Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imam jedno pitanje...nisam imala kome da se obratim,pa...eto...evo me..evo ide jedno veliko nishta...zanima me, AKO posle korishcenja tableta postinor2 dodje do krvarenja, da li to znachi da je trudnoca potpuno izbegnuta ili josh uvek postoji shansa?

Требало би да је трудноћа избегнута.

Али, децо, ја не могу да разумем одакле вам храброст да користите постинор као контрацепцију!?

Правац гинеколог, имате толико ,,анти беби'' пилула, које су сада унапређење у односу на неко ,,моје'' време, веома погодно утичу на тен, например, врло их је лако користити.

Имате интернет, само укуцајте ,,контрацепција'' и пронаћи ћете много података који су вам потребни, а ово напамет коришћење којечега мене веома брине.

П.С. И сад ми неко каже да је бесмислено увођење сексуалног васпитања у школе!!!

Али, децо, ја не могу да разумем одакле вам храброст да користите постинор као контрацепцију!?

Правац гинеколог, имате толико ,,анти беби'' пилула, које су сада унапређење у односу на неко ,,моје'' време, веома погодно утичу на тен, например, врло их је лако користити.

Имате интернет, само укуцајте ,,контрацепција'' и пронаћи ћете много података који су вам потребни, а ово напамет коришћење којечега мене веома брине.

П.С. И сад ми неко каже да је бесмислено увођење сексуалног васпитања у школе!!!

A da se uvede to obrazovanje prvo u kuce.... jer kako deca da piju kontracepciju, kad treba ta kutijica da se vucara po kuci.... pa da nadju brat, mama, tata (koji mozda misli da mu je cerka jos nevina).... i onda je bolje da imas BRZOPOTEZNO RESENJE... ali da ne mislis o tome PRE i dugo vremena POSLE.....
Nije li to ono cemu ih ovaj brz ritam zivota i zahteva koji se postavljaju pred te mlade ljude ono sto ih uci tome da su potrebna brza, laka, jednostavna resenja i da ce im zivot pobeci ispred nosa ako ne pozure do kioska i ne kupe novi broj.ovoga ili novi model onoga.....
....***-a.... a i stvarno ne razumem da se to bez recepta prodaje...... neko bi trebao da ide u zatvor zbog toga, da se ja pitam !!!!! z:((

Uh, sto bi to bilo lepo vaspitanje

Uh, sto bi to bilo lepo vaspitanje

'Има тема на ДиП.
А код куће?
Па зашто код куће већ није научено?
Како увести код куће? То би, наравно, било најбоље, само како натерати силне родитеље да причају са децом?
Али, немојте да ширимо овде, лепа је тема на ДиП, обрађена детаљно пре два - три месеца.

Od prijatelja lekara sam cula da su pomenute pilule veoma stetne po citv organiza i da se vise od 1 godisnje ( ili 2, nisam sigurna) ne smeju konzumrati. U slucaju nezeljenih efekata valjda se najpre treba obratiti lekaru/ginekologu a ne forumu?
Definitivno treba uvesti seksualno vaspitanje u skoli!
Ne mozes sve u kuci da naucis, niti od roditelja, norocito onih koji ni o sebi ne umeju da brinu a kamo li da dele kome "pametne" savete. Budi savestan kada je zdravlje u pitanju pa se sam raspitiaj i informsi pre nego sto se uvalis u neko vece sr... Mislim da smo u globalu totalno zapusteni i neodgovorni. Primera radi, nasa zemlja u samom vrhu po pitanju obolelih od karcinoma grlica materice koji je gotovo iskorenjen u civilizovanim zemljama, sto samo govori o nasem mentaitetu i primitivnom odnosu prema zdravlju.

Фазон је у томе што многи, иако теоријски знају много о потреби контрацепције и превенције полно преносивих болести, и даље иду линијом мањег отпора: неће баш мене, неће ваљда баш сад, нисам ваљда такве среће...

