proka
Legenda
- Poruka
- 57.098
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ipak vise volim pravu pizzu, ove mini su mi nekako suve, a ja volim kad je pizza bas bas bogata i kecapom i salamom i sirom i svacim jos po zelji....mmmmmm
evo i zvanicano : svi ste pozvani
organizujte se i dodjite..
ponesite samo dobru volju, osmeh i ideje kako bi mogli pec jos na neki nacin iskoristiti
btw, dobra je i za strudle
pekao sam i stejkove na kamenu
u prilog slika sa jednog slicnog druzenja
Pogledajte prilog 270162
domaci hleb na poseban nacin
10% brasna se skuva na 60 stepeni pa kad se ohladi doda se u brasno
svo ostalo redovno
Pogledajte prilog 271496Pogledajte prilog 271497Pogledajte prilog 271498Pogledajte prilog 271501
A u čemu je razlika ? Jel to onaj fazon da je produžene svežine ?domaci hleb na poseban nacin
10% brasna se skuva na 60 stepeni pa kad se ohladi doda se u brasno
svo ostalo redovno
Pogledajte prilog 271496Pogledajte prilog 271497Pogledajte prilog 271498Pogledajte prilog 271501
tako je, to je fazon produzene svezine
ta tehnika "kuvanja brasna" je upravo zato da bi hleb bio duze svez
pekare koriste aditive a mi pamet
ele, azijski narodi su tu tehniku izmislili i ide ovako
na 100gr vode obari se /temperatura vode 60-65 stepeni/ 20 gr brasna /posto nemamo termometar grejemo vodu dok brasno se ne pretvori u puding i kuvamo par minuta/
to se zove STARTER
dalje redovno, kvasac i brasno
navedeno kolicina startera je dovoljna za 350 gr brasna
znaci dupli starter za 700 gr i td
starter se ohladi na sobnu temperaturu i zamesa se sa brasnom, kvascem, so so ide u brasno inace kvasac se ne dize dobro/
ja dodam malo maslinovog ulja
ko voli moze umesto vode da stavi mleko i ts
semenke po izboru
ima jos jedan trik za sva dizana testa koja se peku u rerni, ja u malu inox posudu stavim deci vode na dno rerne da voda isparava dok se hleb ili bilo koje dizano testo pece
em ce nastaviti da raste u rerni em ce korica biti svetla a hleb ukusniji //pogledajte slike, hleb ne pecen u tepsiji je znatno manji od pecenog hleba, vidi se i po obliku, a sve zbog vode u rerni !! //
ko se ne snalazi najbolje u pravljenju hleba, dajem casove kod kuce
pozdrav, drustvo
p.s. ja sam ga upravo doruckovao i svez je kao frizak maltene, ukus se nije promenuo, danas mu je tri puna dana i desetak sati
slikano ovaj cas, to je sve sto mi je ostaloPogledajte prilog 271713
p.s. 2
hleb kad se ispece, stavim na resetku i dobro ususkam nekim debljim stolnjakom, da se polagano oladi![]()
E sad ću ja da pitam: Šta su tačno buhtle i kako se prave?buhtle..
![]()
![]()
Evo stavila sam link za recept... ja sam ih prvi put pravila... i odlicne su[/SPOILER]
E sad ću ja da pitam: Šta su tačno buhtle i kako se prave?
Kapiram da je ovo neko kvasno testo sa džemom ali me zanima...
Ma super su...ja zimi izbegavam dijetegorice, ovo deluje jako primamljivo. Njam njam, zaboravljam na dijetu......
kombinacija belog i razanog hleba.Testa zamesena posebno,razvaljana takodje posebno,stavljena jedno preko drugog,uvijena kao strudla i pecena u onom duguljastom kockastom dubokom plehu...majstor moja majka
![]()