PIERCING...

Da su se nekad busili nosevi ili obrve,danas bi to bilo normalno,a busenje usiju nisko i jeftino.Ja imam pirsing na nosu i super mi je,a necete verovati da me svekrva vodila da busim nos. ;)

sara!:
hocu da busim uvo,ali gore na hrskavici,a za koju god i jezik....jel ima neko neka iskustva sa tim? Koliko je u sindjelu busenje hrskavice?
Znam da je malo problematicno staviti pirsing na hrskavici uveta ...od osoba koje to imaju kazu da moze uticati zdravstveno,zato idi kod dobrog strucnjaka ne pitaj za cenu

Sto da ti ne verujemo... A 'el i ona (svekrva) nesto busila?

Ja ne bih htela da na svom telu otvaram rupe (rupice) zato sto je to u jednom trenutku akutelno (moderno :( ), ali razumem da neko hoce...

Uzasavam se pomisli da nazumbam usi ( mislim da to boli i na vidim lepotu u drzangulijama na usinim skoljkama) ili neki drugi svoj deo :( . Sta znam, meni to izgleda kao samopovredjivanje, dokaz da se ne volis dovoljno, da ti je lose sa samim sobom :(
Ako to neko radi iz (e, koji tuzan razlog :( ) zelje da bude moderan, trendi, fensi, in - ma kako se to govorilo - onda mi je to mladalacka glupost ( ili kriza srednjih godina )

Mozda je samo na izgled kontradiktorno, ali dopada mi se ( na drugima :) ) diskretan pirsing - flekica na nozdrvi, majusne mindjuse (po komad u uvu), bisercic u pupku...

Jedno je to da li neces jer boli,a drugo to da neces jer je trenutno u modi.Pitanje je zasto uvek komentarisemo o drugima sa nekim predrasudama,kao ono mi nismo takvi pa mi je to grozno.Kad imas 18 ne daju ti ,kad imas 30 ne prilici ti a kad imas 50 da ne govorimo.Poenta nije u modi vec u tome da radis ono sto zelis.Negativno treba komentarisati drogu i alkohol koji ugrozavaju same pojedince i okolinu,pirsing nikom ne smeta,kome smeta nek ne gleda. :wink:

Sta je predrasuda u konkretnom slucaju?
Pitanje je zasto govorim(o) u mnozini ako izrazavam(o) licni stav?
Poenta je da radim ono sto zelim (ne zelim, recimo, da se busim :) ), uzgred, zasto se neke zelje javljaju onda kada "svi to rade", tj. kada je "in"?
Zatim, ovi nadzidzani nitnama mogu da ugrozavaju (moj :) ) estetski dozivljaj okruzenja. Malo li je to?

Da malo uprostimo stvar (pod uslovom da ne postanemo palanka - ovo ja iz "Filozofije palanke"), recimo covek se namaze dzemom... (to, k'o bajagi, potice iz drevne - primitivne -kulture u kojoj se smatralo da samo bogat covek moze dozvoliti sebi da se namaze dzemom, i time on postaje lep svim pripadniicima svoje zajednice.... Kasnije ko god moze namaze se dzemom, da bi bio lep... Vise nije vazno da li je to poslanica eventualnom partnerima da ce imati dovoljno da jedu u zajednici sa ovim namazanim bogatunom, ili samo ostatak iste... I tako, obicaj otkriju antropolozi a mi, zahvaljujuci internetu, vidimo slicice i pomisimo da je to lepo...i dobar nacin da covek izrazi svoju slobodu (cinjenja sa sobom sta mu se prohte ) ... )
E, sad ja vidim na ulici coveka namazanog dzemom... Sta me briga, nek' se maze... Ali, dozvoljavam sebi da, bez predrasuda, pomislim da mi se to ne dopada, deluje aljkavo, ruzna mu je boja itd. i da ja to ne bih...
E, mozda bih napravila majusni ustupak (kao sa tim "diskretnim pirsingom") pa pomislila da kafena kašićica dzema na temenu (nekog drugog :) i nije tako losa stvar...

