Pesak za macke

meni je ovaj oskar lavanda dobar, traje 20 dana,za dve mace, ne smrdi, i lako ga čistim, nije grudvajući, nego upijajući...

Nama nije odgovarao, jako se osećalo. Gaša je ipak kastriran a Bili nije i ti si sa njima svakog dana a ja idem da čistim samo jednom nedeljno (jer bi ovom mom mužu pala kruna s' glave kad bi se prihvatio lopatice :roll:), tako da je nama imperativ grudvajući posip. I Natusan, kad ga je kljakavi zadnji put koristio duži period, je upio u sebe tri piš***** i dva ka***** i nije smrdeo. :worth: Ali probaćemo i ovaj što je Mikole pominjala, ispred nosa mi je taj pet šop.

pa da, ja im cistim pesak bukvalno cim piske ili kake, jer sam u ovom periodu non stop kod kuce, tako da i nisam neko merilo
ali znam da mi je obican oskar bio vise nego odvratan, em bude blatnjav em smrdi...uzas...

Ja sam jednom kupila neki sto se grudva meni je to uzasno bilo, smrdeo je i nije bio nesto krpupan pa ga je raznosila po celom stanu na sapicama. Oni kristali su definitivno odlicni. Sad nisam kupila od istog proizvodjaca kao prosli put jer nisam nasla ali i ovaj je odlican. Ne smrdi uopste a menjam ga na desetak dana, na kesi od 2kg kaze da moze da traje za jednu macku mesec dana. To malo preteruju ali meni je trajalo deset i nije se uopste osecalo nego je vec dosta bio pozuteo od mokrace pa sam ga promenila, a inace samo izvadim go..nce onom resetkastom lopaticom, kad vidim da je obavila i to je to. A ti kamencici su prilicno krupni tako da joj se ne lepe mnogo za sape, jer ona cesto prvo ide u kadu pa onda u wc.

moja macka Caca sada ima teranje i trebalo bi da se pari, ako ostane skotna i ako se omaci, interesuje me kako da njene mačiće naučim na pesak, mislim znam da bi trebalo caca da ih nauči ali da se ipak ja informišem na vreme ako ih ona ne bude naučila... :)

moja macka Caca sada ima teranje i trebalo bi da se pari, ako ostane skotna i ako se omaci, interesuje me kako da njene mačiće naučim na pesak, mislim znam da bi trebalo caca da ih nauči ali da se ipak ja informišem na vreme ako ih ona ne bude naučila... :)

Mama će ih sigurno naučiti. Ako ne, samo ih nekoliko puta (kad se probude i kad jedu) odneseš do peska da ga osete pod šapama i to je to. Kao što znaš, mace to brzo skapiraju. ;)

Ja vala najcesce koristim Felina i Tommy pesak..al bas kao sto je neko spomenuo,to je cak u pet centru na nbg-u tako da ne kupujem,neki put mi hitno treba a ne mogu da se iscimam cak do tamo,a i treba to doneti..Tako da za sada kupujem neki od lavande kosta kilo 50 din,i super se grudva,ne oseca se,a i ovi moji kad god ga kupim obavezno idu cesce u wc..Kupujem ga u pet shopu u trgovackoj u zarkovu-Pet shop fish..ne znam kako se zove posto ne pise na dzaku,al pitacu pa cu vam javnem..:super:

Mi smo za ova 2 i po meseca koliko je Boni kod nas probali skoro sve vrste posipa i potrosili toliko para da smo postali ocajni. Imamo problem jer Boni mnogo piski i treba nam kvalitetan posip. Oni sto se ne grudvaju tipa Friskis i Catsan su dobri ali posto se ne grudvaju a ona mnogo piski za cas se zagade. Morala sam da joj menjam svaki drugi dan i tako se za cas potrosi pakovanje od 10 kg. Plus sto ona ima onaj veliki zatvoreni wc (ne postoji mali zatvoreni :roll:) pa je i potrebna kolicina posipa veca. Probala sam i nekolicinu onih grudvajucih jeftinijih ali tek sa njima nisam bila zadovljna. Ne razumem, ljudi ih koriste i zadovoljni su, zasto ja nisam... :( Da li moja maca stvarno toliko puno piski... :confused: Elem ne formiraju se lepe grudve koje mogu da se izbace vec se za wc zabetonira citav jedan cosak koji ne mogu nikako da odvojim ili se napravi odvratna blaturina. Posle stvarno mnogo potrosenog novca ja poludim i za probu uzmem onaj skupi Ever clean - extra strenght i prezadovljna sam. Grudvice se lepo, najlepse formiraju, nadjem ih bez problema i izbacim bez da zagadim ostatak peska. Ne betonira se za posudu, posip je na taj nacin uvek cist i nikada ne smrdi. 10 kg mi evo traje skoro mesec dana. Mislim da ljudima cije mace manje piske moze da traje i mnogo duze. Ponovo cu ga kupiti, vredi svaku paru.:)

