PIERCING...

Meni je piercing nešto što je pomalo primitivno jer ume da pređe granice dobrog ukusa a već je prešlo.
Bušenje ušiju zbog minđuša je po meni prihvatljivo jer je nešto što već dugo egzistira u ovoj kulturi. Ali nekritično i bezuslovno prihvatanje običaja primitivnih plemena koje je nametnuto od strane propagande nadobudnih i takođe primitivnih proizvođača modnih trendova je za mene odraz utapanja i nekritičkog prihvatanja svakog sranja koje se proglasi za modni trend. Uniformisanost i gubitak posebnosti koji dobrovoljno prihvatate i to pokazujete vidljivim simbolima i zakačkama po sopstvenom telu dokazujući kolike ste ovce.
Ipak, svako ima pravo na "svoj" izbor.

Prilog:
"Mnogi koji nije u stanju da vidi ono što je uzvišeno na ljudima, zove vrlinom kad vidi ono što je nisko na njima"

skituljak123:
Zanima me da li je neko radio piercing na obrvi u sindjelic studiu,koliko je to kostalo,kako je izgledalo i da li ima nekih negativnih iskustva?

Unapred hvala:)
Ja sam radila pre skoro godinu dana i kostalo je 3400 sa mindjusom, koja je bila 900 dinara. Boli kao kada te neko ustine, ali posle je smor oko ciscenja... Nije strasno, ali bas moras da vodis racuna!!! Super je osecaj, kada se naviknes...
Inace, sad cu tamo da radim i tetovazu, tako da ti preporucujem bas to mesto, jer je 100% sigurno...
Pozz

Tatoo sam radila kod Damira na B.brdu a moje drugarice su se kod njega i piercingovale.
Preporucujem...
Skoro sam bas u Sindjelu pitala za busenje nosa i rekose 2400 plus mindjusa...Bilo mi usput i bila sam resena da to uradim bas tada ali kako mi je partner :roll: rekao da ne zeli da ucestvuje u tim mojim glupostima i da to uradim drugi put kada budem sama...Nista. :-(
Taj drugi put jos nije dosao....Sto ne znaci... ;-)

muzjak:
Meni je piercing nešto što je pomalo primitivno jer ume da pređe granice dobrog ukusa a već je prešlo.
Bušenje ušiju zbog minđuša je po meni prihvatljivo jer je nešto što već dugo egzistira u ovoj kulturi. Ali nekritično i bezuslovno prihvatanje običaja primitivnih plemena koje je nametnuto od strane propagande nadobudnih i takođe primitivnih proizvođača modnih trendova je za mene odraz utapanja i nekritičkog prihvatanja svakog sranja koje se proglasi za modni trend. Uniformisanost i gubitak posebnosti koji dobrovoljno prihvatate i to pokazujete vidljivim simbolima i zakačkama po sopstvenom telu dokazujući kolike ste ovce.
Ipak, svako ima pravo na "svoj" izbor.

Prilog:
"Mnogi koji nije u stanju da vidi ono što je uzvišeno na ljudima, zove vrlinom kad vidi ono što je nisko na njima"
Posto vidim da nemas pojma,i da pricas kao moj cale o plemenima,prosvetlicu te istinom.Pirsing su nosile sve bogatije aristokratkinje Rima,kraljice i on je oznacavao lepotu i privilegiju.Zato prekinite masovno da lupate gluposti.

Ako si odlucna za Sindjel ok,ali ja bi ti preporucila da izbusis U Bally-ju kod Vuka,mislim da je 30 e,ali fantasticno rade.Devojka ce ti sve detaljno objasniti i ostaviti svoj br. moba u slucaju da te bilo sta interesuje.Mozesda dolazis i na kontrolu,a i ako se plasis da sama promenis mindj.Ja sam busila tamo usnu,i sve je super.

