Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
attachment.php

z:) hvala natasa , ne znam da li ima napisano na temi ali evo ukratko... testo se zamesi standardno kao za kiflice, pogace kad nadodje razvuce se i isece na kockice i nafiluje (fil je ono sto imas u frizideru ... sunka , panceta kackavalj i kecap u ovom slucaju) kada se kocke testa nafiluju , krajevi testa se spajaju tako da se zatvori fil, stisnes vrh tako da izgleda kao neki mali dzak odozgo premazem zumancem i pospem susam... ako nesto nije bas jasno slobodno pitaj pozzzz z:lol:

Ja kad pravim ove mini, onda ih punim svime i svačime: namažem mešavinommargarina i kisele pavlake, domaćim prelivom za pizzu, što mi mm skuva od paradajza, luka, začina, pa onda redom rendam slamu, sir, skuvana jaja,naseckane šampinjone iz konzerve, pa ako su vegetarijanske, stavim dosta zamrznutog graška sa šargarepom i kukuruzom. Testo je tanušno, da mi se ponekad i kida, kada ih umotavam, a kad su gotove, polijem pred kraj pečenja sa još malo kuvano preliva od paradajza, pospem malo sruganog sira i da vidiš kako su sočne. Nestaju brzinom svetlosti i još dok su vruće.

Ma verujem Natasa ali moj problem je sto ja najvise volim sredinu pizze, krajeve bas i ne :) To mi je bilo super dok sam bila kod mame jer je kod sestre kontra situacija, i onda bilo dobro i meni i njoj :) ona jede krajeve a ja sredinu :zcepanje: mada sad kad pravim krajeva skoro i da nema....a u piceriji kad mi donesu picu jezim se od debljine krajeva, bas nekad i preteruju.....
I ja najvise volim domaci kecap....i domace umeseno testo.....testo za pizzu sam kupila samo jednom i nikad vise.....

Ma verujem Natasa ali moj problem je sto ja najvise volim sredinu pizze, krajeve bas i ne :) To mi je bilo super dok sam bila kod mame jer je kod sestre kontra situacija, i onda bilo dobro i meni i njoj :) ona jede krajeve a ja sredinu :zcepanje: mada sad kad pravim krajeva skoro i da nema....a u piceriji kad mi donesu picu jezim se od debljine krajeva, bas nekad i preteruju.....
I ja najvise volim domaci kecap....i domace umeseno testo.....testo za pizzu sam kupila samo jednom i nikad vise.....

tako se i pravi pizza
pelat domaci, ukuvan sa bosiljkom i belim lukom
testo, mesavina brasna ili 000 /tri nule/
pizza pec na drva, kad so bacite na plocu, mora da pucketa a to znaci da je pec postigla temperaturu
tad se pizza pece izmedju 50 i 60 sekundi :D

p/s/ slike su sa moje terase :)

11.jpg
1.jpg
s1461663228_30118253_5134.jpg

Poslednja izmena:
Najbolje da nas Proka pozove na degustaciju i da se uverimo koliko se dugo peče pica, a bogami da vidimo gde da kupimo i to brašno. Ovako ostajemo u neznanju. Prokooo pozovi, pozovi, mljac, uh...:jede::jede::jede:

evo i zvanicano : svi ste pozvani :D
organizujte se i dodjite..
ponesite samo dobru volju, osmeh i ideje kako bi mogli pec jos na neki nacin iskoristiti
btw, dobra je i za strudle ;)
pekao sam i stejkove na kamenu :D

u prilog slika sa jednog slicnog druzenja :D

31515_1426108100332_6328190_n.jpg

Poslednja izmena:

Back