Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ima li neko iskustva sa evra(ortho-evra) flasterima?
Da li se mogu kupiti kod nas bez recepta i da li ih ima u bolje snabdevenim apotekama?
Znam da je cena oko jedne crvene za 3 kom. pa i nije loše, to je 10-ak boljih durex
kondoma kad' se uzimaju na pakovanje od 3 kom, ili negde 15-ak durex classic kond.
Tako da i nije skupo ako ste dosta sexualno aktivni. :) Valjda jedan flaster - nedelju dana,
ajd' sad'... Nema direktne veze sa pil. za dan posle, ali da ne otvaram novu temu rekoh... (:

Mislim da kod nas flastera jos nema na trzistu. Jedan flaster bi trebalo da se drzi jednu nedelju a zatim se ukloni i zalepi II pa III nedelje treci s tim sto moze da se desi da se odlepi u toku tih nedelju dana te se mora zalepiti II. Takodje mislim i da tezina predstavlja faktor- zenama koje imaju veci visak kilograma se ne preporucuje jer nije podjednako delotvoran kao kod onih cija je kilaza da kazemo adekvatna.
Vecina kontraceptivnih pilula se kupuje tj. ne ide na recept ali to nije razlog da odes i sama kupis jednu ili drugu vrstu. Ne mora da znaci da ce ti nesto faliti ali je ipak bolje da ti ih ginekolog odredi. Takodje ginekolog ce znati zasigurno da li flastera ima na nasem trzistu ili ne i znace da ti kaze koliku zastitu pruzaju je li isti postotak kao kondom, pilula... veci ili manji.
http://www.orthoevra.com/

Mislim da kod nas flastera jos nema na trzistu...
Vecina kontraceptivnih pilula se kupuje tj. ne ide na recept ali to nije razlog da odes i sama kupis jednu ili drugu vrstu. Ne mora da znaci da ce ti nesto faliti ali je ipak bolje da ti ih ginekolog odredi. Takodje ginekolog ce znati zasigurno da li flastera ima na nasem trzistu ili ne i znace da ti kaze koliku zastitu pruzaju je li isti postotak kao kondom, pilula... veci ili manji.
:) Muškarac sam, samo se interesujem jer su nam dosadili kondomi a zdravi smo oboje.
Šteta ako ih nema u kupovini, čine mi se kao dobar metod kontracepcije, kažu i da su
dosta manje štetne od pilula za kontracep. jer ne ubaciš svu količinu hormona u istom
trenutku nego se postepeno apsorbuje iz flastera. Cena nije tako visoka kako sam čuo,
samo zapravo ne znam da li ih ima negde u kupovini kod nas ili moraju preko neta da se
naručuju. ??? :)

Ne, jedinu fzičku promenu koju sam ja imala je više hormonske prirode - dobila sam posle 17 dana...
A što se tiče psihičkog stanja, sad me podseti da sam bila vrlo tužna... ali standardno i hronično za taj period... I osećala sam se jezivo sama, pošto nisam nikome rekla za to, znao je samo on, a i on... hm...
A mislim da je blaga nervoza (kod tebe pojačana) - to stanje krhkosti i razdražljivosti - normalno posle uzimanja te pilule... Nešto kao PMS...

Isti slucaj, kasni mi evo vec sest dana i vec sam uplasena jer mi se to nije desavalo ranije... tj nikada pre nisam pila ove pilulice "za dan posle" pa ni ne znam sta se desava kod sledece menstruacije... cekam jos dva tri dana i radim test ili idem kod ginekologa... bas sam pod stresom zbog ovog kasnjenja...:cry:

