Petarde....

Bem li ga...nisam shvatio temu da se priča o malim krimosima već o običnim klincima koji rade iste stvari koje smo radili i mi kao deca. A ako je samo o njima reč onda je svejedno šta će bolesni umovi u dokolici da smisle. Petarde su još i najbezazlenije. :zroll:

Na žalost, o klincima se i radi. Često i njihovim roditeljima.
Kad sam ja bila u tom uzrastu, a pretpostavljam da smo tu negde po godinama, takvo bacanje petardi je padalo na pamet samo potpunim kretenima.
To po hodnicima, među ljude, među druge klince, tuđe kuće da ne pominjem. Kod mene u kraju se okupljala ekipa na poljančetu malo dalje iza zgrade, pa bacala za svoju dušu. I tad je neka mama, koja je znala za to, jer masi je bilo zabranjeno, umela da kaže "ne može sada, idi posle 6 (vreme mira)". Iskreno, ne sećam se da ikad neko od odraslih bacao petarde.
A sad deca tih istih godina, zajedno sa roditeljima 31. uveče zauzmu busiju u Knez-Mihajlovoj uz izlog i bacaju petarde onima koji prolaze sredinom. K'o topli zec. Ili ono što sam pomenula, bacanje u vatru pred crkvom za Badnje veče, gde prilaze ljudi da zapale Badnjak i deca da prodžaraju vatru. Ili bilo koja od ponosnih priča o srećnom detinjstvu iznesena na ovoj temi. Nije tu poenta u prasku, ali uopšte. Poenta je u "jao, jeste videli kako se usrao, ahaha". E, to bih ja bez trenutka premišljanja nagradila onom solju u guzicu. Ebg, ko se kurči treba da zna i da leti.

ovde smaraju sa dinamitarama svaklo vece od 9 pa nadalje
ja se sve strecam i nerviram zbog bebe,a ustvari bebu boli uvo za sve,nit se streca nit se probudi kada grune,tako da ja vise i ne znam sto se nerviram kad njoj ne smeta...
ko neka baba sam postala

al me malo brine sto te dinamitare pale deca od nekih 8-10 godina

Daj bre...kao prvo, zabole me za istraumirano macku. Kao drugo, sumnjam da su likovi namerno zapalili stan tvom komsiji. Sta talasate toliko koji moj? Juce su klinci stavljali petarde u nase postansko sanduce. Supruga popiz*ela, pretila im policijom blabla...Sta treba da im radim? Da sidjem dole i isamaram sve do jednog? Da uzmem pistolji i vitlam ih? Ili odmah bombom da ih gadjam? :zroll:

Купи сваком по још три пакла, што да само ти имаш детињство пуно зноја, крви и суза?

ovde smaraju sa dinamitarama svaklo vece od 9 pa nadalje
ja se sve strecam i nerviram zbog bebe,a ustvari bebu boli uvo za sve,nit se streca nit se probudi kada grune,tako da ja vise i ne znam sto se nerviram kad njoj ne smeta...
ko neka baba sam postala

al me malo brine sto te dinamitare pale deca od nekih 8-10 godina

Šta se brineš, imaju ta deca roditelje, koji im verovatno kupuju petarde i bacaju sa njima....
Sećam se jednog poznanika koji nije pustio sina od 14 godina da ide na žurku za n.g. sa vršnjacima (zbog alkohola i ostalog) pa mu je da bi kompenzovao nezadovoljstvo kupio pakovanje od 100 petardi, da bude tu ispred zgrade :lol:

Šta se brineš, imaju ta deca roditelje, koji im verovatno kupuju petarde i bacaju sa njima....
Sećam se jednog poznanika koji nije pustio sina od 14 godina da ide na žurku za n.g. sa vršnjacima (zbog alkohola i ostalog) pa mu je da bi kompenzovao nezadovoljstvo kupio pakovanje od 100 petardi, da bude tu ispred zgrade :lol:

