Petarde....

Ma goxy da li je to nacin da se proslavlja?
Meni to smeta, smeta mojim ukucanima, mom kucetu.
Ne razumem sta se desava u njihovim glavama, da li su naduvani, napijeni, nazderani pa ne znaju sta ce dalje da rade osim da izadju na terasu i pucaju.
Sada cu da zovem komunalce, zasto ovi sa televizije ne kazu da se to ne radi.
Kazace ali kada se neko povredi ili pogine od rikoseta.
Dosta bre tog prostakluka.
Bolje neka opali zenu, devojku ili sta ti ja znam koga vec, sebe npr., nego sto puca?
To je primitivizam i nekultura, bezobrazluk.
Ovde na Novom Beogradu u bloku 70 kao da je bojno bolje.
Od juce po podne masturbiraju sa pistoljima, topovima, petardama.

Svakakva fukara se naselila.Sa brda sišli...Ono znam i neke koji su sa brda sišli a mirni tihi ko bubice,ali ovi su tipični egzemplari bahatog neodgovornog pa i sadističkog ponašanja...

Zbog obaveza sam često u kraju oko starog Merkatora i tamo se čuje pucnjava,ali Zemun gde stvarno ima svega i svačega moj kraj na primer je neverovatno miran...

Vidim da osim Tebe niko ne odgovara.
Danas je praznik mira, a ne da se puca, pa zar nije bilo dosta pucnjave i bombi 1999. godine, ja ne mogu to vise da izdrzim...

Ma koji je bre praznik danas,o cemu ti pricas? U beogradu ima mozda,ma ni toliko,1.5 % katolika. Uglavnom matorih,mladih nema.
Mozda je za tebe danas neki praznik,meni je danas dan kao i svaki drugi u godini. Za 13 dana bice najradosniji hriscanski pravoslavni praznik.
A i katolici su bas miroljubiv narod,pogotovu ovi sto zive severo-zapadno od nas...

Ma koji je bre praznik danas,o cemu ti pricas? U beogradu ima mozda,ma ni toliko,1.5 % katolika. Uglavnom matorih,mladih nema.
Mozda je za tebe danas neki praznik,meni je danas dan kao i svaki drugi u godini. Za 13 dana bice najradosniji hriscanski pravoslavni praznik.
A i katolici su bas miroljubiv narod,pogotovu ovi sto zive severo-zapadno od nas...
Kakvo je to radikalisanje?:lol:

Kakvo je to radikalisanje?:lol:

Ne razumem.
Zar treba da celog zivota nekome nesto objasnjavamo, izvinjavamo se, molimo?
Ako nekome nesto smeta, on zatvori prozore, stavi cepove u usi, i ne mora da slusa.
Odakle pravo da se pljuje po celom narodu zbog toga sto znacajna manjina ima osetljive usi?
Neka se pojavi na nekom hrvatskom forumu, pa isto napise za pravoslavni Bozic.
Smesno.

Ne razumem.
Zar treba da celog zivota nekome nesto objasnjavamo, izvinjavamo se, molimo?
Ako nekome nesto smeta, on zatvori prozore, stavi cepove u usi, i ne mora da slusa.
Odakle pravo da se pljuje po celom narodu zbog toga sto znacajna manjina ima osetljive usi?
Neka se pojavi na nekom hrvatskom forumu, pa isto napise za pravoslavni Bozic.
Smesno.
Ja kolko sam shvatio tema je generalna,kaže ''praznike''...Ovde stalno neko oseća nacionalno ugroženim...Kakvo izvinjenje bilo kome,ovo većini normalnih Srba pre svega smeta,kao i sve bahato što se dešava u Srbiji a niko nikad ne kažnjava...

