Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@mezzano: Haha sto bih izmislila tako ludacki san? Da sam htela da izmislim, smislila bih neki san podlozniji trachu hah tipa, kako sam se muvala sa ne znam kim iz PJ-a itd...
A i ideja o izmisljanju sna da bih to ovde napisala mi je potpuno nejasna :)

Zatim, (ovo vise nije upuceno direktno clanu mezzano) naravno, opet me niste skapirali sta sam htela da kazem.
Poenta je bila da se ovde ubacuju neki ljudi i izjasnjavaju kao fanovi ne znam koliki, neki klinci i sta ti ja znam, ne znam ko je to tacno bio, ne pamtim toliko nebitne stvari, samo pamtim poentu. A ona je sledeca, da se ti isti ljudi hvale da su nabavili album, a zatim sve sto mogu o istom da kazu jeste JEDNA REC. "Album je fenomenalan!"....
Sto, po meni, govori o tome koliki su, hm "pozeri" (ne volim tu rec, ali je ovde adekvatna)... i u stvari ni ne kapiraju ono sto su culi, nego samo hoce da se uklope u temu i budu super prihvaceni.
To je bila poenta.

Ok ako ti se ne pise ne znam koliko stotina strana, Elvine, oprosteno ti je ;)

A evo, da ispunim zelju i da kazem da Pearl Jam slusam vise od 10 godina...
Ne hvalim se koliki sam fan, niti je merilo koliko ih godina slusamo...

Moguce da sam sve rekla sto je trebalo i sto sam znala latinicom da napisem...

aj :D

Nisam!
Vezano za postovanje textova sa albuma...
Obradovalo me je to da se neko bar malo zainteresovao za album i uradio cak i tako malu stvar. Cisto da vidimo da se nesto desava, da ljudi vec mogu da pricaju o njemu, da se pesme kristalishu...

Volim da pricam o njima, pa me je to obradovalo, ta sama inicijativa....

hehe ja sam jako jednostavna i malo mi treba da se nasmeshim :)

e bas nije ja sam najveci fan.....jako sam velik...tako sam ogroman.......i nemam novi album....
ne smem da ga uzmem dok su ispiti majku mu,pucu godinu.... al' ovih se dana tako razbijam od riot act-a(kad mogu) ...kako je taj album...uhhhhhhhhhhh.....

znam da nema veze sa temom...ali da li je ko cuo pesmu BLUE TRAIN - Jimmy Page & Robert Plant? Legende....pesma je jedna od najboljih ikada .... poslednjih par dana samo su mi riot act i blue train na listi...eto bas sam istinski i iskonski fan.......... nisam primetijo da se ovde tyo toliko isticalo da se sad dize tolika frka oko toga........

my road it may be lonley just because not paved,it's good for drifting,drifting away......

e inace sam u tuzi ovih dana jer je sheva otisao iz milana :cry: nisam nesto ni svracao 'vamo...

ćuti...uzeli 45 miliona funti za 29-godišnjeg igrača,nije loše...

poslednji tekst koji ću okačiti....

used to be crustacean
In an underwater nation
And I surf in celebration
Of a billion adaptations

Got me a big wave, ride me a big wave, got me a big wave
Got me a big wave, ride me a big wave, got me a big wave

I feel the need
Planted in me
Millions of years ago
Can't you see
The oceans size?
Defining time
And tide
Arising
Arms laid upon me
Being so kind
To let me ride

I scream in affirmation
Of connecting dislocations
And exceeding limitation
By achieving levitation

Got me a big wave, ride me a big wave, got me a big wave.
Got me a big wave, ride me a big wave, got me a big wave.

I feel the need
Planted in me
Millions of years ago
Can't you see
The oceans size?
Defining time
And tide
Arising
Arms laid upon me
Being so kind
To let me ride

Got me a ride
I got me a ride

Leena
I ja sam mislio da je ovo tema na kojoj se razmenjuju misljenja o pesmama, albumima, koncertima, razmenjuju diskovi..., pa sam u tom cilju, dok nisam jos bio nabavio novi album, pitao za misljenje o njemu, kakav je, kako zvuce Pearl Jam na njemu, ali sam bio napadnut, pa sam morao da se branim. Elem, bilo kako bilo ta svadja se smirila. Medjutim, pre neki dan sam video da je izvesni "elvin" postvio tekst pesme, pa sam ja postavio tekst koji mi se vise svidja, time nisam imao nameru da pokazujem koliki sam ja fan, niti bilo sta drugo, jednostavno sam sa copy/paste postavio text koji mi se vise svidja. Mislim da u tome nema niceg loseg u tome sto sam uradio. A onda je "nadya" napisala:
"wow! ne mogu da verujem da je napokon neko ko ima album novi i naziva sebe fanom rekao nesto konkretno za album... odnosno, bar postavio tekst pesme koje mu se svidja!!

svi, vi, takozvani ljubitelji Pearl Jam-a, koji ste navodno prvi nabavili album i, vi, koji najvise sto mozete da kazete za isti jeste: "fantastican!"... odnosno: "nije los!"......

pozeri.................."

