PC vs PS3 vs XBOX360

Zasto je PC trenutno vise zastupljeniji nego konzole kod nas?
Odgovor je jasan...upravo zato sto je multifunkcionalan uredjaj.
Kupis nabudzen komp sa dobrim monitorom,jakim provesorom i ekstra grafickom karticom.
Poslije mozes da igras sve igrice na Full,ali do kada...godinu,dve dana i sta onda...odjednom trebas jaci procesor...kupis jaci procesir ali ti treba i jaca Mainbord a za to i snazniji Coller...kada sve to saberes izadje vise nego jedna nova konzola.
Pricajmo i o jednom malo duzen periodu...po meni se opet ne isplati.
Rjetkos je da ce neki PC potjerati neku igricu sa boljom grafom nego PS3 na Full HD TV-u.
Takav komp ce biti preko 2000 evra a za te pare cu ja da si kupim Full HD TV,Sony-evo kucno kino u komponentama,PS3 i jos par igrica za konzolu,i za dve do tri godine kada ce PC gejmeri morati ponovo da nabudzuju svoje masine za 500evra ja cu si za te pare opet kupiti novu konzolu sa kojom ce biti bolji dozivljaj igrati igrice...samom ili sa drustvom.

Sam sam igrao mnogo igrica na PC-u ali mi je uvjek bilo bolje kada sam ih igrao na konzoli.
Ubacis CD i picis...nema krekovanja,problema,errora usred igre...jednostavno ubacis igricu i igras :).
Realno govoreci PC je u prednosti samo radi piraterije...mozda u nekim slucajevima jos po neka sitnica...moje licno misljenje.

PC nije samo za gaming:rtfm::dash::dash::dash:

sad to sto si ti neki technomegaloman pa ne mozes da uzivas u igri bez nenormalnog broja pixela pred ocima to je tvoj problem.

Samo sto vise... :)
Kao lik jedan (tema je negde na hardware) kupio mis sa.. nesto puno, lupicu.. 4000 dpi. Neko mu rece: "jos samo da tvoja ruka ima 4000dpi". :D

Ovde moderatori podsticu diskusiju iznoseci misljenja koja mozda i nisu njihova.

Onaj ko ima para kupice frarija a voziti hamera. Ferari ce biti u garazi i tek po nekada ce ga upaliti i provozati. Ili obrnuto hamer ce biti u garazi, zavisi gde zivi i sta mu je sladje da vozi. Jedno ce sigurno manje da se koristi, ali eto ima novaca pa mu se moze. Sto da ne, uziva covek u zivotu i maksimalno koristi mogucnosti.

Onaj ko nema para i za jedno i za drugo odlucice se za funkcionalnije, ono sto je vise potrebno.
Ako neko kupi konzolu i nema posle za pc... sta je uradio? Jednu veliku glupost. Danas se tesko moze zamisliti domacinsvo bez bar jednog kompa.
Nisu igre sve, kad-tad zatrebace vam nesto sto na konzoli nece moci da se izvede.

A sto se tice ugodjaja, zavisi o kojim igrama pricate. Za neke je pc bolji (skoro nemoguce normalno igrati na konzoli) a za neke je veci uzitak igrati na konzoli.

Sto se tice novaca, vec sam rekao, ali da dodam da racunica koju je Boris1 izneo apsolutno nije tacna. Iz prostog razloga sto 99% ljudi nece kupiti samo konzolu, vec ce pored imati i komp (sto je sasvim normalno i vreme u kom smo to nalaze), tako da razlika koja se kod Borisa pojavljuje ne samo da se gubi nego prelazi u koristi racunara.

Dok sam bio u NS konzole nisma pipao pa mozda od neke 97-98. . . 98 su mi kupili prvi komp pa sam samo tamo i igrao igrice. I bilo je OK, samo bilo je ponekad da bi da igram nesto a konfiguracija mi ne podrzava i sl. Ali sve u svemu sa kompom sam bio zadovoljan. Kad sam dosoa u SAD nisam imao komp, a hteo sam ocajno da se malo poigram na istom (preko godinu dana ne igranja nicega :D ) i kontao sam da uzimam komp pa da se malo poigram, a opet nisam imao dovoljno para da uzmem nesto posteno a da uzimam nesto manje posteno bas i nisam hteo. A onda sma prodivanio sa jednim drugarom oko GTA 4 i rekao mi lik da poprilicno njegovih drugova nije moglo da je igra jer je zahtevno i onda me je i to malo zabrinulo jer bi to najvise i igrao. I onda sam odlucio da idem na PS3, znam da ce mi igrica sigurno raditi, znam da kad vidim PS3 na omotu radi, ima blue ray (a na nekoliko mesta sam procitao da je za te pare i najbolji), a posto i nije tako mator bice aktuelan jos nekoliko godina pa se za konfiguraciju ne moram previse brinuti. Tako da sam otisao na PS3 i mora se priznati lepo je. Ima prednosti ali i mana. Prednost kad uklucis na velik TV bude milina. Nije sve skuceno i malo kao na monitoru i lepo mozes da se odaljis i opustis dok igras. Mana (mozda jeste a mozda i nije, nisam se previse trudio oko toga) je da ne mozes da budzis igrice kao na kompu u smislu za modove i nisu bas sve igrice pravljene za PS3 (ali i te koje nisu nisu bas zahtevne pa se mogu igrati kad vec hoces i na laptop). . . Ali svakako puno boli je osecaj igrati nesto na konzoli jer je sve puno vece i lakse se vidi i sto neko rece, nemam problema sa bilo kakvim prekidanjima, seckanjima i sl. Kad se ucita sve ide ko podmazano.