Joj izvini, za zabunu oko pola .
"Hormoni iz ORTHO EVRA® dospevaju u krvotok i preradjuju se drugacije od hormona koji se nalaze u kontraceptivnim tabletama. Bicete izlozeni oko 60% vise estrogenu ako koristite ORTHO EVRA® no kada bi ste koristili klasinu kontraceptivnu pilulu koja recimo sadrzi 35 micrograma estrogene. Povecanje kolicene estrogena moze pojacati propratne a nezeljene efekte. Rizik od tromboembolije (stvaranja krvnog ugrska u krvnim sudovima nogu i/ili pluca) moze se povecati ako koristite ORTHO EVRA®. Studije su pokazala da postoji riyik od stvaranja ugrusaka kod zena ORTHO EVRA® ili kontraceptivne tablete sa levonorgestrelom ili norgestimatom) i 30-35 micrograma estrogene. Rezultati studija su otprilike takvi da se rizik od ozbiljnih ugrusaka duplira do toga da ne dolazi do promena kod zena koje koriste ORTHO EVRA® u odnosu na one koje koriste kontraceptivni pilulu." rekose cike sa sajta koji sam prilozila u prethodnom postu a u rubrici: pilula ili flaster? i ne samo tamo ve i na sajtu :http://www.zamislisrbiju.org/forum/viewtopic.php4?p=36366&sid=29d2e580130b634d251ab7e68ba13015
Mozda bi ipak bilo dobro da se konsultuje ginekolog, makar mailom....a?
ginekolog@21dan.com

Imala sam nezgodu sa kondomom isto kao neke devojke koje su pisale ovde, i morala sam da popijem ove pilule... Imala sam nevidjene bolove! Prvih par dana su bili nepodnosljivi! Imala sam i bolove u grudnom kosu, svakog puta kad udahnem osetim bol.. Osecaj je odvratan.. Kasnije su me boleli samo jajnici i to sve dok nisam dobila, citave 2 nedelje!! (inace menstruacija mi je poranila dan-dva..) Bolela su me i ledja i noge i grudi. Htela sam cisto da napisem da ako se nekome desi isto da se ne uplasi, posto u svoj panici u kojoj sam bila citala sam razne tekstove o simptomima trudnoce koji su bili indenticni! Ali opet svaki organizam drugacije reaguje..Moj savet je - nemojte dovoditi sebe u tu situaciju da morate da pijete ove tablete! Mnogo je los osecaj...osecate da je lose za vas organizam...

Isti slucaj, kasni mi evo vec sest dana i vec sam uplasena jer mi se to nije desavalo ranije... tj nikada pre nisam pila ove pilulice "za dan posle" pa ni ne znam sta se desava kod sledece menstruacije... cekam jos dva tri dana i radim test ili idem kod ginekologa... bas sam pod stresom zbog ovog kasnjenja...:cry:

Ja sam ih pila par puta, nikad nisam imala ni psihicke ni fizicke simptome, osim sto mi je uvek kasnilo oko nedelju dana, a i pise u uputstvu da je to normalno,tako da ne bi trebalo da panicis.

treba mi pomotj.
naime.
proshlu nedelju,2.03.smo,moj dechko i ja,pokushali da imamo seksualne odnose.kako mi je to bio prvi put,jako me je bolelo.pokushavali smo,istroshili sve kondome.na kraju me je probio,bez kondoma,ali malo.krvarila sam.nije mogao da udje u mene skroz jer me je bolelo,nisam htela da silimo.
juche,uveche,smo nastavili...ushao je ceo u mene.bez kondoma.ponovo sam iskrvarila malo.ali ne brine me to.brine me shto je bez kondoma.***,nismo ih imali,da sad ne objashnjavam,ali on nije svrshio.uopshte.probio me je,par puta gore-dole i to je to.kaye da mu nije ni predsemena technost ishla.znam da ne moze to da oseti,ali on ga je izvadio chim je primetio da se malo vishe napalio.
i sad ja ne znam.
bila sam do ginekologa,ne radi.sutra ujutru idem.shta mislite,da li treba da popijem tabletu,tj da li tje biti potrebe za time?
jako se plashim...zaista.verovatno tripujem...ali....
poslednju menstruaciju sam imala 22.februara...i traju mi po 3 dana,2...krvarenje,ostatak prolazi.
molim vas,na shto brzem odgovoru.jako mi je teshko.ko zombi sam.
hvalaaaa...

da li da uzmem postinor_?