Ако већ имаш сталног дечка и редовне односе - што не одеш код гинеколога да ти препише неке пилулице?
-Hellen,ja sam prilicno mlada,ne znam da li bih smela da pijem antibebi pilule???

Ако већ имаш сталног дечка и редовне односе - што не одеш код гинеколога да ти препише неке пилулице?
-Hellen,ja sam prilicno mlada,ne znam da li bih smela da pijem antibebi pilule???

А за секс ниси млада?
И за секс без заштите и можда абортус?

Анти беби пилуле гинеколог некад препише четрнаестогодишњим девојчицама да би им се регулисао циклус, не знам колико си ти млада, али, ако већ имаш сексуалне односе, онда се побрини за своје здравље!

Нисам гинеколог, али јесам компетентна да причам о контрацепцији.

Одмах купи у апотеци ,,фарматекс'' вагиналете или нешто слично, а онда, правац гинеколог ових дана!

Фарматекс препоручујем јер су јефтине, има их свуда у апотекама и лако се користе.

Па, ако ниси млада за сексуалне односе, онда никако ниси млада за посету гинекологу и саветовање са њим. А он ће већ знати шта је најбоље за тебе у смислу контрацепције. z:)

Особа која се сматра довољно зрелом за сексуалне односе, мора бити зрела у сваком смислу - а то значи да буде одговорна према себи, свом здрављу и свом животу.

А '' ваљда неће у мене'' - је врррло неодговорно и незрело, мораш признати! z;)

(Извини што звучим оштро, али можда је то начин да се тргнеш и поведеш рачуна о себи! z;)z:))

Zvezdice hvala na savetu,i potpuno si u pravu...Ja sam mu rekla da necemo imati odnose dok ne dobijem a to je 16. i rekla sam mu da cemo od sada pa nadalje koristiti kondome. Mi smo koristii kondome kada smo poceli da spavamo,medjutim posle 2-3 meseca smo prestali. Ja sam pricala sa majkom i strinom o tome i one su mi rekle da se ne plasim,ali za ove pilule a dan posle nisam smela nista da kazem...

Ако си већ причала са мајком и стрином, нека те мајка одведе до гинеколога. То ће и гинекологу бити знак да неко води рачуна о теби, а и мама ће бити мирнија због твог здравља.

Sto bas o luster? Kad mozes na trgu, da se vidi i tvoja sramota.

Nista vi ne citate, vazno je da li ste se ili niste preduhitrile.[/QUOTE]

На основу чега си ти ово написала?
Где је твој савет?
Твој пост личи на чат, и не знам каква му је сврха. z:mrgreen:

Мене ипак брине што девојке које поставе питање више не дођу на тему, или бар не пријаве да су биле. Било би згодно да кажу да ли им је неки савет баш мало значио.

Nista vi ne citate, vazno je da li ste se ili niste preduhitrile.[/QUOTE]

На основу чега си ти ово написала?
Где је твој савет?
Твој пост личи на чат, и не знам каква му је сврха. z:mrgreen:

Мене ипак брине што девојке које поставе питање више не дођу на тему, или бар не пријаве да су биле. Било би згодно да кажу да ли им је неки савет баш мало значио.

Na osnovu posta negde gore.
Poslala na pp.
Nije chat vec postavljeno pitanje na koje me interesuje odgovor. "Kakva mu je svrha"? Pa taj zlocesti smajli. Padas u klise najnizeg oblika postovanja.

Ne znam zasto se svako nije javio i reportovao ishod. Mozda jer se jave za savet iz ocaja u najkriticnijim situacijama te kad' izvuku zivu glavu zaborave na crne dane, mozda jer im forum nije mama ni tata? Ali to me ni blizu ne brine koliko pojedini odgovori.

Nista vi ne citate, vazno je da li ste se ili niste preduhitrile.