Dok sam bio u NS konzole nisma pipao pa mozda od neke 97-98. . . 98 su mi kupili prvi komp pa sam samo tamo i igrao igrice. I bilo je OK, samo bilo je ponekad da bi da igram nesto a konfiguracija mi ne podrzava i sl. Ali sve u svemu sa kompom sam bio zadovoljan. Kad sam dosoa u SAD nisam imao komp, a hteo sam ocajno da se malo poigram na istom (preko godinu dana ne igranja nicega :D ) i kontao sam da uzimam komp pa da se malo poigram, a opet nisam imao dovoljno para da uzmem nesto posteno a da uzimam nesto manje posteno bas i nisam hteo. A onda sma prodivanio sa jednim drugarom oko GTA 4 i rekao mi lik da poprilicno njegovih drugova nije moglo da je igra jer je zahtevno i onda me je i to malo zabrinulo jer bi to najvise i igrao. I onda sam odlucio da idem na PS3, znam da ce mi igrica sigurno raditi, znam da kad vidim PS3 na omotu radi, ima blue ray (a na nekoliko mesta sam procitao da je za te pare i najbolji), a posto i nije tako mator bice aktuelan jos nekoliko godina pa se za konfiguraciju ne moram previse brinuti. Tako da sam otisao na PS3 i mora se priznati lepo je. Ima prednosti ali i mana. Prednost kad uklucis na velik TV bude milina. Nije sve skuceno i malo kao na monitoru i lepo mozes da se odaljis i opustis dok igras. Mana (mozda jeste a mozda i nije, nisam se previse trudio oko toga) je da ne mozes da budzis igrice kao na kompu u smislu za modove i nisu bas sve igrice pravljene za PS3 (ali i te koje nisu nisu bas zahtevne pa se mogu igrati kad vec hoces i na laptop). . . Ali svakako puno boli je osecaj igrati nesto na konzoli jer je sve puno vece i lakse se vidi i sto neko rece, nemam problema sa bilo kakvim prekidanjima, seckanjima i sl. Kad se ucita sve ide ko podmazano.

http://1.***************/_d_v3uWfQ0sM/Sk0B38eKC0I/AAAAAAAAAKA/Td7c7oz2O5Y/s320/CoolStoryBro.jpg

Evo i ja cu izneti svoje misljenje:
Po meni je pc bolji verovatno zato sto ga ceo zivot koristim i jer nikad nisam imao neku od konzola niti sam imao neku toliku zainteresovanost prema njima... Takodje nemam nista protiv konzola a kad bih uzimao neku konzolu bez ikakvog razmisljanja bih uzeo ps3 a mozda cak i nitendo wii... :whistling:

Ljudi izvinjavam se sto aktiviram stariju temu ali...

Ja koristim kompove za igru već 10 godina i nezamenljivi su to je tacno(net,posao, u sustini sve).
ALI ME JE SMORILO INSTALIRANJE, OPTIMIZACIJE, DEFREGMENTACIJE,CRACK,
PATCH,RAM,HDD,CPU ...i ostale skracenice sa tri slova lol.

Odsad STO VISE koristim XBOX 360(tj igre koje su izasle na obe platforme) jer nema
VISE CIMANJA, UVEK RADI NA MAXIMUMU I STALAN JE FPS NA MAX DETALJIMA(BILO KOJA IGRA)!!!!!

ZAKLJUCAK: ako hoces funkcionalnost uzmi komp, ako hoces igre uzmi konzolu!

Verujte mi imam oba i znam :ok:

Poslednja izmena:
PC je veoma los za video igre . Zasto je onda u Srbiji popularniji od konzola?

Do sada nije napravljena konzola koja ima kvalitetan gameplay koji mogu da ti pruze samo tastatura i mish(ako volish dzojstik ti ga kupi),a sto se tice grafike,za sada vodece konzole x box 360 i ps3 i sa televizorom od 50"ne mogu da prate grafiku maksimalne rezolucije pc giganta.

Poslednja izmena:
Ljudi izvinjavam se sto aktiviram stariju temu ali...

Ja koristim kompove za igru već 10 godina i nezamenljivi su to je tacno(net,posao, u sustini sve).
ALI ME JE SMORILO INSTALIRANJE, OPTIMIZACIJE, DEFREGMENTACIJE,CRACK,
PATCH,RAM,HDD,CPU ...i ostale skracenice sa tri slova lol.

Odsad STO VISE koristim XBOX 360(tj igre koje su izasle na obe platforme) jer nema
VISE CIMANJA, UVEK RADI NA MAXIMUMU I STALAN JE FPS NA MAX DETALJIMA(BILO KOJA IGRA)!!!!!

ZAKLJUCAK: ako hoces funkcionalnost uzmi komp, ako hoces igre uzmi konzolu!

Verujte mi imam oba i znam :ok:

ako imash MNOGO novca i zelish da zrtvujes besprekornu grafiku koju samo pc moze da ti pruzi(inace na pcu je i zvuk igara bolji)onda kupi PS3,kako je vec xbox360,skoro pa prevazidjen,kako je vec odavno izashao i kako vec neko vreme izlaze igre za pc koje na low podesavanjima imaju bolje performanse i grafiku nego xbox360.....
PC ce ziveti zauvek,zbog piraterije i cinjenice da stalno izlaze neki novi delovi koji treba da se kupe,PS3 ce trajati jedno 3 godine maximum,a xbox 360-RIP-on je svoje zavrsio

Poslednja izmena:

Back