medved_bg
Elita
- Poruka
- 15.540
Bem li ga...nisam shvatio temu da se priča o malim krimosima već o običnim klincima koji rade iste stvari koje smo radili i mi kao deca. A ako je samo o njima reč onda je svejedno šta će bolesni umovi u dokolici da smisle. Petarde su još i najbezazlenije.![]()
Na žalost, o klincima se i radi. Često i njihovim roditeljima.
Kad sam ja bila u tom uzrastu, a pretpostavljam da smo tu negde po godinama, takvo bacanje petardi je padalo na pamet samo potpunim kretenima.
To po hodnicima, među ljude, među druge klince, tuđe kuće da ne pominjem. Kod mene u kraju se okupljala ekipa na poljančetu malo dalje iza zgrade, pa bacala za svoju dušu. I tad je neka mama, koja je znala za to, jer masi je bilo zabranjeno, umela da kaže "ne može sada, idi posle 6 (vreme mira)". Iskreno, ne sećam se da ikad neko od odraslih bacao petarde.
A sad deca tih istih godina, zajedno sa roditeljima 31. uveče zauzmu busiju u Knez-Mihajlovoj uz izlog i bacaju petarde onima koji prolaze sredinom. K'o topli zec. Ili ono što sam pomenula, bacanje u vatru pred crkvom za Badnje veče, gde prilaze ljudi da zapale Badnjak i deca da prodžaraju vatru. Ili bilo koja od ponosnih priča o srećnom detinjstvu iznesena na ovoj temi. Nije tu poenta u prasku, ali uopšte. Poenta je u "jao, jeste videli kako se usrao, ahaha". E, to bih ja bez trenutka premišljanja nagradila onom solju u guzicu. Ebg, ko se kurči treba da zna i da leti.