Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
popila sam postinor pre nedelju dana a trebala da dobijem juce a nisam pa mi je frka da nisam trudna jer sam te iste tablete popila pre dve god prvi put i dobila 3 dana posle konzumiranja a sad nista.prvi put sam popila odmah posle odnosa a sad tek posle 24 h. ako se neko razume,neka mi odgovori

popila sam postinor pre nedelju dana a trebala da dobijem juce a nisam pa mi je frka da nisam trudna jer sam te iste tablete popila pre dve god prvi put i dobila 3 dana posle konzumiranja a sad nista.prvi put sam popila odmah posle odnosa a sad tek posle 24 h. ako se neko razume,neka mi odgovori

Meni je u apoteci rečeno da se prva tableta mora popiti sto pre, odmah a druga za 12h...što znači da si verovatno zakasnila...To je ono što ja znam...

Meni je u apoteci rečeno da se prva tableta mora popiti sto pre, odmah a druga za 12h...što znači da si verovatno zakasnila...To je ono što ja znam...
Foto_LEK.jpg

postinor2-mali.jpg
je hormonski preparat za urgentnu kontracepciju, koji se koristi da bi se izbegla neželjena trudnoća nakon nezaštićenog seksualnog odnosa ili u slučaju da je primena drugog kontraceptivnog metoda bila neadekvatna. Ovaj vid kontracepcije popularan je pod nazivom «pilula za jutro posle» ili «pilula za dan posle». Kontraceptivni efekat se postiže ukoliko se Postinor-2 primeni najkasnije u roku od 72h nakon seksualnog odnosa.

Kao sto se na netu veoma lako moze naci info, tableta se moze popiti tokom 72h nakon odnosa a da njeno dejstvo ne bude umanjeno, nakon toga je beskorisna
To je hormonska pilula koja mora poremetiti ciklus, pa se nakon koriscenja nekome menstruacija javi nakon par dana, a nekome kasni duzi period, ono sto ne mozes ocekivati jeste da dobijes onoga datuma kog je trebalo prije upotrebe hormonske bombe.
Nakon upotrebe nekome se jave glavobolje, muckina i slicni problemi, ali, to se sanira nakon par dana.

I ja sam popila Postinor pre nedelju dana i evo upravo sam dobila :gace:
ovo je bio prvi put da pijem neku ovakvu pilulu i ceo sam net ispreturala da saznam sto vise o tome....

Ja sam prvu pilulu popila mozda ne bas posle 24 ali 22h od odnosa....Koliko ja znam sto pre popijes prvu pilulu VECE SU SANSE da se spreci nezeljena trudnoca ako postoji ali mislim da to ne znaci da ako popoijes i 24h posle odnosa ona nece delovati. Tako mi je receno i u apoteci, zena mi je rekla da popijem sto pre mogu ali da nece biti problema ako popijem u roku od 72h prvu a ako popijem u roku od 24h prvu da nemam uopste razloga za brigu. Tako da ja mislim da nisi zakasnila, jer i u onom 'uputstvu' pise da menstruacija kod nekoga malo porani a kod nekoga kasni ali tek ako kasni vise od nedelju dana treba se obratiti ginekologu. moj ti je savet da sacekas jos malo pa ako ne dobijes, javi se lekaru. :bye:

Foto_LEK.jpg

postinor2-mali.jpg
je hormonski preparat za urgentnu kontracepciju, koji se koristi da bi se izbegla neželjena trudnoća nakon nezaštićenog seksualnog odnosa ili u slučaju da je primena drugog kontraceptivnog metoda bila neadekvatna. Ovaj vid kontracepcije popularan je pod nazivom «pilula za jutro posle» ili «pilula za dan posle». Kontraceptivni efekat se postiže ukoliko se Postinor-2 primeni najkasnije u roku od 72h nakon seksualnog odnosa.