Па ето, видиш да су петарде ус твари педагошка средства за васпитавање и социјализацију младих.
Боље да баца петарде - него да оде на журку па да се напије (јер чим оде на журку - логично је да ће да се напије, јелте).
Боље да се деца окупљају испред зграде да би бацала петарде, ионако се ретко друже, па ето, брижни родитељи ће им организовати дружење уз петарде... жмурке, фудбалица, баскет и ластиш су одавно превазиђене ствари, или недајбоже да их неки родитељ окупи на малој радној акцији да би окопали баштицу испред зграде или уредили игралиште....:zroll:

I sad ce neki pametnjakovic bas za inat da kupi brdo pirotehnike... hrani ga valjda to, da ne kazem, pali ga... da drugima naudi bukom, ako ne moze drugacije. Iz inata. E jadni su takvi ljudi. I kao sad cu da se iznerviram zbog toga. Kupujte brate mili, palite petarde, bacajte petarde babama i dedama pod noge, (za par desetina godina, a mozda i pre - cete i vi mozda dobiti jednu petardu u ceger, pa cete osuti po ``neduznoj deci`` koja zive svoje detinjstvo kroz krv, znoj i suze). Kaze nas narod: Sve se vraca, sve se placa.
Znaci, sve se svodi na to - kako rece jedan forumas - posto nekima (medju kojima i meni), smeta buka od petardi i ostalih pirotehnickih naprava, ja sam baksuz i namcor i nedojebana sam.
Dobro, bar da znam sta mi je.
A svi koji me poznaju, znaju da nisam ni baba, ni namcor, baksuz mozda jesam jer moram da trpim neke stvari na koje ne mogu da uticem, cak i da hocu, a one stvari imam u izobilju, tako da mi je vise i dojadilo.

I sad ce neki pametnjakovic bas za inat da kupi brdo pirotehnike... hrani ga valjda to, da ne kazem, pali ga... da drugima naudi bukom, ako ne moze drugacije. Iz inata. E jadni su takvi ljudi. I kao sad cu da se iznerviram zbog toga. Kupujte brate mili, palite petarde, bacajte petarde babama i dedama pod noge, (za par desetina godina, a mozda i pre - cete i vi mozda dobiti jednu petardu u ceger, pa cete osuti po ``neduznoj deci`` koja zive svoje detinjstvo kroz krv, znoj i suze). Kaze nas narod: Sve se vraca, sve se placa.
Znaci, sve se svodi na to - kako rece jedan forumas - posto nekima (medju kojima i meni), smeta buka od petardi i ostalih pirotehnickih naprava, ja sam baksuz i namcor i nedojebana sam.
Dobro, bar da znam sta mi je.
A svi koji me poznaju, znaju da nisam ni baba, ni namcor, baksuz mozda jesam jer moram da trpim neke stvari na koje ne mogu da uticem, cak i da hocu, a one stvari imam u izobilju, tako da mi je vise i dojadilo.

ovo je naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaajbolje:zskace::zskace::zskace:

... a svi koji mene poznaju, dooobro znaju koliko volim da se zayebavam, i jos kad se neko ovako primi..... bas mi milo sto dodjoh ovde :)
:zskace::zskace::zskace:

Arvena, brate, sto se primas breeeeeeee :)
Shala, komika, drugarska zayebancija, ..... neka pesmica, malo petardi, ... ma samo veselo :)

Ajd da probam postaviti par ozbiljnih pitanja ovima što ne mogu zamisliti NG bez petardi i šenlučenja...

Prvo... zašto ih bacate?

(Realno, proces je sledeći: kresneš je o šibicu, baciš, ona pukne. Koje to zadovoljstvo predstavlja vama, sad kad znamo koje (ne)zadovoljstvo predstavlja drugoj strani?
Kakav vas osećaj preplavi? Udari li neki adrenalin, histerija? Digne li vam se?)

Pod dva: Kako to da petarde nikad ne bacate u rođenoj kući, već uvek napolju? Ono, kad je tako jaka fora, zašto je ne delite sa najbližima? Recimo, keva i ćale spavaju, a ti krkneš jednu pod krevet?