I

"ovim ne mislim konkretno na tebe, elevene"

Pa sam morao da joj odgovorim, ne zato da bih joj dokazao kakav sam i koliki fan, vec zato sto ne mogu da precutim kad me neko naziva "pozerom" i "idiotom", mene koji slusam Pearl Jam 10 godina, imam sve njihove albume, 10-ak koncerata...

.pissbottleman
Ne sekiraj se, vratice se Schevchenko, "otisao je samo da nauci jezik, da bi mogao da razgovara sa zenom" (mislis li da je mogao da nadje neko lepse objasnjenje (laz)?).Bolje mu je bilo da je presao u Liverpool, jer je to najbolji klub na svetu (posle Zvezde).

Mezzano
Razumem ja sve to, ali mi opet nije jasno kako obichna razmena mishljenja prerasta u prepirku sa vredjanjem! Ja lichno smatram da PJ nisu toliko ultra mega popularan bend da bi neko izigravao "pozera" time shto se hvali da ih slusha...Oni su jednostavno zreli ljudi koji prave dobru muziku - oni koji ih slushaju jednostavno imaju ukusa za muziku. Ne verujem da medju njihovim fanovima ima "pozera" (odvratna rech, ali u nedostatku druge...) Pearl Jam ili volish svim srcem ili ih ne podnosish... drugog nema...

By the way - Da li je neko video spor za Life Wasted? Weird!!! Chak me je uhvatila i blaga muchnina gledajuci ga... Ali je veoma dobro odradjen sa umetnichke strane. The Real Pearl Jam... raw and bloody great!!!

Ja sam gledao samo prvi minut (jer sam toliko skinuo, ima ga na www.tenclub.net, ali je u nekom 'google video' formatu i izgleda da je ogroman, jer meni, doduse na dial-up, javlja da mu treba jos 8 sati da ga skine) i video sam da ima dosta gadosti, barem na pocetku. Sto se mene tice, ja u principu i ne obozavam spotove mnnogo, najvise volim live snimke, bilo audio, bilo video.

a gdi ste vi videli taj spot?
ja jedva i WWS uhvatio par puta....

ma nije on hteo da ide mezzano...to ona ***** od njegove zene kriva za sve...... ma ispisali smo se o tome na fudbalu vise mi i muka ....... what the fuk is this world running to.......

.pissbottleman:
a gdi ste vi videli taj spot?
ja jedva i WWS uhvatio par puta....

ma našla sam ga na google nešto... nešto... nemam pojma prvo sam se iznervirala što su mi uvalili Google Player a onda sam provela nekoliko sati skidajući spor i skinula sam 3 sekunde, međutim tada mi se javio brat da ga je skinuo. Bio je besplatan ali od juče više nije.

Ajde ko ga hoće neka nabavi GooglePlayer (besplatan je a spot može da se pušta samo sa njim) pa ću uploadovati spot u ponedeljak pošto na poslu imam mnogo bolji net nego kod kuće...

ajde bre...

_40626903_sheva203.jpg

ružnjikav je.naći ćeš ti lepšeg,koji će te više voleti...glavu gore...

valjda poliandrija :?
pa da se uda i jednog i drugog :D

e piss,mene ozbiljno zanima,da mozes da izaberes samo jednog,koji bi bio?
mislim...ne kao zenu,nego ovako...kao osobu :lol: kompletan lik i delo :D

ej,lina....ovo mora da se skine? 15 mb? ha.....sa mojim dial-up om.........cimnucu druga da skine pa cu gledati da i ja odgledam ovih dana....sto ga nigde ne pustaju?

e,inace.....

If I keep holding out
Will the light shine through?
Under this broken roof
It's only rain that I feel
I've been wishin' out the days
Oh oh oh
Come back

I have been planning out
All that I'd say to you
Since you slipped away
Know that I still remain true
I've been wishin' out the days
Please say that if you hadn't have gone now
I wouldn't have lost you another way
From wherever you are
Oh oh oh oh
Come back

And these days, they linger on, yeah, yeah
And in the night, I've been waiting for
A real possibility that I may meet you in my dreams
I go to sleep

If I don't fall apart
Will my memory stay clear?
So you had to go
And I had to remain here
But the strangest thing to date
So far away and yet you feel so close
I'm not going to question it any other way
It must be an open door for you
To come back

And the days they linger on, yeah
Every night I'm waiting for
The real possibility that I may meet you in my dreams
Sometimes you're there and you're talking back to me
Come the morning I could swear you're next to me
And it's ok

It's ok, it's ok

I'll be here
Come back, come back
I'll be here
Come back, come back
I'll be here
Come back, come back
Oooooooo
Oooooooo
Oooooooo
Oooooooo

ova pesma .......... :cry:

ja nelteo na neki live snimak od pre 5-6 dana,dobro zvuče nove pesme....

a sviraju

release
world wide suicide
severed hand
corduroy
animal
do the evolution
given to fly
lowlight
unemployable
grievance
even flow