Јесте, у праву си. Ми ништа не читамо, ми смо у ствари злонамерне ругалице и само желимо да зајебавамо то јадно дете, а ти си, ето, добра вила заштитница која ће да се бори против нас опаких!

Девојчице, немој случајно да си отишла код гинеколога, немој случајно да мислиш да то што си зрела за секс треба да значи да си зрела и да будеш одговорна према себи, никако!

Само слушај тетка Сару, а момак нек га вади на време, а ако не извади - ту је постинор и ниш не брини!

Odavno već planiram da napišem štošta na ovoj temi...
Kontracepcione pilule su sjajna stvar ako si u vezi sa nekim kome veruješ. Ali treba biti jako oprezan sa vrstom pilula koje koristiš (zato se treba obratiti dobrom ginekologu). Ne odgovara svakoj ženskoj osobi ista vrsta pilula. Ako imaš migrene ili vrlo bolne menstruacije obavezno reci svom lekaru. Neke pilule umeju da pogoršaju simptome migrene. Od nekih ti je muka. A neke nisu dovoljno "jake" pa ti se krvarenje javi ranije nego što treba (pre isteka 21. dana)....
Zato pažljivo i odgovorno...
Ako sebe smatraš dovoljno odraslom za sex onda budi dovoljno odrasla i se zaštitiš. A ta priča "on me čuva" je za ovčice. Njima treba čobanin da ih prutićem tera da ne zalutaju u tuđu livadu. Tvoje telo je tvoja odgovornost.

Јесте, у праву си. Ми ништа не читамо, ми смо у ствари злонамерне ругалице и само желимо да зајебавамо то јадно дете, а ти си, ето, добра вила заштитница која ће да се бори против нас опаких!

Девојчице, немој случајно да си отишла код гинеколога, немој случајно да мислиш да то што си зрела за секс треба да значи да си зрела и да будеш одговорна према себи, никако!

Само слушај тетка Сару, а момак нек га вади на време, а ако не извади - ту је постинор и ниш не брини!

Ne napisah to niti sam aludirala na nesto slicno.

Kako ne kapiras, ti i ostali sa postovima tipa "po jednu roditeljsku iza usiju", "ovo je za batine", "a za seks nisi mlada", "obesila bi te o luster za primer".. da sa time niste nista dobro ni pametno napisali. Vidis li koliko ima clanova na ovoj temi sa jednim ili par postova.. kapirate li da je nezeljena trudnoca, pa i kontracepcija, jos uvek tabu i da se obracaju za savet ovde verovatno jer dobijaju bas takve reakcije kod kuce, ili roditelji ne znaju kako da ih posavetuju ili ih jednostavno nije briga.

Ako vas mrzi da se ponavljate sa savetima i objasnjenjima koliko god puta je potrebno i ipak ispliva animozitet i nevaspitanje bolje nemojte ni odgovarati na pitanja.

Nadam se da sada razumes, i zamolicu te.. da taj otuzan cinican i histerican stav zadrzis za sebe i nekoga kome je to prihvatljivo, sa mnom ga izostavi.

Kako ne kapiras, ti i ostali sa postovima tipa "po jednu roditeljsku iza usiju", "ovo je za batine", "a za seks nisi mlada", "obesila bi te o luster za primer".. da sa time niste nista dobro ni pametno napisali.

I mene opaske ovog tipa nerviraju jos kad sam prvi put krocila na ovu temuz:(; kako ne shvataju da nisu samo ta deca kriva, u stvari nisu kriva uopste - jer nemaju roditelje sa kojima mogu da popricaju, jer nemaju skolstvo koje moze da ih usmeri i obrazuje, jer i taj Postinor se prodaje BEZ RECEPTA!!! I u totalnom strahu i beznadju pokusaju da ovde dobiju savet i razumevanje, a docekaju ih ovako neprimerena osudjivanja i pogrdne reci.z:((

Kako ne kapiras, ti i ostali sa postovima tipa "po jednu roditeljsku iza usiju", "ovo je za batine", "a za seks nisi mlada", "obesila bi te o luster za primer".. da sa time niste nista dobro ni pametno napisali. Vidis li koliko ima clanova na ovoj temi sa jednim ili par postova.. kapirate li da je nezeljena trudnoca, pa i kontracepcija, jos uvek tabu i da se obracaju za savet ovde verovatno jer dobijaju bas takve reakcije kod kuce, ili roditelji ne znaju kako da ih posavetuju ili ih jednostavno nije briga.

