ali ne bih voleo da se truje time

ja imam 16god i 4 meseca,a ona za 2 meseca puni 17.

hvala svima!

Pilulama za kontracepciju se NE TRUJE ako tvoja devojka lepo ode kod ginekologa ili u neko savetovalište i posavetuje se o tome i oni joj preporuče određenu vrstu! A može da se desi da se ''otruje'' ako misli da je spremna za sex a nije spremna da se zaštiti i da priča o tome...

Ako pijes Postinor2, prvu tabletu uzimas odmah nakon nezasticenog odnosa (ako nisi u mogucnosti odmah, a ko i ima kod sebe bas te tablete, bas tada, onda najkasnije 72h nakon odnosa), a drugu 12h nakon prve!

Uh,..dobro jer surra moram poseti ginekologu pa ako je uzemm veceras zbog tip nus pojava ne znam da li je pametno, pa sam mislila da odem popdne kod ginekologa i da je pitam sve lepo sta i kako,..ako moze najkasnije 72 sata onda bih sacekala ako ne onda daj da popijem odma :(

Uh,..dobro jer surra moram poseti ginekologu pa ako je uzemm veceras zbog tip nus pojava ne znam da li je pametno, pa sam mislila da odem popdne kod ginekologa i da je pitam sve lepo sta i kako,..ako moze najkasnije 72 sata onda bih sacekala ako ne onda daj da popijem odma :(

aj, prije nego se uspanicis sjedi i preracunaj svoj cikus...ok
ako je sve redovno, a ovaj..incidenat...se nije zbio bas za rizicnih dana
sacekaj do sutra i vidi sve s ginekologom; popij pilulu "pod nadzorom"...
ako skontas da je bas u...nezgodno vrijeme idi do dezurne apoteke i popij pilulu odmah...
sutra, naravno, doktoru...

ps ne panici, bit ce sve ok :)

E brate zaobidji me!!!
Hitno je i prvi put sam ih kupila sada i sta sad da se ubijem?

Ne, naravno.Ako je hitno, treba uzeti.
Ali su tako lako i dostupno resenje, da ces ih mozda kupiti i drugi, i treci i peti put, kao sto sam ovde vec citao da neke zene rade.

A sa tako slozenim i finim hormonskim procesima u telu nije preporucljivo zayebavati se svako malo na tako brutalan nacin.

Postinor :thumbdown: je smrt. To je tableta a ogromnom kolicinom hormona koja ubija sve pred sobom, i nikako nije za zezanje. Skoro je objavljeno da bi samo ako je bas hitno mogla da se pije sa razlikom od 6 meseci, a najbolje je nikad. To toliko poremeti organizam da se desava da dobijes ranije, da traje 10 dana,POREMETI TI ORGANIZAM!
Pazljivo stavljajte kondom i ne kupujte na trafici :dash:
ili jednostavno anti-bebi pilule, svako vece po jedna i mirno spavas uvek, sexas se kad hoces i gde hoces :super:

Back