bloodnica:
...prosvetlicu te istinom.Pirsing su nosile sve bogatije aristokratkinje Rima, kraljice i on je oznacavao lepotu i privilegiju. Zato prekinite masovno da lupate gluposti.
:D :D :D
Ajde?!
E ako su nosile sve bogatije aristokratkinje Rima, kraljice, onda ništa.
Onda se bušite što više. Jer što ste bušniji to ste vredniji, a bogami i lepši.
Umišljajte da ste aristokratkinje i kraljice, možda ćete nekoga stvarno ubediti u to..
Ja bih samo dodao da aristokratovanje i kraljevanje nisu dokaz ni pameti ni lepote ni uzvišene civilizacije. Ali dobro, u nekim godinama svašta može biti prihvatljivo. Problem je kada godine ništa ne donesu čoveku. Ono što je u nekim godinama normalno u nekim nije. Sem što ste lepi i ukrašeni piercingom potrudite se da postanete još nešto.
Inače, govorio sam o granici dobrog ukusa. A što to mene pomalo potseća na kultivisani primitivizam to je deo prava na svoj subjektivni doživljaj.
U krajnjoj liniji, zašto se primitivnost uzima u negativnom kontekstu. Naše je pravo da budemo primitivni i svesno ili nesvesno izrazimo svoju prirodu u njenom izvornom obliku.
Ali koliko zaista izražavate sebe a koliko kopirate i postajete uniformisani i naivno prihvatate "modnu" propagandu. Ali i kopiranje je vaše pravo i deo vas koji vas svrstava tamo gde i pripadate.

Tebi je diktat "kulturne prihvatljivosti" pozheljan, diktat "mode" nije. Moda prolazi brzo i veoma je flexibilna, kulturoloshki stereotipi su rigidni, dogmatichni, menjaju se sporo. Ti zastupash vece "zlo" od ta dva, i vrlo si kontradiktoran u svom nastupu (shto je uobichajeno za nekog ko brani dogme).

skituljak123:
Zanima me da li je neko radio piercing na obrvi u sindjelic studiu,koliko je to kostalo,kako je izgledalo i da li ima nekih negativnih iskustva?

Unapred hvala:)
Ja sam tamo radila pirsing u obrvi i na stranu sto su jako ljubazni usluga je kvalitetna.Evo vec dve i po god imam taj pirsing i za sada nisam imala nikakvih problema...

negativno iskustvo je kad se posle pogledash u ogledalo ; )))

sailm se ne mora da znaci sve se menja mozhda i ja to nekad uradim ali sad retko na kome to dobro stoji morash to da zans da nosish...

LePiaf:
Tebi je diktat "kulturne prihvatljivosti" pozheljan, diktat "mode" nije. Moda prolazi brzo i veoma je flexibilna, kulturoloshki stereotipi su rigidni, dogmatichni, menjaju se sporo. Ti zastupash vece "zlo" od ta dva, i vrlo si kontradiktoran u svom nastupu (shto je uobichajeno za nekog ko brani dogme).
Pretpostavljam da se meni obraćaš. I makni mi taj prst iz oka!
Gde sam ja govorio o diktatu bilo koje vrste.
Ja baš naprotiv, govorim o slobodi ličnog izražavanja, ispoljavanja - kako hoćeš.
Ja sam protiv diktata uniformirane gluposti.
Protiv svođenja ličnosti na kopiju.
Protiv preuveličavanja onih glava i umova koji to ne zavređuju.
Ali život je igra u kojoj se svako igra onako kako zna, aplaudira onome kome želi i nalazi svoje mesto u njoj.
Moda prolazi brzo i veoma je flexibilna, kulturoloshki stereotipi su rigidni, dogmatichni, menjaju se sporo.
Paa???
Hoćeš reći da više voliš fleksibilan nego krut (ako je to neka ocena kvaliteta ili čega već).

Ti zastupash diktat kulturoloshkih stereotipa. Jer ne smeta tebi moda sama po sebi, vec moda koja je opozitna sa onim shto "postoji dovoljno dugo u nashoj kulturi". Nemoj mi onda prichati o slobodi lichnog ispoljavanja. Kada slobodu ogranichish kulturoloshkim dogmama, to vishe nije sloboda.