Ja nisam rekla da treba svakome sve da se dopadne niti mislim na one pune pirsinga,ali ih ne komentarisem.A mnoge stvari danas moderne sutra nisu ...kao i koriscenje stranih reci u nasem lepom jeziku,ili ces mi reci da tange nikad nisi obukla ,sto se nekad nisu nosile -smatrale su se :shock: .Ja nisam slepi pratilac mode,ali moda se vrti u krug,i sutra cu svojoj deci nesto braniti ,a nesto odobravati-ali opet da li cu uvek biti u pravu...Dok idu u skolu pirsing ne,ali posle,to je drugo,i sve sto je skromno i primerno je lepo. ;)

Imam jedno pitanje: pirsing a osobito tetovaža su trajni. Šta ćete uraditi kada ova moda prođe ili promenite stajling? Kada postanete bake i deke naborane opuštene kože, kada se tetovaža izdeformiše kao i ljudsko telo, želite li da izgledate kao čudovišta? Zašto radije ne koristite crteže koji se skidaju, mogu i da se promene i minđuše bez bušenja lica?

K aja:
Imam jedno pitanje: pirsing a osobito tetovaža su trajni. Šta ćete uraditi kada ova moda prođe ili promenite stajling? Kada postanete bake i deke naborane opuštene kože, kada se tetovaža izdeformiše kao i ljudsko telo, želite li da izgledate kao čudovišta? Zašto radije ne koristite crteže koji se skidaju, mogu i da se promene i minđuše bez bušenja lica?
8-) Ovdje se razgovor vodi o pirsingu,a njega kad god hoces mozes da skines,mjesto zaraste i...a tetovaza je sasvim nesto drugo,a i one nisu samo trajne ,ima ih sto traju 2-3 god.Oni koji su protivnici toga gledaju sve to nekako ekstremno...zasto bilo sta mora biti veliko i upadljivo,bas je mnogo vise onih koji to nose sasvim diskretno,npr.tetovaze su toliko male da to niko ne primecuje ili su na skrivenim mjestima...a to znaci da su to uradili iz licnog zadovoljstva.Moj pirsing na nosu uopste nije upadljiv.I kakva je to konstatacija o deformisanju koze :shock: ,to je vec stvar gena....samo nek je zdravlja,ja sam uvjerena da cu biti vrlo lijepa baka ,sa ili bez pisinga...nebitno je. :D

Pretpostavljam da u pirsing spadaju i minđuše u ušima, imaju ih skoro sve žene, ali kada se minđuše skinu, rupe se vide...
Htela sam da kažem da mi se ne robuje doživotno modi jednog vremena. Kada bi pirsing i tetovaža mogla bez posledica da se odbace kao prošlogodišnje pantalone, ja bih među prvima imala tekve detalje, jer podržavam sve što nekome lepo stoji i nisam zatucana.
Uostalom kada sam ja bila u pubertetu u modi je bio pank i zihernadla u obrazu. Mogu ti reći da sam bila u velikom iskušenju da i ja probušim obraz, a sada sam srećna što to nisam uradila.

K aja:

E,to si lepo rekla... Ja sam moju mindjusu iz pupka izvadila,ali je oziljak ostao. I nece tek tako da zaraste. Ostace mi oziljak veoma dugo...Sad mi je zao sto sam busila pupak,da sam znala da ce ovako da izgleda ne bih to uradila...Jos kad sam videla drugaricu koja je u drugom stanju,a imala je midjusu...Uzas, na sta to lici...
Ja se kajem...