Za kraj, pod tri: koliko vas vodi računa o tome gde će ta petarda da pukne, kad je vrljokne sa prozora, ili u masu?

Unapred hvala na ozbiljnim, i iznad svega smislenim odgovorima.
Ovi ostali će samo potvrditi stereotipno ponašanje infantilnih.

Vala ne ynam od čega prave ove nove ali bukvalno zvuče ko kašikare...
Strah me i da pomislim kako će da zvuči u ponoć za Novu godinu

Данас сам због ове теме извео мали експерименат. На послу кад је била пауза бацио сам једну што грува као невреме. :lol:
Реакције су биле 90% ...''Ау, ебт ово ко бомба.'' Једино су пар неких смарача рекли ''Сад ће да дође обезбеђење.''

z:( Ovde gomila nekih što su se rodili odrasli i nikad nisu pravili pyzdarije. I par nas koji nikad neće da odrastu. :zskace: Ebote, otišli smo ko nacija u krasni čim nam sve smeta. A kad su tamo devedesetih razni ratnici šenlučili za svaki povod čak i iz teškog naoružanja niko nos nije smeo da pomoli i pobuni se. A sad smetaju petarde...

Да бре. Све се то нешто профинило, ко да смо у Данској. :lol:

Poslednja izmena:
Ajd da probam postaviti par ozbiljnih pitanja ovima što ne mogu zamisliti NG bez petardi i šenlučenja...

Prvo... zašto ih bacate?

(Realno, proces je sledeći: kresneš je o šibicu, baciš, ona pukne. Koje to zadovoljstvo predstavlja vama, sad kad znamo koje (ne)zadovoljstvo predstavlja drugoj strani?
Kakav vas osećaj preplavi? Udari li neki adrenalin, histerija? Digne li vam se?)

Pod dva: Kako to da petarde nikad ne bacate u rođenoj kući, već uvek napolju? Ono, kad je tako jaka fora, zašto je ne delite sa najbližima? Recimo, keva i ćale spavaju, a ti krkneš jednu pod krevet?

Za kraj, pod tri: koliko vas vodi računa o tome gde će ta petarda da pukne, kad je vrljokne sa prozora, ili u masu?

1. Isprobavao sam i te varijante sa nebacanjem ali mnogo garavi ruke i smrdi ko đavo
2. Divan osećaj z:) I svašta se diže
3. Ebi ga dal je pod 2 ili pod 3...delimo i sa najbližima
4. kad je vrljoknem sa prozora padne mi u baštu

@krvolok: jok bre. J*bao te vise Hag. Utakmica Partizana, u Ceskoj bese, i ja se normalno pre utakmice prilicno nalio u nekom pabu, i onda pocinje tekma, palimo baklje, ja moju okrenuo naopacke, gori ona, gori moja ruka... z:mrgreen: Tek sledeci dan nakon povratka kuci odlazim u bolnicu, doktor me gleda u fazonu "tek sad si dosao?". Stavili mi neki melem, neku mast, p*cke materine, i zavoj, splaslo je to sve nakon par dana, ali oziljak imam jos uvek. Uspomena. z;)

Nego, jutros vozim na posao i kazu na radiju da Austrijanci nikad nisu trosili toliko na pirotehniku kao za ovu NG. Kazu 14 miliona jevreja su potrosili, sto u prevodu znaci cirka 50 EUR po glavi. Jutros videh kod sestrica, kad sam isao da nahranim ono australijsko g*vno, dve kutije petardi. Ja izgleda jedini namcor, koji nema nista za paljenje. Ili su ovi zapadnjaci normalni, a ja izopacen. Ne znam sta je reci. z;)

Poslednja izmena od moderatora:

Prvo... zašto ih bacate?

Prvo:

bas ovih dana sam probavala, i bacala, spustala, ispustala, .... i tako redom, .... i baaaas je suuuuuuuuuuuper :)
Ovo da'l se "dize",.....meni ko curi se naprce bradavice, i bas se ovlazim

Drugo:
Koliko sam puta bacila "tjaletu" zabice i one zelene pod krevet, moras pitas njega :)
.... kad bolje razmislim, mozda je zato sada toliko gluv :) ... uostalom, ispada da sam ja zasluzna za njegov "selektivni sluh"

Trece:
kako bre da ne vodim racuna gde ce da padne ?!?!?!
Pa koja je fora da promasim "masu"??? Dzabe sam je batzala :)

imas jos neko pitanje, pa da krenemo u akciju ?