I kakvu slobodu priznajesh drugima, ako ih zbog jednog parcheta metala bez daljnjeg etiketirash kao primitivce i povodljive glupake?

Srdacno se zahvaljujem onima koji su prekomentarisali Sindjel studio i informisali me o jos nekom kvalitetnom:)
A sto se tice iznosenja stavova o piercingu,ja to nisam trazila,mislim svako ima pravo na slobodu misljenja,ali mene je zanimalo samo vase misljenje o radu Sindjel studia,ukoliko ste tamo radili piercing:)
poz svima:)

LePiaf:
Ti zastupash diktat kulturoloshkih stereotipa. Jer ne smeta tebi moda sama po sebi, vec moda koja je opozitna sa onim shto "postoji dovoljno dugo u nashoj kulturi". Nemoj mi onda prichati o slobodi lichnog ispoljavanja. Kada slobodu ogranichish kulturoloshkim dogmama, to vishe nije sloboda.

I kakvu slobodu priznajesh drugima, ako ih zbog jednog parcheta metala bez daljnjeg etiketirash kao primitivce i povodljive glupake?
A ti uzimaš iz onoga što pišem samo ono što će biti upotrebljeno u svrhu negativne kritike. To što izražavam toleranciju prema ono što bi se takođe moglo nazvati primitivnim ali je toliko dugo zastupljeno da je postalo uobičajeno ne može se nazvati zastupanjem. Prvo smiri strasti pa onda čitaj ono što napišem.
Drugo, pominjao sam granicu neukusa koja valjda ipak postoji. Ili će svaki neukus koji promovišu vaši idoli biti prihvaćen.
Treće, primitivno ne mora biti u negativnom kontekstu. Ponekada i u tome ima draži i dobrog ukusa, izvornosti i nepatvorenosti.
Nisi ti spremna da čuješ ništa što se kosi sa tobom i tvojim nagonima.
Ali to je takođe tvoje pravo i tvoja lična sloboda i svaka kritika je izlišna. Ja ne zagovaram određeni model, već svest o sebi i svetu oko sebe. Tvoj revolt i to što shvataš kao negativnu kritiku je odraz tvojih unutrašnjih sukoba i nerazumevanja kako sebe tako i sveta oko sebe. Ja sam tu nebitan kao i rimska aristokratija i kojekakve kraljice. I ja i oni smo neko drugi a ne ti. Ali sve ćeš upotrebiti da opravdaš sebe, ne predamnom već pred samom sobom. Ostavi se ćorava posla i zaviri iskreno u sebe. Ali malo ko je za to spreman jer ne želi da se suoči sa onim što tamo vidi. Lakše je zatvoriti oči, lagati samog sebe i gajiti idealnu sliku o sebi koja se uklapa u klišee civilizacije u kojoj živimo.

Ovo zaista neme veze sa onim što je postavljač teme želeo, ali šta da mu (joj) radim. :D

Tvoji postovi su bili vrlo jasni. Nema svrhe da i to malo doslednosti sopstvenim stavovima (kakvi god da su) upropastish sa "ja nisam tako mislio", "ti nisi pazhljivo procitao", itd...
Takodje bih ti bio zahvalan da se uzdrzhish od jeftine psiholoshke analize i josh jeftinije filozofije.

pa, jeste, u primitivnim kulturama ljudi uglavnom modifikuju telo, sta drugo mogu? Lupe dve-tri- sare na koplju, onda krenu na sebe... buse, crtaju, seckaju, pritiskaju lobanje...Ok, ponesto je ostalo i kad se drustvo razvijalo (podvezivanje stopala, npr...)
I, sad, eto, neki polinezani su razvlacili donju usnu da mogu unutra ubaciti glinenu plocicu velicine velikog plitkog tanjira, zasto se ogranicavati? Mislim, sto je lepo, lepo je, a i individualna sloboda...itd.... Uzgred, kakvaje to individualna sloboda ciji je - cesto i jedini - poligon sopstveno telo? :( Ogranicena! A to o univerzalnosti kulture naseg globalnog sela, druga je prica ...
Licno, ako vec busimo usi, mozemo i noseve...obrve...stomake...kozu na vratu (ko voli, meni to mnogo gadno izgleda, kao neka metalna gnojava bubuljica :( ). Ali, nekako sam za umerenost. Cim je neko NANITNOVAN k'o novogodisnja jelka, meni to izgleda kao ocigledni dokaz poremecaja licnosti...