Данас није Божић, него празник светог Спиридона Чудотвораца.

http://sipp-bg.blogspot.com/2010/12/blog-post_25.html

http://4.***************/_qBH1LsXP_HI/TRUdNUzT1yI/AAAAAAAAAXM/pp-JHjk6jDw/s320/svspiridontrimituntski2lc2%255B1%255D.jpg

Свети Спиридон је био велики ревнитељ за чистоту Православља, тако да сe више пута чудесно јављао да разобличи јеретичка учења и посрами паписте и остале јеретике и лажна учењa. Једно велико чудо се десило у Грчкој непосредно после промене календара: У једној малој црквици Грци "новокалендарци"су започели вечерњу службу на Божић 25. деценбра по новом (папском) календару, само што је свештеник започео певати Божићни тропар једна икона је почела сама да удара по зиду на коме је била окачена. Бука је била све јача и јача тако да се верни народ узнемирио, један верник је узвикнуо "то је икона Св.Спиридона данас се он прославља по старом календару, свештеник је одмах започео да пева тропар Св.Спиридону и икона се одмах умирила, већи број верника видевши то чудо пришло је старокалендарској Цркви. Сви су прославили Бога и његовог угодника Св.Спиридона!

Prvo i prvo, nisam katolicke veroispovesti, vec pravoslavka.
Drugo i drugo, rekla sam da se od pucnjave ne da normalno ziveti, disati, jesti.
Ovo sto sam napisala u uvodnom postu vazi i za jedne i za druge.
Ko onda puca na katolicki Bozic ako ne katolici?
A tako ce biti i za Novu godinu i pravoslavni Bozic.
Ako neko izrazava radost pucajuci, onda on ima ozbiljan mentalni problem.

Za mene je kao i za tebe obican dan, ali postujem i druge vere, ali ne zelim da slusam pucnjavu.
Koliko znam, nije ratno stanje. Ili mozda gresim?

Drugo i drugo, rekla sam da se od pucnjave ne da normalno ziveti, disati, jesti.

Za mene je kao i za tebe obican dan, ali postujem i druge vere, ali ne zelim da slusam pucnjavu.

Postavljas debilne teme. Koji bre katolici u Beogradu? Ima ih oko 10 hiljada,uglavnom matorih. 10 hiljada ljudi u gradu od 1.2 miliona je nista. Deca bacaju petarde,vatromet vec od pocetka decembra,nema to veze sa katolicima.

Samo da znas, koliko stvari ja ne zelim u zivotu, pa opet moram da slusam, gledam, dozivljavam(da ne nabrajam sad, bio bi suvise dugacak spisak i suvise deplasirano)....
Pa nikom nista.
Da nam je to najveci problem u zivotu(cak i medju 100 najvecih), bili bi mnogo mnogo sretnija zemlja nego sto smo sada.

Čini mi se da se od druge polovne decembra do druge polovine januara puca non stop. :besna: Nije mi jasno zašto. Petarde bacaju i mladi i stari. Nemam decu, ali imam psa koji se strahovito uznemiri od tih zvukova, laje bez prestanka itd itd, pa me te iste komšije koje bacaju petarde poreko gledaju. :roll:

Ma pričaj mi kad krene u sred noći da laje ko lud! :( Em probudi mene, em budi i ostale.

Inače, u mojoj ulici živi jedan kreten koji je pre 3 godine petardom gađao mog psa, a pogodio mene. Na svu sreću, petarda se samo odbila i pala u sneg. Inače, radi se o čoveku koji je prešao 50-u godinu, dakle nije neko derište koje ne zna šta radi. :roll:

Moj ćale živi u zgradi i ima psa koji ionako stalno laje u toku noći...Ne znam da l je bolja solucija da pas bude u dvorištu tu se više čuje pucnajva ali manje lavež ovako u stanu...

Postavljas debilne teme. Koji bre katolici u Beogradu? Ima ih oko 10 hiljada,uglavnom matorih. 10 hiljada ljudi u gradu od 1.2 miliona je nista. Deca bacaju petarde,vatromet vec od pocetka decembra,nema to veze sa katolicima.

