Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sto ne znas sta vise da kazes?
kakav je? ja nisam videla...

nego nesto sam razmisljala o PJu i albumima... da li ste primetili kako vam No Code uvek isklizne iz ruku? Tako je slucaj sa mnom i jos nekim ljudima sa kojima sam o tome pricala...
Recimo sa No Code-om se to desava zato sto, iako ima potpuno fantasticne pesme, nema neku magnetsku privlacnost, koja te vuce da ga slusas, kao sto je to recimo slucaj sa Tenom i Vs.-om... Iako te potpuno razblesavi dok ga slusas... bas je to jako cudno...

I jos jedna stvar.
Nekako sam vec unapred, pa moze se reci, razocarana novim albumom... cula sam WWS i uopste mi se ne svidja.
Nije to onaj PJ koji smo slusali sa prvih 5 albuma. Tacno se primecuje razlika posle Yield-a :/
Moguce da je to zbog toga sto svi imaju neke side projekte i trose ideje i energiju na tome, pa zato ne zvuce onoliko fantasticno kao pre.

Takodje mi se ne svidja stvar da su pesme TOLIKO okrenute politici. Pazi, oni su UVEK imali pesme i sa politikom i medjuljudskim odnosima, ali je to bilo tako drugacije. Tako... hm, da ne mora svaka budala koja cuje jednom PJ da skapira sve sto pesma kaze... ako me kapirate. Ne znam sta im se to desilo. Koliko vidim po naslovima (jer mi album jos uvek nije stigao) pesama, ovo je potpuno anti Bush i anti-politika trenutna album... ono, politika za sve pare.
Bas mi je krivo...
Naucili su me da mnogo vise ocekujem od njih.

Po meni je ovaj album ( i ja mislim da se zove Pearl Jam, jer na omotu samo na jednom mestu pise Pearl Jam, kao sto je slucaj na "Black" ili "Metallica" albumu od Metallice) bolji od Binaurala i Riot Acta, pa i od Yielda. Meni je za srce najvise prirastao No Code, jer sam poceo da slusam Pearl Jam kad je on izasao i njega sam prvog nabavio. Pesme koje mi se najvise svidjaju sa ovog albuma su "Inside Job", "Parachutes", "Gone" i "Come Back".

auuuu, sad si me zaintrigirao sa time da je bolji i od Yielda!
Meni je Yield mozda njihov najbolji album, ako bih morala da izdvojim....

covece, koji shok :)

A vidis, ne mogu ja tako da gledam... jer su meni Binaural i Riot Act jako slabiji, odnosno potpuno drugaciji.. kao sto sam rekla... tako da mi je to kao neka druga era PJ-a heh...
Za nedelju dana dobijam album, pa cu saznati.

Sve je stvar ukusa, naravno. Meni se sigurno vise svidja od Riot Acta i Binaurala, a za Yield sam rekao "cak mozda i od njega". Kada bih ja birao... hm, teska odluka, ali mislim da bih svoj glas dao VS-u. Mada su i Ten, Vitalogy i No Code fantasticni. Od pesama koje mi prve padaju na pamet su : ...Elderly Woman Behind The Counter In A Small Town, Daughter, Indifference, Better man, Nothingman, Corduroy, Off He Goes, In My Tree, Alive, Garden, Once, Oceans....a, da Wishlist, Given To Fly, Sometimes, Black (umorih se vise) i jos jedno 50-ak. Ipak ne bih mogao da se odlucim za omiljenu pesmu ili album, ali nekako imaju prednost albumi 93-96.

Iako je najjaci album koji su napravili TEN,album je bomba,neponovljiv............iza njega odmah ide VS....ipak mislim da je Riot Act najbolji,najkvalitetniji....najzreliji album koji su oni napravili.... vrhunac njihovog rada..... zato i mislim da ovaj novi album koji se zove Pearl Jam, izgleda tako kako izgleda.... cini mi se da su jednostavno shvatili da su pokazali svoje i sto se kvaliteta i iskrenosti i svega o cemu smo pricali tice,i da su samo hteli da naprave dobre pesme koje ce moci opusteno da odsviraju.....jer riot act je bio dosta tezak album,i sto se muzike i sto se tekstova tice....na novom tekstovi su uglavnom svi vezani za rat,ne direktno za busha....ali muzika skroz vuce na onaj stadijumski rok,i pesme mnogo bolje zvuce uzivo kad se sviraju,mada mislim da su mogli i bolje, jer pesma krene u jakom ritmu sa dobrim rifovima i onda kada treba da zakuvaju oni ubace neki razvodnjeni deo ,refren,ko peppersi majku mu..... ali nisam ga toliko jos slusao videcemo jos.... najbolja mi je Come Back( :cry:), a od ovih zivljih jos je WWS ispala najbolja......