Kao sto se na netu veoma lako moze naci info, tableta se moze popiti tokom 72h nakon odnosa a da njeno dejstvo ne bude umanjeno, nakon toga je beskorisna
To je hormonska pilula koja mora poremetiti ciklus, pa se nakon koriscenja nekome menstruacija javi nakon par dana, a nekome kasni duzi period, ono sto ne mozes ocekivati jeste da dobijes onoga datuma kog je trebalo prije upotrebe hormonske bombe.
Nakon upotrebe nekome se jave glavobolje, muckina i slicni problemi, ali, to se sanira nakon par dana.

:super::klap::bye:

Ljudi, toliko pljuvanja po seksualno neobrazovanoj deci na ovoj temi... a znate li da ovu temu traže uglavnom devojke koje su VEĆ zabrljale i koje su sad u panici šta da rade? Jeste, strašno je sve to, to sam i ja govorila, sve dok se i ja nisam našla u panici.

Ja ne volim da pijem pilule, jer i nemam redovan seks, a moj mudri novi dečko ne voli kondome. A ja sam dosta paranoična jer znam da mi u ovo vreme dete ne treba. Tako sam mu branila da to radimo "na golo", ali jednom sam na kraju popustila, što je naravno bila greška. Posle toga me uhvatio paničan strah, iako dečko nije ... unutra. To mi je bio plodan dan, a pročitala sam da je ipak moguće zatrudneti od pre-cuma ako je decko pre toga imao orgazam, što jeste. U početku sam se plašila da tražim pilule za dan posle, jer sam mislila da će izazvati neke grozne stvari na meni i da će moja porodica odmah znati šta sam napravila. Teško je kad vam je u porodici seks tabu tema, ne znam da li se više plašim bebe ili priznavanja roditeljima.

Čitala sam na internetu o piluli za dan posle i našla neke užasne priče, ovde i na drugim mestima. Najgora mi je ona tubal pregnancy - izmeštena trudnoća osuđena na propast, od koje može da pukne jajovod. Ipak sam trećeg dana otišla po pilule, jer mislila sam, neću sad da rodim dete i upropastim sve planove za budućnost, pa da se ceo život pitam šta bi bilo da sam popila pilulu.

Popila sam Postinor2 i nije mi se desilo ništa posebno. Čisto da prijavim, možda nekome smanji paniku. Mada mi je apotekarka rekla ono već poznato - da je to jak hormonski lek, da ga popijem sad i da se više ne igram. Posle dve nedelje najgore muke od panike, dobila sam menstruaciju u neko očekivano vreme, i to kad sam paranoično obećala sebi da sutra idem u apoteku po test za trudnoću. :) To je bila takva promena raspoloženja, ceo dan sam se smejala. Posle tog užasa, izgubila sam želju i za seksom i za svime. :lol:

Ja ne volim da pijem pilule, jer i nemam redovan seks, a moj mudri novi dečko ne voli kondome

Постоје и други начини контрацепције...али, добро, може сваком да се деси тренутак непромишљености...
Нисам видела да неко овде ''пљује'' оне који су сексуално необразовани...Шта очекујеш, да их тапшемо по рамену и кажемо ''само тако настави''? :confused:

Па видиш и сама шта се теби десило...и колика је то фрка и траума...:( А знаш ли колико девојака користи Постинор као ''средство контрацепције''? :confused:

Moze li neko da mi pomogne??? Desilo se da smo ja i moj decko spavali i puko je kondom,tako da je malo sperme otislo u mene.Posle 30 sati sam popila pilulu,ali ne znam da li ce se pojaviti nezeljena dejstva?I jel to opasno?