pomagajte....
imala sam nesrecan slucaj pucanja kondoma u najgorem trenutku i sve je zavrsilo u meni...popila sam tabletu nakon 2 sata i drugu 12 sati od prve....inace to mi je bio neki 11-12 dan ciklusa....nakon 5-6 dana sam dobila...trajalo mi je kratko,2-3 dana, bilo je nekako nezgodno bolno,neubicajno,krsta su me bolela,nije jak bol vec cudan....
da li se to racuna kao rana menstruacija? jer ako nije tako...meni kasni vec par dana....
sta da radim?
elena:confused:

pomagajte imam veliki problem...prosle nedelje dva dana posto mi je hitic meseca se zavrsio moj dragi je bio malo nepazljiv...malo vise...popila sam postinol nakon 10h...danas sam dobila dali je to normalno da dobijem u razmaku od 6 dana...da li je toposledica postinola...pomagajte...hvala puno unapred..:shock:

pomagajte imam veliki problem...prosle nedelje dva dana posto mi je hitic meseca se zavrsio moj dragi je bio malo nepazljiv...malo vise...popila sam postinol nakon 10h...danas sam dobila dali je to normalno da dobijem u razmaku od 6 dana...da li je toposledica postinola...pomagajte...hvala puno unapred..:shock:
Sasvim je normalno. To je nus pojava posle korishcenja postinora ili bilo koje druge pilule "za dan posle".

Pilule za "jutro posle" su hormonske, pa zato bi bilo najbolje da se ne dodje u tu situaciju. ali kad vec mora ***. ja sam ih pila 2 puta, one su takve da deluju kao inekcija na organizam, tj NIKAKO IH PITI NA PRAZAN STOMAK! prvi put mi je poranilo 2 nedelje, a drugi put mi je preskocilo jedan mesec. nisam probala druge, ove me nisu zeznule ali se nadam da necu morati da ih pijem ponovo!!!
posto moraju obe da se popiju u roku od 72 sata, najbolje bi bilo da odete kod ginekologa prvo.

Pomoc!!!!
Ne znam nista o toj piluli, istrazujem sada. Desila mi se sinoc nezgoda.To je 9 na 10 dan menstr.ciklusa. Da li postoji mogucnost da zatrudnim ako mi nije bas najredovniji ciklus (proslog meseca sam imala 3.maja, a poslednja menstr. je bila 10. juna.? Kupila sam maybe baby i po njemu sam u pred fazi ovulacije , ili ja ne umem da ga koristim. Da li da preduzimam nesto ili da cekam?
Najlepse hvala svima koji mogu pomoci savetom!

mislim da cu da poludim
popila sam postinor pre 4 dana i nishta posebno mi se nije dogadjalo fizichki...
ali ovako...
juche sam bila malo vishe osetljiva, ali danas! plachem i ne mogu da prestanem! sve me boli koliko se nerviram i plachem i nikako ne mogu da prekinem! ON je bio uz mene prva tri dana, danas mi se ceo dan ne javlja i ja umirem. (iza njegovog "nejavljanja" je dublja pricha, i uvek to kapiram, ali sada nikako!) satima vec ne prestajem da cmizdrim, mislim da cu da shiznem na kraju! grlo me otkida, ne znam shta cu sa sobom!
kada ce da prestane ovo "ludilo"?????

Pomoc!!!!
Ne znam nista o toj piluli, istrazujem sada. Desila mi se sinoc nezgoda.To je 9 na 10 dan menstr.ciklusa. Da li postoji mogucnost da zatrudnim ako mi nije bas najredovniji ciklus (proslog meseca sam imala 3.maja, a poslednja menstr. je bila 10. juna.? Kupila sam maybe baby i po njemu sam u pred fazi ovulacije , ili ja ne umem da ga koristim. Da li da preduzimam nesto ili da cekam?
Najlepse hvala svima koji mogu pomoci savetom!