Ako vas mrzi da se ponavljate sa savetima i objasnjenjima koliko god puta je potrebno i ipak ispliva animozitet i nevaspitanje bolje nemojte ni odgovarati na pitanja.

Nadam se da sada razumes, i zamolicu te.. da taj otuzan cinican i histerican stav zadrzis za sebe i nekoga kome je to prihvatljivo, sa mnom ga izostavi.

Када будеш престала да ме пратиш по форуму и на сваки мој пост убацујеш злобне кометаре - и ја ћу свој ''циничан и хистеричан став'' задржати за себе.

А ако видиш ишта ружно и неваспитано у МОМ посту који сам упутила овој девојчици - онда ме цитирај!

Ја нисам рекла ништа о вешању, и није лепо да делове мог поста (о томе да ме је Ванда предухитрила) спајаш са нечијим туђим мишљењем са којим ЈА немам никакве везе и тако нас трпаш у исти кош!

Полемиши са оним са чијим се ставом не слажеш, а не убацуј моје речи тамо где им место није.
То је основна култура на форуму.

Када будеш престала да ме пратиш по форуму и на сваки мој пост убацујеш злобне кометаре - и ја ћу свој ''циничан и хистеричан став'' задржати за себе.

А ако видиш ишта ружно и неваспитано у МОМ посту који сам упутила овој девојчици - онда ме цитирај!

Ја нисам рекла ништа о вешању, и није лепо да делове мог поста (о томе да ме је Ванда предухитрила) спајаш са нечијим туђим мишљењем са којим ЈА немам никакве везе и тако нас трпаш у исти кош!

Полемиши са оним са чијим се ставом не слажеш, а не убацуј моје речи тамо где им место није.
То је основна култура на форуму.

E to je vec paranoja, ako te budem pratila znaces. z:D

Nisu moji postovi upuceni samo tebi, iako sam citirala jedan od tvojih postova. Uopsteno, ton kojim su neki postovi napisani je tuzno. Zamisli koliko bi se ti osecala porazenom kao roditelj da se tvoje cerke obrate nepoznatim ljudima na forumu za savet po ovakvom pitanju. Verujem da nikada ne bi tako drsko reagovala i pripretila roditeljskom iza usiju svojim cerkama, ili bi, sta znam.. nagadjam a zelim da verujem da ipak ne bi.

Nemam te na zubu ne brini, lepo si napisala post na drugoj temi i slozih se sa tobom, nisam nimalo pristrasna prema bilo kome na forumu.

Citiranje.. Ne mogu ja to.. beskrajno citiranje i natezanje napred-nazad, ali upravo sam ti objasnila svakako moju tacku gledista i sta mi je zasmetalo. Nadam se da razumes.

Ah, kultura na forumu.. izmedju ostalog pozeljno je izbegavati caps kao i cestu upotrebu uzvicnika.. ma ko jos broji iihhh z:D

slazem se da djevojci treba pomoci savjetom zato je i postavila temu, vjerovatno iz razloga sto savjet ne moze ili se ustrucava potraziti na pravom mjestu, a to je kod mame ili ginekologa. Moj savjet je svakako otici bez roditelja ili sa, kod ginekologa i posavjetovati se u vezi kontracepcije i uraditi test na trudnocu, koji nisu skupi, i malo se smiriti, ne previse paniciti.
Moj prvi susret sa ginekologom je zavrsio samo razgovorom tako da se ne moras ustrucavati pregleda, koji i nije strasan.

Back