Zatim, evo jedne moje strasne predrasude ( kao, pitace te starost gde je bila mladost) Kad se ostari, i telo se, po zakonima prirode, otrombolji...je l' se vadi persing il' ostaje da zveči?

LePiaf:
Tvoji postovi su bili vrlo jasni. Nema svrhe da i to malo doslednosti sopstvenim stavovima (kakvi god da su) upropastish sa "ja nisam tako mislio", "ti nisi pazhljivo procitao", itd...
Takodje bih ti bio zahvalan da se uzdrzhish od jeftine psiholoshke analize i josh jeftinije filozofije.
Prvo nauči da citiraš.
Ako se ja bavim jeftinom psihološkom analizom (šta god ti to značilo), u šta spada citiranje onoga što misliš da sam hteo da kažem a ne ono što sam zaista rekao?

Ne očekujem da ljudi budu idealni, visokosvesni i uzvišeni. Ali nesagledavanje fenomena kao što je recimo pirsing je donekle odraz nižeg nivoa svesti. To ne znači da ako taj fenomen sagledam u pravom svetlu neću staviti pirsing. Ni ja ni bilo ko nije biće u kome vlada jedino svest.
Ali svest služi da se što objektivnije sagleda stvarnost.
I svako se upravlja prema svojoj svesti.
Mišljenje većine nije merilo ničega.
I hiljade ljudi može da veruje u glupost pa je to i dalje glupost.
I na kraju:
"Mnogi koji nije u stanju da vidi ono što je uzvišeno na ljudima, zove vrlinom kad vidi ono što je nisko na njima" (Niče)

muzjak:
A ti uzimaš iz onoga što pišem samo ono što će biti upotrebljeno u svrhu negativne kritike. To što izražavam toleranciju prema ono što bi se takođe moglo nazvati primitivnim ali je toliko dugo zastupljeno da je postalo uobičajeno ne može se nazvati zastupanjem. Prvo smiri strasti pa onda čitaj ono što napišem.
Drugo, pominjao sam granicu neukusa koja valjda ipak postoji. Ili će svaki neukus koji promovišu vaši idoli biti prihvaćen.
Treće, primitivno ne mora biti u negativnom kontekstu. Ponekada i u tome ima draži i dobrog ukusa, izvornosti i nepatvorenosti.
Nisi ti spremna da čuješ ništa što se kosi sa tobom i tvojim nagonima.
Ali to je takođe tvoje pravo i tvoja lična sloboda i svaka kritika je izlišna. Ja ne zagovaram određeni model, već svest o sebi i svetu oko sebe. Tvoj revolt i to što shvataš kao negativnu kritiku je odraz tvojih unutrašnjih sukoba i nerazumevanja kako sebe tako i sveta oko sebe. Ja sam tu nebitan kao i rimska aristokratija i kojekakve kraljice. I ja i oni smo neko drugi a ne ti. Ali sve ćeš upotrebiti da opravdaš sebe, ne predamnom već pred samom sobom. Ostavi se ćorava posla i zaviri iskreno u sebe. Ali malo ko je za to spreman jer ne želi da se suoči sa onim što tamo vidi. Lakše je zatvoriti oči, lagati samog sebe i gajiti idealnu sliku o sebi koja se uklapa u klišee civilizacije u kojoj živimo.

Ovo zaista neme veze sa onim što je postavljač teme želeo, ali šta da mu (joj) radim. :D

Da,zaista nema veze s onim sto sam zelela:(

Back