1. Naravno da postoji mogucnost da ostanes u II stanju sa neredovnim ciklusom
2. May be babby nije pouzdan

ne znam sta da te posavetujem nisam lekar, mozda bi bilo bolje da si kontaktirala www.21.dan.com online ginekologe.....

mislim da cu da poludim
popila sam postinor pre 4 dana i nishta posebno mi se nije dogadjalo fizichki...
ali ovako...
juche sam bila malo vishe osetljiva, ali danas! plachem i ne mogu da prestanem! sve me boli koliko se nerviram i plachem i nikako ne mogu da prekinem! ON je bio uz mene prva tri dana, danas mi se ceo dan ne javlja i ja umirem. (iza njegovog "nejavljanja" je dublja pricha, i uvek to kapiram, ali sada nikako!) satima vec ne prestajem da cmizdrim, mislim da cu da shiznem na kraju! grlo me otkida, ne znam shta cu sa sobom!
kada ce da prestane ovo "ludilo"?????

nezeljene nuspojave se javljaju par sati po uzimanju postinora a ne 4 dana kasnije....plakanje je od panike....

Nemojte pogresno da me shvatite, ne mislim nista zlobno...
Ali- zasto ova tema nije na ginekologiji? Ok, kapiram prvi post, neko je zeleo da cuje konkretna iskustva, ali sada zaista prerasta u temu za ginekologiju.

Inace, smatram da se to moze koristiti u izuzetnim slucajevima, ali da je "redovno" sredstvo kontracepcije- nije.

Imam jedno pitanje... Da li ove tablete mogu da koristim u drugu svrhu? Treba da dobijem na moru,jel bih mogla da popijem ove pilule 15-ak dana pred more, kako bih dobila nakon 7 dana od pijenja,da bi mi se pred polazak zavrsio ciklus? Pila sam ih pre godinu dana jer je decko svrsio u mene,dobila sam nakon 7 dana i posle nikada nisam imala problema sa menstruaciom,uvek sam dobijala redovno itd...

Imam jedno pitanje... Da li ove tablete mogu da koristim u drugu svrhu? Treba da dobijem na moru,jel bih mogla da popijem ove pilule 15-ak dana pred more, kako bih dobila nakon 7 dana od pijenja,da bi mi se pred polazak zavrsio ciklus? Pila sam ih pre godinu dana jer je decko svrsio u mene,dobila sam nakon 7 dana i posle nikada nisam imala problema sa menstruaciom,uvek sam dobijala redovno itd...
NE!
tableta za jutro posle nije za igranje niti je za odlaganje ili tempiranje menstruacije!

Postovane,

Pre izvesnog vremena posetila sam ovaj forum. Pokusavala sam da pronadjem odgovor u vezi postinora (cekajuci jutro da se obratim lekaru). Sada zelim da podelim svoje iskustvo u nadi da ce nekome pomoci.
Stalnog partnera imam 4 godine. Praktikovali smo prekid odnosa, medjutim, kako se ja nisam osecaka dovoljno sigurno, presli smo na kondome. Ono sto se meni desilo jeste da sam u toku jednog meseca imala 2 puta potrebu da popijem postinor. Pre "drugog puta" pokusala sam da nadjem odgovor da li to smem..tj znala sam da ne smem, ali nisam znala koja mi je gora alternativa-popiti...ili sedeti i cekati..i eventualno abortirati........kako je bio praznik, u domu zdravlja u Siminoj i Narodnog Fronta...(ako izuzmemo nekoliko tradicionalno..da ne kazem-zatucano...nastrojenih lekarki, sto opste, sto ginekoloske, medicinske sturke..koje su me ubedjivale kako je diiiivno roditi dete...nema veeze sto si ti stuuudent i td i sl..nebitno)..nisam nasla odgovor na svoje pitanje...tek posto sam kontaktirala privatnog ginekologa saznala sam da je bolje popiti...Takodje, rekao mi je da su to izuzetno jaki hormoni, sok za organizam..i da to apsolutno nikad vise sebi ne uradim u zivotu(to sam, naravno, znala i sama). Popila sam, imala sam krvarenje kao i predhodni put, nikakve propratne efekte(mislim u vidu mucnina, vrtoglavica i sl)...posle toga mi je menstruacija preskocila jedan mesec, imala sam probleme sa aknama kraci period sto nikad ranije nisam, prilicno jake bolove i obilnu sledecu menstruaciju...da bi se sve posle ponovo unormalilo....bar se nadam da nema jos nekih posledica.
Sada pijem kontraceptivne pilule...zao mi je sto sam na ovaj nacin morala da shvatim da je to, po meni bar, najbolje resenje....

Back