Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hellen,imam 16 godina? Ici cu ja kod ginekologa, sa majkom...samo ne znam da li ja sa 16 god mogu da pijem antibebi pilule?? A sto se tice moje neodgovornosti,necu reci nista,jer znam kakva sam osoba...Hellen stvarno ti hvala na savetu.. a dobila sam,i rekla sam vec da cu od sada spavati sa deckom samo kad imamo kondom...Nemojte da se svadjate zbog mene...i nema potrebe da me besite o luster,ne znam ko je to napisao,ali ako je ta osoba majka,mora znati da ce se jednom i njeno dete mozda naci u takvoj situaciji...

Hellen,imam 16 godina? Ici cu ja kod ginekologa, sa majkom...samo ne znam da li ja sa 16 god mogu da pijem antibebi pilule?? A sto se tice moje neodgovornosti,necu reci nista,jer znam kakva sam osoba...Hellen stvarno ti hvala na savetu.. a dobila sam,i rekla sam vec da cu od sada spavati sa deckom samo kad imamo kondom...Nemojte da se svadjate zbog mene...i nema potrebe da me besite o luster,ne znam ko je to napisao,ali ako je ta osoba majka,mora znati da ce se jednom i njeno dete mozda naci u takvoj situaciji...

i bolje da pijes devojce jer ako te startuje neki neiskusan imaces veci problemi

Ne može ''Hellen sa foruma'' da ti kaže da li možeš da piješ pilule ili ne nego će ti reći ginekolog kada budete o tome popričali, o tebi, tvom zdravstvenom stanju, sexualnim navikama, polno prenosivim bolestima i ostalim stvarima koje se urade pre nego što ti dr prepiše pilule! Da moraš da odeš - moraš, ako si postala sexualno aktivna stavićeš odlazak ginekologu pod još jednu obavezu ''nas velikih devojaka'' i brinućeš o sebi i svom zdravlju (i zdravlju ''tvoje drugarice'' :) ) kao što npr. misliš o zdravlju svojih zuba! Aj pa sa srećom! z:girl:

Imao sam jednu malu ,,NEZGODU,,(pukao mi je kondom) prilikom spolnog odnosa,i svrsio sam u devojku...odmah nakon toga kupio sam pilule za dan posle i ona je popila prvu 1h nakon ,,NEZGODE,, a drugu nakon 12h.Zanima me posle kog vremena ce ona da dobije,i kako da budem siguran da su pilule ,,ODRADILE,, svoj posao???
ODG-te mi PLEASE!!! ( Ima josh jedan wecji problem,ona ima samo 13 god. ,a ja 14 god.)z:(

e pa ovako... trebala sam da dobijem 4-og, ali NISAM. to vece sam spavala sa deckom i on je svrsio u mene. sutradan, kada je proslo malo vise od 24h popila sam postinor 2 tableticu i danas, nakon 24 sata drugu. nista se ne desava, nema ni mucnine ni povracanja... i da napomenem da je za vreme 1 dana moje prethodne menstruacije decko takodje svrsio u mene. Da li je moguce da pilule nisu delovale, i da sam trudna?? odg mi molim vas

e pa ovako... trebala sam da dobijem 4-og, ali NISAM. to vece sam spavala sa deckom i on je svrsio u mene. sutradan, kada je proslo malo vise od 24h popila sam postinor 2 tableticu i danas, nakon 24 sata drugu. nista se ne desava, nema ni mucnine ni povracanja... i da napomenem da je za vreme 1 dana moje prethodne menstruacije decko takodje svrsio u mene. Da li je moguce da pilule nisu delovale, i da sam trudna?? odg mi molim vas

Данас је четврти!
Не разумем пост.

Али,овде ти нико не може рећи јеси ли трудна, за то мораш консултовати гинеколога, као и за врсту контрацепције коју би требало да користиш.

desilo se ono sto se cesto desava.a sad problem je u tome sto joj kasni 2 dana.popila je postinor 72h.jednu oko 24h posle odnosa a drugu 12h posle prve. e sad pitanje je da li je bilo slucajeva da je devojka popila te pilule i ipak radila abortus.

e mogu sam da se ispravim...prvu je popila 12h nakon odnosa a drugu naravno 12h posle prve...

Pitaš nas nešto što je toliko apstraktno i svi naši odgovori su otprilike nagađanje...
Mislim da su male šanse da ostane trudna... i nemam pojma kada će dobiti menstruaciju pošto, ako pročitaš prethodne postove, možeš da zaključiš da nema nekog pravila, neka dobije kad je i očekivala, neka par dana posle popijenog postinora itd.
Mislim da vas dvoje, a pogotovo ona, niste ni svesni šta radite sa tom pilulom... Najviše me je pogodilo ono ''desilo se ono što se često dešava''... ovo što vam se desilo NE SME često da se dešava!!!!!
Nemojte se čuditi ako joj se posle ove pilule poremeti ciklus ako je već imala neredovan..
I, da, konačno... čekajte menstruaciju, ako posle određenog vremena ne dobije moraće kod ginekologa... i nek obavezno napomene za postinor... i dogovorite se oko kontracepcije pošto ovo što radite je nepoštovanje njenog tela, u najmanju ruku! :evil:

desilo se ono sto se cesto desava.a sad problem je u tome sto joj kasni 2 dana.popila je postinor 72h.jednu oko 24h posle odnosa a drugu 12h posle prve. e sad pitanje je da li je bilo slucajeva da je devojka popila te pilule i ipak radila abortus.
Da li ste vi uopšte svesni koliko su ove pilule opasne za sve živo? Mislim na njeno telo, naravno...
Moja drugarica ih je jednom popila i posle je imala strašne bolove i da ne pričam kakve sve probleme, ali nije dobila na vreme već posle mesec i po dana ! Tako da, one mogu bitno da poremete ciklus.
Čoveče...kako ti razmišljaš...što ne pita da li je bilo slučajeva da je devojka popila te pilule i ipak rodila dete:roll: A što se odgovora tiče, ne verujem da devojka može da bude TRUDNA, ali ipak, sve je moguće...

Imao sam jednu malu ,,NEZGODU,,(pukao mi je kondom) prilikom spolnog odnosa,i svrsio sam u devojku...odmah nakon toga kupio sam pilule za dan posle i ona je popila prvu 1h nakon ,,NEZGODE,, a drugu nakon 12h.Zanima me posle kog vremena ce ona da dobije,i kako da budem siguran da su pilule ,,ODRADILE,, svoj posao???
ODG-te mi PLEASE!!! ( Ima josh jedan wecji problem,ona ima samo 13 god. ,a ja 14 god.)z:(
Za ono poslednje: :dash: :sad2:

Molim za pomoc u velikoj sam frci......Decko i ja smo imali odnos i nismo sigurni da li je kondom spao....zbog to ga sam ja za svaki slucaj uzela postinor...molim vas recite mi da li bi trebalo da brinem o necemu....:confused:

Kako niste sigurni?
Pa jel bio "on" ili nije?
Taj postinor malo cudno deluje na metabolizam, generalno nemas razloga za brigu.
Samo se malo bolje raspitaj o svemu. Tj mnogo bolje i to kod ginekologa. I to sto pre. Sve nevolje se desavaju iz neznanja, keep in mind.

Evo moje situacije, pa se nadam da cete mi odgovoriti. Sinoc sam imala odnos i prvi put u zivotu se desilo da smo krenuli bez kondoma. Posto sam se uplasila posle kraceg vremena smo uzeli kondom. Naravno, to je bio kratak vremenski period i nista se tada nije '' desilo ''. Inace, posto sam dobila, juce mi je bio 4. dan, pa me zanima da li treba da popijem pilulu?
NIKAD VISE NI SEKUND BEZ ZASTITE!!!!!

Evo moje situacije, pa se nadam da cete mi odgovoriti. Sinoc sam imala odnos i prvi put u zivotu se desilo da smo krenuli bez kondoma. Posto sam se uplasila posle kraceg vremena smo uzeli kondom. Naravno, to je bio kratak vremenski period i nista se tada nije '' desilo ''. Inace, posto sam dobila, juce mi je bio 4. dan, pa me zanima da li treba da popijem pilulu?
NIKAD VISE NI SEKUND BEZ ZASTITE!!!!!

Не разумем баш најбоље. Да ли је било ејакулације без кондома или није?

Уколико није - с обзиром на то да и имаш мецу, сада немој да се беспотребно кљукаш постинором, али убудуће - ко што си рекла! :ok:

Nemoj da pijes postinor bezveze...boli, krvaris...moja drugarica nije mogla celog dana sa ustane iz kreveta...
Predsemena tecnost moze da sadrzi spermatozoide jedino ukoliko je u predhodnih 12 sati bilo semene tecnosti...znaci ako nije svrsavao 12 sati pre toga nemas brige...

Šta će ti postinor ako nije svršio?Nema potrebe...
Ja sam jednom imala frku jer sam zaboravila da popijem pilulu,a imala odnos bez kondoma...u apoteci su me odgovorili od postinora, a posle mi je ginekolog objasnio koliko je stetna, tako da je glupo da je pijemo za ,,svaki slucaj" ...vec ako je stvarno potrebno(npr. da je decko svrsio)

Jao, treba mi vas savet HITNO!!!
Imala sam poslednju menstruaciju od 05.02. do 09.02. zatim sam popila postinor 10.02. i ponovo dobila menstruaciju koja je trajala od 17.02. do 21.02. E sad bi sve to bilo savrseno da mom pametnom decku 01.03. nije spao kondom, tj on nije siguran da je spao, ali ja jesam :(( postinor nisam uspela da pronadjem odmah pa sam popila prvu tableticu tek posle otprilike 40h nakon odnosa, a drugu tacno posle 12h. . danas je 14.03. a ja jos nisam dobila :((( ne znam shta da radim. . inace nemam nikakve simptome trudnoce, ni mucnine ni povracanje a ni vrtoglavice. . trenutno imam neke upale i zbog nekog antibiotika Kandidu, i primam injekcije. . da li sve to moze da utice na toliko kasnjenje menstruacije, ili je mozda pomerena sa 05. na 17. zbog postinora........???? :((((

Back