Petarde....

Ја сам већ одуезела неколико кутија петарди својим ученицима, јер су их бацали у школском дворишту (а то је тежа повреда радне дисциплине и за то је предвиђен укор Наставничког већа и двојка или јединица из владања), али што је најинтересантније - сваке године се деси да се после одузимања петарди родитељи одмах појаве у школи (иако их махом нема на родитељским састаницма:zroll:), простестују тражећи петарде назад и говорећи колико су новца дали за њих...:dash:
Више пута се десило да чак и ученици којима социјално плаћа ужину, уџбенике и екскурзије - потроше по пар хиљада динара само за петарде (и то су им родитељи свесно дали наовац за ту намену, чак су им многима родитељи и куили и бацали су заједно са њима...):zroll:
I sta uradite vi kad oni dodju?

Ko nikad nije kresnuo petardu promrzlim prstima u vreme raskosnih praznika, u vreme mladalacke bezbriznosti, taj je bio: picek, pizdek, pichka, najgori mamin strasljiko, ili je mozda bio prava devojcica, ili mozda bas tog trenutka nije imao novac da otrci do prvog dliera, koji bi iz "vijetnamek" vadio dragocene kriminalne spapice

Bas mi tesko pada treskanje i praskanje, bas me cimaju neocekivani pucnji kad im se najmanje nadam. Zao mi je beba koje su bude uplasene od eksplozija, i zao mi je polugluvih penzionera kojima smeta buka, i kojima smeta verovatno pola od sve.
Bas mi je drago da nisam zaboravio radost petardi iz decackih dana, i bas mi je drago sto ste me na to podsetili :)
Ma koliko bilo neudobno, i bucno, i bezosecajno, "neki novi klinci' u svojim dusama nemaju hipoteke svojih roditelja, i deci ce praskanje petardi zauvek i oduvek biti dobra zayebancija :)
Oni moji stari forumasi znaju da kad nedeljom ostanem kod kuce kuvam, kuvam, kuvam, i cekam da mi se ispece pita od jabuka (sa mnooooooooogo cimeta). Cim iskljucim sporet, odoh na ulicu da kupim petarde.
Znam da cu jednu da kresnem u ulazu mog bivseg razrednog, ma neka ga psuju komsije sto je baksuz (ako je jos ziv)
Jednu cu da kresnem tamo kod mesara Zike gde dolaze bakutaneri, i kad se prestrave ispadnu im cegeri i torbe
Jednu veliku ima da spustim medju napirlitane sojke dok piju kafu na ulicu, i to je naaaajbolje :)
"prefinjene, predoterane, overdressed, super ribe, ultra sojke", sede na ulici, piju svoju blagdansku kavicu, ali kad drmne petarda, pocne kokosje podvriskivanje, i onda naaaajvise volim da slusam najsocnije psovke iz Dolce Gabana rukavica :zskace::zskace::zskace::zskace:

Poslednja izmena:

Sta si Bozica Ti i Nove godine htela sa Maratoncima... da se napravis pametna?
Nemoj da mi diras drugaricu, jer ne znas nista o njoj i nemoj da se zezas sa ozbiljnim stvarima. Ako te bas zanima, ona je ozbiljno bolesna i necu da dozvolim da se neko sali na njen racun. Rekla je sta je mislila, a ti ako se ne slazes sa njom - zaobidji je.
Inace, jedan od njenih najomiljenijih filmova su upravo ``Maratonci...`` - tako da si ispalila pucnjeve u prazno.
A svima koji se igraju petardama samo da napisem - ``Ko se maca lati, od maca ce i stradati.``

nudio meni neki ciga na pijaci petarde kaze mogu da raznesu kamionsku gumu, velike teske sa fitiljom,prvo trazio 200 dinara za komad , pa spustio na 100 din,kupio bi desetak komada da mi je dao za 60 dinara, ja volim da pucam za novu godinu, ))))))))))))))))))))))

Pa kad volis da pucas, iskoristi tu ljubav pa idi malo na Istok, tamo im fali takvog kadra, ispostuj sebe, a pasce i neka lova, ako preteknes.