vec dugo planiram da napisem ovaj post
al sve me nesto mrzi
posto vidim da ste raspravljali ko je koliki fan
da vam kazem nesto u vezi toga
ako se ne varam, piss je spomenuo da ga je cale navukao na Purple!
I verovatno je njemu to normalno
ali da sam ja pao pod uticaj caleta sada bi verovatno lomio flase uz Safeta, Sabana
ili ne znam kog vec,
a jos gore bi bilo da sam nastavio putem na kojem sam bio u osnovnoj
I tek od 2. srednje sam tek poceo da slusam “pravu” muziku
a to smatram velikim “uspehom” s obzirom na mesto u kome zivim
I verovatno vecina vas,mislim na one koje zive u vecim gradovima,
ne shvataju koliki je hendikep ziveti u ovakvoj sredeni
hendikep u smislu nedostatka medija I vrlo malo onih koji slusaju kvalitetnu muziku!

ja definitivno nisam najveci fan PJ-a
ustvari ne smatram sebe cak ni velikim fanom,tacnije ne jos!
ali jednu stvar mogu da vam kazem

poceo sam da slusam PJ relativno skoro
pre oko godinu dana
ali je zanimljiv nacin na koji sam poceo
pre toga, retko kad sam I cuo za njih
a kamoli cuo neku pesmu Ili video spot
tako da sa sigornuscu mogu da kazem da sam poceo da ih slusam iskljucivo
zbog kvaliteta njihove muzike u potpunosti
a ne zato sto ih neko drugi slusa,zato sto su popularni ili sta ja znam
I sto je jos bitnije oni su prvi BEND koji sam slusao
kad kazem bend mislim na to da sam preslusao ama bas svku pesmu sa svakog albuma
doduse ne znam ni kako merite velicinu, tj ko je koliki fan
ali kada sam u konkurenciji Floyda,Zeppelina,Doorsa,Purplea I drugih
odabrao Pearl Jam
mozda ja ipak I jesam njihov veliki fan

Techa vazno je da ti je srce na pravom mestu :lol:
sta nam se tu sad dokazujes.....
i nemoj da potcenjujes Pearl Jam,njihovo mesto jeste pored svih tih ostalih supaka sto si nabrojao...
ej,inace elvina je cale navukao na purple...gilan i te fore...aa a aaaaa aaa aaa aaaa aha....aaaaaaaaaaaa a aaaaaa....aaaaaaaaaaaaaaa a aaaa...aahaaa............ da se moj pita ja bih slusao stoju i slicne.....

What goes wrong?

Walking tightrope high over moral ground
Seeing visions of falling up somehow
Do come down

With the living, let what is living love
Are forgiving, yet needing forgiveness first

What do you say? God, what do you say?
What do you say?

Calling out, calling out
Calling out, I'm calling you out

P.S. daj da izvrsimo pritisak na gulivera da menja pravila....

e,da
i ovo sam hteo
od kada sam nabavio sve albume od PJ-a
morao sam na desetine pesama da rename-ujem
posto oni nazivi nemaju veze sa pesmom
nego, jedna ne znam koja je
jedan deo ide nesto ovako:
"like he's riding on the motorbike
on the strongest wind..."
tako nekako
da ne znate mozda koja je pesma u pitanjE?

wow
off he goes mi je vec pola sata na repeatu 8o
zapanjeTa sam!
prvo sam videla elvinov post i shokirala se ovako :shocked: i onda se iskulirala kad sam videla o cemu se radi, ali opet, ni Skali ne bi mogla da predje preko ovakvih stvari!!!

hahaha kazes nazivi nemaju veze sa pesmom? ...hmmmm, ko zna sta ti slusas uopste heheh ;)

Back