Kada se skine pirsing s nosa,mesto zaraste u vrlo kratkom roku.Moja drugarica je imala pirsing,i jednom prilikom izgubila mindjusicu.Nije zurila sa kupovinom druge,za nekoliko dana je zaraslo,i ja sam upozorena na to,a pirsing nisam radila u nasoj zemlji.Za pirsing na drugim djelovima tijela ne znam ,nisam upoznata s tim.Stvarno je lijepo kad se razmenjuju misljenja i savjeti,ali mora se biti siguran u to,a ne rekla - kazala ;)

Pupak nece da ti zaraste skroz,Ja sam moj imala 4 godinei isto tako mi ispala mindjusica,a mrzelo me da idem da kupim drugu. Posle dve nedelje nisam mogla da uguram mindjusicu,zaraslo mi je,ali samo unutra. Dovoljno da ne mogu da stavim mindjusu i da mi se vidi rupa iznad pupka...Bljak...

Bersina:
Pupak nece da ti zaraste skroz,Ja sam moj imala 4 godinei isto tako mi ispala mindjusica,a mrzelo me da idem da kupim drugu. Posle dve nedelje nisam mogla da uguram mindjusicu,zaraslo mi je,ali samo unutra. Dovoljno da ne mogu da stavim mindjusu i da mi se vidi rupa iznad pupka...Bljak...
To je ipak dosta osetljivo mjesto,ali ti imas argument da savetujes nekog..... ;)

po telu i licu se nalaze energetski kanali. shto ce reci da kad probusis ushnu skoljku delujes na neki organ ili neki deo tela (ne znam da li za usnu resicu ali to se negde moze pogledati). tako da ta "primitivna" plemena kad buse usi i obrve ne rade to mozda iz iskljucivo estetskih razloga vec mozda ima i neko drugacije (medicinsko? magijsko?) znacenje. a glupi :) beli covek uzme samo ono sto vidi bez previse razmisljanja. tako da kad busis neki deo mozda nije lose da pitas sta time kacis (ili da pogledas u neki prirucnik). mozda i nije previse vazno, ali mozda nije ni lose da se zna. mozda je neko zaboravio. sorry sto podizem temu palo mi na pamet, cini mi se da niko nije pomenuo :)
verovatno i tetovaze kod njih imaju slican znacaj ali to ne vidim kako utice

hello_world:
po telu i licu se nalaze energetski kanali. shto ce reci da kad probusis ushnu skoljku delujes na neki organ ili neki deo tela (ne znam da li za usnu resicu ali to se negde moze pogledati). tako da ta "primitivna" plemena kad buse usi i obrve ne rade to mozda iz iskljucivo estetskih razloga vec mozda ima i neko drugacije (medicinsko? magijsko?) znacenje. a glupi :) beli covek uzme samo ono sto vidi bez previse razmisljanja. tako da kad busis neki deo mozda nije lose da pitas sta time kacis (ili da pogledas u neki prirucnik). mozda i nije previse vazno, ali mozda nije ni lose da se zna. mozda je neko zaboravio. sorry sto podizem temu palo mi na pamet, cini mi se da niko nije pomenuo :)
verovatno i tetovaze kod njih imaju slican znacaj ali to ne vidim kako utice
Drevni Maori su chak postavljali i male elektrane po svom telu, kako bi koristili te energetske kanale. 3-4 krupnija Maora su mogla da napajaju celo selo strujom.

hello_world:
tako da ta "primitivna" plemena kad buse usi i obrve ne rade to mozda iz iskljucivo estetskih razloga vec mozda ima i neko drugacije (medicinsko? magijsko?) znacenje. a glupi :) beli covek uzme samo ono sto vidi bez previse razmisljanja. tako da kad busis neki deo mozda nije lose da pitas sta time kacis (ili da pogledas u neki prirucnik). mozda i nije previse vazno, ali mozda nije ni lose da se zna.
Glupi beli covek je takodje bio pripadnik plemena pre nego sto se civilizovao, pa tako deo tradicije tetoviranja ili busenja pripada i njemu, a ne samo tamo nekim egzoticnim ljudima.
U nekim delovima srpskog naroda je postojao obicaj busenja jednog uha sinu jedincu. To je radjeno protiv uroka, da bi se sacuvao nastavljac loze, kao i da se svima pokaze da je upravo taj decak jedini naslednik sveg imetka oca i majke, pa je, na kraju, ta mindjusa pokazivala da se u telu tog deteta nalazi i sin i cerka njegovih roditelja.