Niko ne može da zna da li će ti se javiti neželjena dejstva!
A da je opasno, ne znam šta da ti kažem. Pročitala si valjda uputstvo za korišćenje i googlaj malo pa ćeš valjda sama zaključiti...

bez kondoma, 5. dan menstruacije (koja traje 7), ali nije doslo do zavrsetka unutra. Da li da pijem tu pilulu, kolika je mogucnost trudnoce? :S

Kako to bre da sve devojke prvo nauče da postoji pilula za dan posle a tek onda nauče kako se prave bebe? :dontunderstand:
Što se mene tiče, ti ne treba da piješ pilulu, a mislim da je bolje da to čuješ od ginekologa nego od gomile anonimnih likova na forumu....

Hek, otishla bi ja josh kod ginekologa pre 100god da uzmem pilule da nemam majku koja misli da se ja sa mojim dechkom vishe od godinu dana "gledam" i koja bi se "razocarala u mene" i ta sranja kad bi saznala. Ne mogu da verujem da ima roditelja koji uprkos tome shto je 21.vek zive u takvim zabludama. :confused:

Ako si punoletna majka ti za ginekologa ne treba. Ako već moraš da kriješ takve stvari od nje bolje da kriješ odlazak kod ginekologa nego abortus!

Loshi Vuche :S, ti nisi u poziciji da vidish realnu situaciju ili ti nisi u mojoj kozi. Kad ja kazem da ona zivi u zemlji Nedodjiji shto se tiche toga, onda je to tako. O kontracepciji mozes da cujes samo od drugarica, a one sve ionako igraju na "vadjenje"i skroz sam sad zbunjena sto se tice toga.

Jeste 21. vek, baš zato gomilu stvari možeš da saznaš preko interneta, kako funkcioniše tvoje telo npr. To ''vađenje'' se u mojoj najbližoj okolini bar 10 puta pokazalo kao potpuno nepouzdano sredstvo kontracepcije, da ne kažem nikakvo!
www.21dan.com do detalja objašnjeno, imaš čak i kratke filmove, pa pogledaj, taman da edukuješ i drugarice ;)

Loshi Vuche :S, ti nisi u poziciji da vidish realnu situaciju ili ti nisi u mojoj kozi. Kad ja kazem da ona zivi u zemlji Nedodjiji shto se tiche toga, onda je to tako. O kontracepciji mozes da cujes samo od drugarica, a one sve ionako igraju na "vadjenje"i skroz sam sad zbunjena sto se tice toga.

Ја поново, као Шваба тралала понављам (осим линка који даде Пуси, а који треба ОБАВЕЗНО прочитати и препоручити другарицама), пишем о једноставној употреби Pharmatex вагиналета.

И о њима можете пронаћи ако испратите наведени линк, али опет кажем, једноставна заштита, јефтинија од кодома и лако се носи са собом свуда.
Има их у свакој апотеци.
Еботе, као да сам им дистрибутер! :mrgreen:

Ako ti je majka glavna prepreka da se osiguras protiv lose situacije i pride ne mozes sa njom da komuniciras - onda i ne treba da se ye8esh, za sada...

Nisam punoletna.

Onda se baci na edukaciju preko interneta ako već ne možeš u savetovalište... Još nešto, kada si prvi put odlučila da stupiš u sexualne odnose onda si trebala i da zacrtaš sebi još jednu obavezu - redovan odlazak kod ginekologa... ne možemo biti odrasle za sex a mlade za ginekologa.... i ne govorim ti ovo da ti popujem, nego da budeš svesna da imaš odnose bez zaštite a trudnoća nije najgore što može da ti se desi!

Onda se baci na edukaciju preko interneta ako već ne možeš u savetovalište... Još nešto, kada si prvi put odlučila da stupiš u sexualne odnose onda si trebala i da zacrtaš sebi još jednu obavezu - redovan odlazak kod ginekologa... ne možemo biti odrasle za sex a mlade za ginekologa.... i ne govorim ti ovo da ti popujem, nego da budeš svesna da imaš odnose bez zaštite a trudnoća nije najgore što može da ti se desi!

U ovoj primitivnoj zemlji redovan odlazak kod lekara je tabu - treba odlaziti kod ginekologa i pre stupanja u sex. odnose...

Back