Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim ja da niko ne cita sta pise u onoj roze kutijici. Postinor je hormonska nuklearna bomba. I ne treba se shvatati kao vid kontracepcije.
Ja sam to pre uvek imao na "rezervi" jer me boleo *****, ja sam musko pa to ne pijem. Ali upozoravam postinor nije sredstvo kontracepcije. Vec jedno nuzno zlo.

Mozda ce zvucati surovo ali manje stete vam izazove abortus nego ta jedna pilula.

Jel ovo zaista tacno? :?
Dosta mojih prijateljica koristi POSTINOR ... jos ni od koga nisam cula da je on zaista toliko stetan!!!
Sta strucnjaci kazu?
Moracu da porazgovaram sa svojim ginekologom...

Dakle, kao da zivimo u trinaestom veku. Zene sve gluplje i gluplje i sve manje informisane. Koristite postinor kao orbit zvake. Da li ste cule za kondom ili pilule za kontracepciju koje treba ginekolog da vam prepise. Kad vec neznate da se cuvate onda nemojte ni da se je.bete. Tako ce biti manje stete.

Sinoc tokom odnosa sa deckom dogodio se taj -mali- problem koji se (sad vidim) i ne dogadja bas tako retko....j***ni kondom je pukao! Doduse, on je vec bio 'napolju' ali u strahu smo da se nije na vreme sklonio i da je neki delic sperme mozda ostao u meni. Danas smo u apoteci kupili Postinor i apotekarka mi je rekla da on ostavlja posledice samo ako se pije vise od dva puta godisnje. ipak,sada kada sam citala vase poruke i iskustva nisam sigurna da li da ga popijem....u panicnom sam strahu da ne ostanem u drugom stanju ali i da taj lek ne ostavi posledice....nisam zapravo mnogo sigurna ni koliko je efikasan....vasa iskustva su razlicita i sada stvarno ne znam sta da mislim...
Da li uopste treba o da pijem?
apotekarka mi je takodje rekla da su mucnina i sl.retki i da ne traju dugo...
U uputstvu za koriscenje pise da se ukoliko kasni duze od nedelju dana treba javiti ginekologu...ali,ja nemam bas uvek redovne menstruacije i ne znam kako cu znati zasto je izostala ovog puta ako izostane....

Procitala sam par stvarno duhovitih poruka koje su me oraspolozile,ali moram da vam skrenem paznju da tek sad razumem koliko onima koji traze savet nije do sale kada se nadju u ovakvoj situaciji. zato,ako neko ima neki dobar savet....nek pozuri :) hvala unapred,pozz

sinoc nam je pukao kondom. doduse on je vec bio 'napolju' ali ni decko ni ja nismo sigurni da se 'sklonio' na vreme...tj.da mozda neki delic sperme nije ipak ostao u meni....kupila sam postinor i apotekarka mi je rekla da nije stetan (mnogo) ukoliko se ne uzima vise od dva puta godisnje i da slobodno mogu da ga popijem ako nisam sigurna. u panicnom sam strahu od trudnoce ali se plasim da tim pilulama ne ostetim zdravlje. da problem bude veci, u uputstvu pise da ukoliko menstruacija bude kasnila vise od 7 dana treba da se javim ginekologu,a ja menstruaciju i inace nemam redovno.

procitala sam sve strane i vasa iskustva i misljenja su skroz podeljena, pa i dalje ne znam sta da radim.

Do sada nikada nisam pila nista slicno (niti sam imala potrebe) pa stvarno ne znam da li imam razloga da uopste pijem tabletu i da li treba da brinem o njenim vecim posledicama.

neke od vasih poruka su stvarno duhovite i moram priznati da su me oraspolozile, ali iskreno tek sada shvatam koliko onima koji traze ovakve savete nije do sale. zato molim vas, ukoliko neko ima dobar i konkretan savet...neka pozuri... :) unapred sam vam zahvalna. pozz...

Не може ти нико рећи ,,да'' или ,,не''.
Ја бих ипак препоручила да га не попијеш, много је већи ризик од последица постинора, него од трудноће, овако како си ти описала.
Но, нисам стручна за то, али...ја не бих, да сам на твом месту, ето.

Ubuduće ne heftaj po mraku.
A devojku ostavi, onako preventivno.
Pa ako se ispostavi da je trudna, optuži je da te je varala.
A ako se ispostavi da nije trudna, onda ništa....dopuzi joj na kolenima i isponižavaj se do maksimuma.
Ako treba, popij celo pakovanje postinora. Mislim...ako treba
Ako ne uspe, ili ti od postinora porastu sise, ja ti ovo nisam savetovao

:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Не треба да пије Постинор.Да затрудни, готово је немогуће.
Ејакулат сперме има око 3-5 мл и од 100-120 милиона сперматозоида и са том количином оплодња не мора да се деси, а камоли са две капи.
Мирно спавај.:bye:

:eek::eek::eek: mogucnost zaceca postoji, kako teorijska tako i prakticna!

popiti, otici ginekologu na pregled...mozda je vrijeme i da
vidis zasto ti je ciklus takav kakav jeste + je s takvim
ciklusom tesko bilo sta...napamet lupati...
sve u svemu; spavat ces mirnije i neces 10tak ili vise dana
sjediti i cekati u nepotrebnoj agoniji...

samo, nemoj da ti Postinor prijedje u...naviku

:rumenko: hvala na savetu, znaci stvarno.....odlucila sam da tako i uradim,pa pravac kod ginekologa!
I javljam sta sam uradila....

Trebalo bi je izbegavati...ali ako je situacija takva...bolje je popiti nego rizikovati
neželjenu trudnoću..za koju znamo šta sve nosi sobom....znači moj savet je
popi....a onda kod lekara za neku stalnu kontracepciju....po meni čak najbolje
spiralu...pa kad jednog dana rešiš da rodiš...skloniš tu stvarčicu i sve brige
rešene.......samo nikako ne smeš dozvoliti da ti pređe u naviku pijenje tih
tableta...niti prepuštanje slučaju hoće li kondom pući ili ne....
..:heart:

spirala ne stiti od bolesti
+ kao i sve ostale vrste kontracepcije nosi odredjene...rizike
najbolje da joj ginekolog preporuci vrstu kontracepcije koja
odgovara njenoj dobi i nacinu zivota

Potpuno se slažem nema dileme u tome...samo ne volim kada većinom
devojke razmišljaju da će ih neko drugi čuvati od trudnoće...to čak ni neki
neodgovorni muževi ne rade...tako da sam na to mislila kada sam preporučila
jedan vid kontracepcije...a naravno da nisam želela da utičem previše, lekar
pre svega..........
:)

Potpuno se slažem nema dileme u tome...
samo ne volim kada većinom
devojke razmišljaju da će ih neko drugi čuvati od trudnoće...to čak ni neki
neodgovorni muževi ne rade...
tako da sam na to mislila kada sam preporučila
jedan vid kontracepcije...a naravno da nisam želela da utičem previše, lekar
pre svega..........
:)

e, za ovo crveno si apsolutno u pravu
treba ona...svaka od nas voditi racuna o SEBI.

Back