Imam i tattoo i piercing jako dugo,i nikada se nisam pokajala zbog toga.Ovih dana radim jos jedan.Uvek ima razloga i ZA i PROTIV,a ja najvise postujem sebe i svoje misljenje pa i delam shodno tome.Zato ljudi radite ono sto vam odgovara!

e pa ne ynam shto se setim ovog cesto :I ali evo vam.

eto ima izlozba u muzeju africke umetnosti u bg, sve ovakve africhke slike, ima evo slika zhenske ledja joj skroz izrezbarena (ne iscrtana tj ovaj laki tet), kaze da je to tamo bilo ili je jos uvek blam ako nece da se tako tetovira. ima jos ali da ne prepricavam. samo da vidim da li sam poslala slicicu.

njemu je lice izrezbareno da ne kacim sad zenske. ali ajde mogu :)

ne znam njima je to tetoviranje vazhno i bash rade ekstremno. jeste lupila sam malo proshli put ono beli covek i to i sad ispravljam sad sam lukava :) ali ne znam tacno izgleda da nema magije shteta :( to im je izgleda da budu lepi ili neke poruke sadrze u tim tetovazama. kao iz kog je plemena? ili je bilo vazno. dobro snob sam nekakav alimrzi me da prepricavam detalje verovatno je proces bolan. da li to rade jos uvek ili su sad kao civilizovali

e nisam htela da prepricavam jer bih morala da se udubim da tacno znam sta treba da kazem to mi je bio napor a valjda nije toliko vama vazno

u stvari i nisam lupila to je moyda netacno ali mogao je da bude predmet za raspravu a ne za opaljivanje po glavi ali moguce da sam to necim izazvala od ranije. mada javili su se neseksualni momci znaci oni su orijentisani na informacije. tj ne dominantno seksualni. ispade da ih postujem, mada, neko bi rekao, da se nisu lepo poneli, ali onda bi se mogla uzeti moja istorija u razmatranje.

Prilozi

• tatuprvi.jpg
    tatuprvi.jpg
    43,5 KB · Pregleda: 10
  • ledja.jpg
    ledja.jpg
    42,1 KB · Pregleda: 11
mada mislim da su se maori iscrtavali, a po obodu oka imash energetske tachke. ali zaista ne znam, nisam strucna, ovo sam cula od strucnjaka. mozda ni oni nemaju pojma, ali sigurno neces ici da im to kazes, zar ne :)

Jao Jagodice, kad vidim ove slike koje si postavila mene boli :? Užas.

Inače, tačno je to da na ušnoj školjci postoje brojne tačke koje ne bi trebalo povređivati piercingom, jer svaka odgovara određenom delu tela. Ako je neko išao na terapiju akupunkturom ili akupresurom, zna o čemu govorim. Ja sam išla zbog amenoreje koja je trajala skoro godinu dana i posle tri nedelje terapije akupunkturom, dobih menstruaciju.
Akupunktura u akupresura i kod nas sve više izlaze iz okvira alternativne medicine (u istočnim zemljama su davno priznate kao grane zvanične medicine)....ko ima imalo iskustva sa tim, zna da to nije nikakva magija i glupost, tako da ovaj komentar, čak iako je veoma smešan ;) , nije na pravom mestu:
LePiaf:
Drevni Maori su chak postavljali i male elektrane po svom telu, kako bi koristili te energetske kanale. 3-4 krupnija Maora su mogla da napajaju celo selo strujom.

Evo, ovde se mogu videti tačke, i koja čemu odgovara:
earms.gif

Back