Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Stefanelli burek je fantastičan, moj omiljeni, još domaći...:super::klap: valjda sa zato ovolika:zcepanje:

Moji dragi prijatelji su posle dugo godina postali baka i deka dvema preslatkim bliznakinjama, pa sam za babine napravila i ovu pogaču Krunu za male princezice

picture.php

Steffaneli burelk ja pravi, znam jer ga pravim. Pokušaj da sir za filovanje vrlo kratko staviš na vatru, samo da se ugreje i počne da pušta - potpuno je drugi ukus.

Mene samo zanima, posto je ovo hiljaditi proveren kulinarski stos koji citam od tebe, kako si sacuvala takvu liniju??????!!!!??????
Jedes li ti to sve sto spremas il napravis burek pa begas iz kuce????

Mene samo zanima, posto je ovo hiljaditi proveren kulinarski stos koji citam od tebe, kako si sacuvala takvu liniju??????!!!!??????
Jedes li ti to sve sto spremas il napravis burek pa begas iz kuce????

Ja sam domaćica više od 30 godina. Dok smo bili mladi, prvih 10 godina braka nisam radila, non stop je društvo dolazilo kod nas, jer smo jedini živeli sami. Trebalo je nahraniti toliki narod. A sada su tu unučići i 'masno ćebe' bi pojeli.

PS: Ko mi kaže za liniju....

Jance, fantasticno izgledaju.
Ja sam sinoc pravila kiflice i nisam stigla da ih fotografisem posto su `nestale` sa stola.
Ne znam da li ima taj recept ovde, ako se ponavljam izvinite.
KIFLICE
U 1/2 l mleka razmutiti 2 kvasca, dodati 2 kasicice soli, 4 kasicice secera i 2-3 kasike brasna. Kad kvasac nadodje, dodati 1/4 l ulja i sve to istresti u 1 kg prosejanog mekog brasna. Ostaviti da odstoji 1h.
Ja sam ostavila u onoj Taperver posudi za podizanje testa ciji se poklopac uz prasaj otvara kad se testo podigne pa je trajalo krace.
( za nju postoji i anegdota u mojoj kuci, posto je moja mama mesila testo za vreme bombardovanja u njoj i kad je `puklo` moj otac je odskocio iz fotelje i kad je shvatio da nije bomba vec posuda za testo rekao ( pre viknuo) :` pa zar ti ne mozes ko sve zene krpom da pokrijes posudu!!!!!!`)

Podeliti u 6 jufkica. Od svake sam napravila 8 kiflica. Filovati po zelji.
Razmutiti 3 zumanceta premazati kifle ( ja sam sve sem onih sa dzemom jos malo posolila preko zumanceta posto smo mi sve `nedosoljeni`) preko njih izrendati 1 margarin.

Kiflice u FENOMENALNE

Back