Nemoj da mi diras drugaricu, jer ne znas nista o njoj i nemoj da se zezas sa ozbiljnim stvarima. Ako te bas zanima, ona je ozbiljno bolesna i necu da dozvolim da se neko sali na njen racun. Rekla je sta je mislila, a ti ako se ne slazes sa njom - zaobidji je.
Inace, jedan od njenih najomiljenijih filmova su upravo ``Maratonci...`` - tako da si ispalila pucnjeve u prazno.
A svima koji se igraju petardama samo da napisem - ``Ko se maca lati, od maca ce i stradati.``

Padaj, kiso, gore s' neba, padaj onda kada treba...
O cemu ti pricas?? Ko ti napada drugaricu??

E sad da vam ja svima nesto kazem, i vama katolicima i pravoslavcima.

Zasto morate da pucate, da senlucite na ovaj porodicni i Boziji praznik????????????????????
Zar vam je malo bilo pucanja poslednjih godina, pa ne mozete bez petardi, topova, pistolja???????????????????

Kako vas bre nije sramota od vasih porodica, pa zar ne znate koliko ste jada naneli nekome ko se boji pucnjave, ko ima fobije, ko ima malu decu, kucne ljubimce, bebe koje reaguju placem na takvu pucacinu.
Zar je to nacin da se proslavi Praznik???????????
Razmislite malo. Mislim da nije.
U svakom slucaju, ako vam se puca ima hvala Bogu, takvi isti kao vi su se postarali da na svetu postoje drzave gde se ratuje, pa idite tamo i pucajte do mile volje.
A najbolje pucajte sebi u glavu.
Eto, mozete da me banujete, ali dosta mi je primitivaca koji su jedino hrabri kada uzmu pistolj u ruke i pucaju.
Sram vas bre bilo.
I katolike i pravoslavce koji na ovakav nacin proslavljaju Bozic i Novu godinu.

Ај да ти одговорим пошто за НГ бацам петарде и пуштам ватромете. 'Вако, ове године сам купио два ватромета зову се ''Arctic batery'', један избацује по десет ракета које прскају ледено плаву боју на око 20 метара , укупно трајање 40 секунди. Петарде, стандардно већ трећу годину, ''widowmaker''. Мале, црне са љубичастим врхом, пуцају као топовски удар. :lol:
Све то радим на општу радост своје и комшијске деце. Не на верске празнике.
И није ме срамота уопште.

п.с. Јака си ми ти Arwen, Назгули би те шчепали одмах са таквим ставом. :)

I jos nesto... ja se ne pravim pametna, ja jesam pametna... a forum ne sluzi tome da bi se "svi slozili" ili zaobisli. I smesno mi je kad neko kaze "rekla sam sta sam imala, sad moze tema da se zakljuca". Ako neko otvara temu da bi sebi olaksao dusu (a druge koji isto imaju da kazu nesto - ko smirgla), nema sta ni da trazi na forumu. Neka kupi svesku sa lepim koricama i vodi dnevnik :)
Ili napise blog pa ga zakljuca za komentarisanje u podesavanjima.

Ај да ти одговорим пошто за НГ бацам петарде и пуштам ватромете. 'Вако, ове године сам купио два ватромета зову се ''Arctic batery'', један избацује по десет ракета које прскају ледено плаву боју на око 20 метара , укупно трајање 40 секунди. Петарде, стандардно већ трећу годину, ''widowmaker''. Мале, црне са љубичастим врхом, пуцају као топовски удар. :lol:
Све то радим на општу радост своје и комшијске деце. Не на верске празнике.
И није ме срамота уопште.

п.с. Јака си ми ти Arwen, Назгули би те шчепали одмах са таквим ставом. :)

Kolko para Arctic batery? Djes uzeo? Obozavam vatromete ali ne i petarde. Ne vidim svrhu petardi, nista lepo nema u njima.