ЈА лично сам. на неким прославама после 5. октобарских "промена" измислио ситем - хитни лоптицу у шумицу, односно рад - тури петарду у празну лименку.
Може 10 метара да одскочи увис. Више њих сада то исто ради и врло је забавно. Дивно ми је када видим да млада лица која следе мојe тековине :lol:
ПС: не убацивати крмаче, само зелене, швапске..

Prvo:

bas ovih dana sam probavala, i bacala, spustala, ispustala, .... i tako redom, .... i baaaas je suuuuuuuuuuuper :)
Ovo da'l se "dize",.....meni ko curi se naprce bradavice, i bas se ovlazim

Drugo:
Koliko sam puta bacila "tjaletu" zabice i one zelene pod krevet, moras pitas njega :)
.... kad bolje razmislim, mozda je zato sada toliko gluv :) ... uostalom, ispada da sam ja zasluzna za njegov "selektivni sluh"

Trece:
kako bre da ne vodim racuna gde ce da padne ?!?!?!
Pa koja je fora da promasim "masu"??? Dzabe sam je batzala :)

imas jos neko pitanje, pa da krenemo u akciju ?
Ti si devojčica z:D respect :worth:

E sad da vam ja svima nesto kazem, i vama katolicima i pravoslavcima.

Zasto morate da pucate, da senlucite na ovaj porodicni i Boziji praznik????????????????????
Zar vam je malo bilo pucanja poslednjih godina, pa ne mozete bez petardi, topova, pistolja???????????????????

Kako vas bre nije sramota od vasih porodica, pa zar ne znate koliko ste jada naneli nekome ko se boji pucnjave, ko ima fobije, ko ima malu decu, kucne ljubimce, bebe koje reaguju placem na takvu pucacinu.
Zar je to nacin da se proslavi Praznik???????????
Razmislite malo. Mislim da nije.
U svakom slucaju, ako vam se puca ima hvala Bogu, takvi isti kao vi su se postarali da na svetu postoje drzave gde se ratuje, pa idite tamo i pucajte do mile volje.
A najbolje pucajte sebi u glavu.
Eto, mozete da me banujete, ali dosta mi je primitivaca koji su jedino hrabri kada uzmu pistolj u ruke i pucaju.
Sram vas bre bilo.
I katolike i pravoslavce koji na ovakav nacin proslavljaju Bozic i Novu godinu.
pucanje za praznike pogotovo za verske praznike je meni neukusno i divljacki jer se ne razmislja o starim ljudima i deci,kojima to najvise moze da smeta a onda i svima ostalima....al tu je kriva i drzava sto umesto sto i jednog glupog zakona ne donese i jedan konkretan koji ce sprovoditi bar oko nove godine da se zabrani divljanje sa pirotehnikom,a koga navataju da ga lepo udare po dzepu brutalno i kraj price....od kad znam za sebe mrzim to decembarsko i januarsko divljanje,a o roditeljima koji detetu u ruke stave zapaljenu petardu ili sta god tog tipa da je baci ne mogu nista drugo da kazem nego da se radi o maloumnim idiotima kojima nije dosta da tokom praznika u hronici redovno citaju bez koliko prstiju je ko ostao i cime je to postigao.

Jaooooj, vidi ovih sto su vece demokrate od svaba i Svedjana zajedno. Pa postoje i na Zapadu zakoni, ali ih (normalno) niko ne sprovodi kad je NG. Najbolje da dodje interventna i pohapsi sve one koji bacaju petarde i pale rakete. :zroll:

Snimicu veceras kako se gruva i pali kod mene, pa cu okaciti na net i poslati vam link (ali tek dan-dva kasnije kada se otreznim). Da uzivate... z:poz:

Back