E bas ti hvala... pa neko mora da postavlja i debilne teme.
Necu valjda da pisem o duzini i sirini polnog organa ili sta ko voli u seksu. Zaobidji me, dakle. Pisacu o cemu hocu, ako ti se ne svidja tema, a tema nije postavljena da bude lepa, nego se bunim zbog debila koji svoju ``radost`` izrazavaju na neprikladan i za mene nerazumljiv nacin. Ako sam nekog uvredila prijavi me moderatorima, pa neka me banuju ako sam zasluzila.
Iznosim samo svoje misljenje.
A debil nisam i to sto si napisao da pisem debilne teme me vredja.
I ne zanima me da li pucnjava ima veze sa katolicima, pravoslavcima, mladima, starima, ovima, onima, meni smeta i zato sam iziritirana i otud ova tema.
Ako znas da li mi mozes reci zasto to rade deca kao sto kazes. Zasto to ne rade u septembru, oktobru, novembru, nego bas navalili da bacaju petarde u decembru?
Nego to roditelji izbacili napolje, na ulicu, mrzi ih da ih necim zabave, nego je najjednostavnije dati im nesto novca, a ovi brze bolje kod Kineza da kupe eksplozivne naprave, pa kad se dogodi povreda - onda bude kukanja... zasto, kako se to moglo desiti bas nasem detetu?
Ma muka mi je bre od svega.
I da, nije ni meni sve bozanstveno u zivotu, ovo je za Kostu, meni ne cvetaju ruze kao i mnogima u ovoj i ovakvoj Srbiji, ali jednostavno mi je doslo da pisem o ovome, ma koliko to po tebi ``deplasirano`` bilo.

I otkud ta informacija da ima toliko katolika u Beogradu?
Nije me briga ni za katolike ni za pravoslavce, nego hocu mir u gradu. Dosta mi je bilo pucnjave u zivotu. Ko hoce da puca, vec sam rekla gde treba da ide.
A petarde bacaju i stari i mladi, da ne pricamo da to rade samo klinci, jer to nije tacno.
Ko puca onda? Laki, mozda?

Poslednja izmena:
Ја сам већ одуезела неколико кутија петарди својим ученицима, јер су их бацали у школском дворишту (а то је тежа повреда радне дисциплине и за то је предвиђен укор Наставничког већа и двојка или јединица из владања), али што је најинтересантније - сваке године се деси да се после одузимања петарди родитељи одмах појаве у школи (иако их махом нема на родитељским састаницма:zroll:), простестују тражећи петарде назад и говорећи колико су новца дали за њих...:dash:
Више пута се десило да чак и ученици којима социјално плаћа ужину, уџбенике и екскурзије - потроше по пар хиљада динара само за петарде (и то су им родитељи свесно дали наовац за ту намену, чак су им многима родитељи и куили и бацали су заједно са њима...):zroll:

Ја сам већ одуезела неколико кутија петарди својим ученицима, јер су их бацали у школском дворишту (а то је тежа повреда радне дисциплине и за то је предвиђен укор Наставничког већа и двојка или јединица из владања), али што је најинтересантније - сваке године се деси да се после одузимања петарди родитељи одмах појаве у школи (иако их махом нема на родитељским састаницма:zroll:), простестују тражећи петарде назад и говорећи колико су новца дали за њих...:dash:
Више пута се десило да чак и ученици којима социјално плаћа ужину, уџбенике и екскурзије - потроше по пар хиљада динара само за петарде (и то су им родитељи свесно дали наовац за ту намену, чак су им многима родитељи и куили и бацали су заједно са њима...):zroll:

Ma ovde je rec o istraumiranim psima... zaletele smo se i ti ja :zcepanje:

Uopste nije bitno ko je koje veroispovest,i ako je covek, covek.
A sto se tice senlucenja,pogotovo kod nas Srba i Crnogoraca to je zato sto nam je to od pamtiveka u folkloru tj, tradiciji.
To je jednostavno tako.
Jedino sto bi mozda pomoglo je da se uvedu drasticne novcane kazne za bacanje tj paljenje pirotehnickih sredstava bez posebne dozvole.
Ali opet napominjem da nam je to u tradiciji i ne znam u stvari koliko bi sve to imalo efekta.

Moderatori mogu slobodno da zakljucaju temu.
Nemam vise sta da kazem, napisala sam sta sam imala.
I nije samo rec o istraumiranim psima, raspustena_bando, sta da radim, to ti je nik, ne vredjam Te, rec je i o bebama kojima smeta pucnjava, kao i starijim ljudima.
Ali koga je briga, glavno je da se ljudi ludo zabavljaju, pa jos ako nekog i koknu - nece biti nikakve stete, jer ``covek je coveku (ipak) vuk.
Dosta je bilo. Smorila sam se.
Zatvarajte ovo, muka mi je.
Nisam trebala ni da pisem o ovome.

Back