И ми користимо неки домаћи, грудвајући, у паковању од 5кг кошта 260 дин.
И Фелине је добар. Кад сам у пету питао како се зове тај домаћи, па зове се ВЦ :lol: у сивом папирном паковању, на њему је нацртана црна мачка; производи се у два типа, ситан и грудвајући.
Нисмо још пробали силиконски посип, наилазим само на нека мала паковања по приличним ценама.

Iščitala sam celu temu i tek sad mi ništa nije jasno :neutral:

Do sada sam isprobala negrudvajuće posipe Catsan i Sandy, bilo je gadno (menjanje celog peska i pranje posude svakog dana), onda sam probala Who Cares grudvajući, bez mirisa, i to je bolje jedino u smislu da mogu lopaticom da sastružem mokar pesak sa dna posude a da se on koliko-toliko ne raspadne (tj. raspadne se malčice manje nego negrudvajući :roll:)

Postoji li grudvajući posip koji se ne lepi za dno posude, da ne mora da se struže jer u tom struganju nikada ne možeš sve da skineš, nego da grudvice mogu da se izvade lopaticom slično kao govance? Vidim da je Ever Clean otprilike takav, postoji li išta tome slično malo jeftinije?

Evo upravo sam zamenila pesak i oprala posudu, nazalost ovo je gore od onih negrudvajucih koje sam koristila... ranije sam mogla papirom da obrisem dno pre pranja, da mi pesak ne ide u odvod, sada nema sanse da ga odlepim sa dna osim pranjem, zapusice mi cevi :roll:

Znaci Who Cares grudvajuci niposto ne preporucujem.

Ja sam probala onaj tomi 5 kg nije bilo vremena da biram bilo je na brzinu kad smo uzeli Froda, ali zadovoljna sam nije bas da zamirise kad vrsi nuzdu ali nije strasno, pravi grumene, i ne rasnosi po kuci, nije pesak pesak nego krupije ko granulice.

Evo da podelim sjajnu vest, ja sam svoj problem rešila zahvaljujući savetima sa ovog sajta, i to sa najjeftinijim Who Cares grudvajućim peskom koji sam naružila ranije :D

Treba zaboraviti sva uputstva po kojima se stavlja 5 cm dubine peska, ne znam ko izmisli tako tešku glupost. Ja sam uzela jednu kadicu dubine 20 cm, sipala 10 cm dubine peska (trebalo mi je 2 kese od po 5 litara), i to sad funkcioniše savršeno, mokraća udje u pesak i ne ostaje na površini da "miriši", a ne stigne ni do dna posude da se zalepi, nego napravi lepu grudvicu u sredini. Istina, grudvice vadim kašikom da se ne bi slučajno raspale jer onda ode mast u propast (kada ovo radite ne menja se nikada sav pesak i ne pere se posuda, osim dezinfekcije strana ako maca odabere da kaki baš uz ivicu). Znači lopaticu koristim za govanca a kašikom vadim grudvice i sve deliće koji spadnu sa njih jer je kritično da u pesku ne ostane ništa prljavo, pošto se ne menja. Samo iskrenem kadicu na sve četiri strane sveta, kada spadne gornji sloj pojave se grudvice i to je to. Stvarno sam prezadovoljna. A faktički bacam samo onaj pesak koji je natopljem mokraćom, i to još koristim najjeftiniji, znači ekonomičniji način od ovoga teško mogu da zamislim.

Back