Kolko para Arctic batery? Djes uzeo? Obozavam vatromete ali ne i petarde. Ne vidim svrhu petardi, nista lepo nema u njima.

800 кинте један. Узео у арми шопу у Земуну. Има и оних од 2 сома, зову се фантазија али ми било много да дам 5-6 хиљада за све то. А за петарде....у праву си али волим и кад има мало и звучног ефекта.

Ko nikad nije kresnuo petardu promrzlim prstima u vreme raskosnih praznika, u vreme mladalacke bezbriznosti, taj je bio: picek, pizdek, pichka, najgori mamin strasljiko, ili je mozda bio prava devojcica, ili mozda bas tog trenutka nije imao novac da otrci do prvog dliera, koji bi iz "vijetnamek" vadio dragocene kriminalne spapice

Bas mi tesko pada treskanje i praskanje, bas me cimaju neocekivani pucnji kad im se najmanje nadam. Zao mi je beba koje su bude uplasene od eksplozija, i zao mi je polugluvih penzionera kojima smeta buka, i kojima smeta verovatno pola od sve.
Bas mi je drago da nisam zaboravio radost petardi iz decackih dana, i bas mi je drago sto ste me na to podsetili :)
Ma koliko bilo neudobno, i bucno, i bezosecajno, "neki novi klinci' u svojim dusama nemaju hipoteke svojih roditelja, i deci ce praskanje petardi zauvek i oduvek biti dobra zayebancija :)
Oni moji stari forumasi znaju da kad nedeljom ostanem kod kuce kuvam, kuvam, kuvam, i cekam da mi se ispece pita od jabuka (sa mnooooooooogo cimeta). Cim iskljucim sporet, odoh na ulicu da kupim petarde.
Znam da cu jednu da kresnem u ulazu mog bivseg razrednog, ma neka ga psuju komsije sto je baksuz (ako je jos ziv)
Jednu cu da kresnem tamo kod mesara Zike gde dolaze bakutaneri, i kad se prestrave ispadnu im cegeri i torbe
Jednu veliku ima da spustim medju napirlitane sojke dok piju kafu na ulicu, i to je naaaajbolje :)
"prefinjene, predoterane, overdressed, super ribe, ultra sojke", sede na ulici, piju svoju blagdansku kavicu, ali kad drmne petarda, pocne kokosje podvriskivanje, i onda naaaajvise volim da slusam najsocnije psovke iz Dolce Gabana rukavica :zskace::zskace::zskace::zskace:

То царе! Петарде и јесу за оне баксузе и намћоре. :lol:

evo i ja da kazem ... ebale vas petarde i ostala pirotehnika.
dete sam uspela da smirim pre sat vremena jer majmuni produzavaju svoj nepostojeci polni organ bacanjem petardi po hodnicima

bolja je akustika, pa:

bacaju po hodnicima
bacaju u kontejnere
bacaju u ulicne sahtove..

i nece se opametiti dok neko zbog zelje za vecim praskom, ne nastrada.
e sad se pitam - gde li je ta komunalna policija???

Poslednja izmena:
Apsolutno se slazem. I da porucim ovima sto kazu da je za 13 dana nas najradosniji praznik: da je sve kako treba, danas bi i nama, pravoslavcima, bio praznik. Grci, osnivaci pravoslavlja su uzeli gregorijanski kalendar, samo se mi i "braca" Rusi pravimo pametni.
Pa, jel ti krivo?
Uopste te ne razumem.
Na kraju krajeva, ko ti brani da slavis ovaj Bozic na kraju godine???z:lol:
Ostali Srbi i Rusi ce onaj na pocetku...PRAVI.

:vatromet::vatromet::vatromet:
Najbolji efekat kad se gurnu u plastičnu flašu z:lol: Spajanje više komada širokim selotejpom ne daje zadovoljavajući efekat. Ma da mi je da nađem neki topovski udar iz vojske z:shock:

Back